Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Γερμανική κυβέρνηση: "Δεν θα κάνουμε ποτέ υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ούτε θα υπάρχουν διακρίσεις υπέρ όσων εμβολιαστούν"

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, έσπευσε να δηλώσει ότι αν και «ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για όλους, δεν μπορεί οι εμβολιασμένοι να έχουν ειδικά προνόμια! Αν υπάρξουν διακρίσεις ...μεταξύ όσων κάνουν εμβόλιο και όσων δεν κάνουν, τότε είναι σαν να γίνεται ο εμβολιασμός υποχρεωτικός».

Παρ' όλα αυτά παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτρέψει επιχειρήσεις από το να ακολουθήσουν κάποια πολιτική διακρίσεων: «Μόνο να προειδοποιήσω μπορώ. Η ειδική αντιμετώπιση θα διχάσει την κοινωνία», είπε.

Η ίδια κατάσταση σύγχυσης επί του θέματος επικρατεί και στη Βρετανία, όπου οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα. Η κυβέρνηση απέκλεισε την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά ο υπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό, Ναντίμ Ζαχάουι, δήλωσε ότι εστιατόρια και παμπ μπορεί να αρνηθούν την είσοδο σε όσους δεν εμβολιαστούν χρησιμοποιώντας «τεχνολογία εντοπισμού». «Υπάρχουν επιχειρήσεις, εστιατόρια, σινεμά, μπαρ, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα», είπε.

7 σχόλια:

  1. Χειρότερα και από την ddr/γερμανία θέλουν να μας καταντήσουν οι νουΔΟΥΛΟΙ - φωτιά να τους κάψει! Όποιος ονειρώσσει υποχρεωτικό εμβολιασμό είτε άμεσο είτε έμμεσο να μην ξημερωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε zeno και είχα αρχίσει ν ανησυχώ.
      Ριξε χώμα νεκροθάφτη.

      Διαγραφή
  2. Κορονοϊός: Η Ισπανία «φακελώνει» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν


    https://www.enikos.gr/international/756703/koronoios-i-ispania-fakelonei-osous-arnountai-na-emvoliastoun-vid

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισές δουλειές έκαναν ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα.

      Διαγραφή
    2. Ε ρε ινδάλματα που έχεις...Δύσμοιρα παιδάκια που έμαθαν ιστορία από εσένα....

      Διαγραφή
    3. Και ο ΣΑΜΑΡΑΣ έκανε μισές δουλειές.

      Διαγραφή
  3. Έχουν την σύμφωνη γνώμη του Αμφιπολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή