Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

O Δημήτρης Κούβελας εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

και η κριτική:
Ο μετανοιωμένος είναι μια φιγούρα διαχρονικά γνωστή, με καταγωγή απ’ τον χριστιανισμό, και την ιδέα της «συγχώρεσης» μετά την «μετάνοια»… Ο μετανοιωμένος μπορεί να είναι.... κάποιος εξ’ αρχής αριβίστας· ή ένας φουκαράς που κατάλαβε πως αν «μετανοήσει» (και το δηλώσει ανοικτά) θα κερδίσει περισσότερα απ’ ότι αν δεν το κάνει. Πάνω στη σημασία της δημόσιας μετάνοιας για την ευστάθεια των συστημάτων εξουσίας έχουν γραφτεί πολύ καλές αναλύσεις. Όσο για την ιστορία, έχει τόσα πολλά παραδείγματα ώστε όλοι καταλαβαίνετε πόσο κοινότυπη είναι μια τέτοια κατάσταση. Και πόσο «φανατικός» μπορεί να γίνει κάθε μετανοιωμένος.

Η ασταμάτητη μηχανή δεν εντυπωσιάζεται απ’ την μετάνοια διάφορων «επώνυμων» (ακόμα και κάποιων στους οποίους αναφέρθηκε στο παρελθόν) που συμβαίνει ακριβώς – την – στιγμή – που – έπρεπε!!! Για να είναι ειλικρινής: το περίμενε κάτι τέτοιο, χωρίς να ξέρει με ακρίβεια από ποιούς… Είναι η δύναμη της εξουσίας που όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται, τόσο περισσότερο αναγκάζει αριβίστες ή φουκαράδες να ξανακάνουν τους εσωτερικούς ή εξωτερικούς υπολογισμούς τους για το «τι συμφέρει»… Δεν εντυπωσιάζεται για το ότι, π.χ., κάποιοι που απολάμβαναν τα «5 λεπτά δημοσιότητας» που έψαχναν υποστηρίζοντας ότι «αποκλείεται να υπάρξει εμβόλιο πριν το τέλος του 2021» και «ξέρω για τι πράγμα σας μιλάω, έχω συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή διαδικασία έγκρισης φαρμάκων» τώρα εκστασιάζονται μπροστά στα «θαύματα της γενετικής» και στην fast track «θεραπευτική» της…

O κυρ Κούβελας, για παράδειγμα. Συμβουλεύτηκε τους ευρωπαίους «ειδικούς» που ενέκριναν την πλατφόρμα γενετικής τροποποίησης των κυττάρων των pfizer/biontech, την ευρωπαϊκή “committee for medical products for human use” (CHMP), και πείστηκε. Κι όχι απλά πείστηκε. Βγήκε στο μεϊντάνι, σαν διαφημιστής, αξιοποιώντας (τι άλλο;) την ιδέα του «αμφισβητία» που είχε δημιουργήσει πριν. Θα μπορούσε, βέβαια, να ρωτήσει κατευθείαν τους ceo των φαρμακο-μαφιών· το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Οπωσδήποτε «σηκώνει μεγάλη πέτρα»… Δεν είναι ο μόνος. Το ότι βγαίνει ακόμα πιο μπροστά απ’ τον αμερικανικό FDA (την δική του έκθεση ξέρουμε) που αναγνωρίζει ότι δεν ξέρει ακόμα διάφορα και όχι ασήμαντα, σημαίνει (δεν μπορεί παρά να σημαίνει!) κάτιτις…

Όπως σημαίνει κάτιτις και το γεγονός ότι δεν έχει ούτε το κουράγιο ούτε την διάθεση να πει το στοιχειώδες, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, εξ επαγγέλματος: η θρυλική «έγκριση επείγουσας χρήσης» που δίνεται στις πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης και τώρα επέλεξε να χειροκροτήσει, είναι το ψευδώνυμο της λαθραίας συνέχισης της «φάσης 3» των δοκιμών τους!!! Με διπλό όφελος για τις φαρμακο-μαφίες: πρώτον, ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν πια τα ανθρώπινα πειραματόζωα, και δεύτερον ότι (αντίθετα) πληρώνονται γενναία (απ’ τους δημόσιους προϋπολογισμούς), μερικοί απ’ τους οποίους τους είχαν ήδη χρηματοδοτήσει για να κάνουν τις «έρευνες»…

Α, δυο ακόμα ζητηματάκια. Πρώτον: τι γνώμη έχουν άραγε όλοι αυτοί οι μετανοιωμένοι για τη νομική ασυλία των φαρμακο-μαφιών που τώρα υποστηρίζουν; Προφανώς την εγκρίνουν… Δεύτερον: τι γνώμη έχουν για το γεγονός ότι ενώ η τεχνολογία των mRNA είναι διαθέσιμη εδώ και χρόνια, απέτυχε ακόμα και σε πειράματα εμβολιασμού ζώων;

Στον μεγάλο χορό των μετανοιωμένων υπάρχουν κάποτε και άνθρωποι πράγματι έντιμοι. Που κουβαλούν σ’ όλη την ζωή τους σαν ντροπή και βάρος στη συνείδησή τους το ότι «το γύρισαν»… Είναι αυτοί που ούτε ρουφιάνοι καταδέχονται να γίνουν ποτέ, ούτε κλακαδόροι…

Σπάνιοι βέβαια…

(λεξικό, κλακαδόρος: άτομο που με κάποιον τρόπο αμοίβεται για να επευφημεί ή/και να αποδοκιμάζει, δημιουργώντας εντυπώσεις, σε δημόσιες εκδηλώσεις…)



Πάντως, τώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer ο Κούβελας, θα τον έχουν μέρα νύχτα στα μεγάλα κανάλια. Μέχρι τώρα τον φιλοξενούσε το ΚΡΗΤΗ TV. Και φυσικά από "ψεκασμένος" θα γίνει "έγκυρος".

και ο διάλογος στην ανάρτηση του Καθηγητή (που τον θεωρούμε κορυφαίο στην Ελλάδα)


28 σχόλια:

  1. Μπροστά στην απειλή του κυρίου Χαρίλαου ότι δεν θα του δώσει τσίπουρο από την νέα καζανιά,υπέκυψε. Ανάγκα και οι «θεοί»πείθονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που τον υποτιμούσατε; γατάκια.

      Διαγραφή
    2. Έβγαλε το σύστημα το υπερόπλο του. Πύραυλος ΧΕΠ με αναζήτηση στόχου ταυτόχρονα σε όλο το νετ. Ενημερώνει λογαριασμούς να επιτεθούν μαζικά με ανταπόδοση μεζέδες και τσίπουρα.

      Διαγραφή
  2. Το να μην παριστάνει ότι έχει το αλάθητο του Πάπα ,μάλλον δεν είναι αποδεκτό .
    Πρέπει να υποστηρίζει τις όποιες αρχικές θέσεις του ακόμη και αν οι συνθήκες -γεγονότα διαμορφώνονται -εξελίσσονται διαφορετικά .


    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, η "ομολογιες" στα social media και οι ανακοινωσεις των τμηματων μαρκεντινγκ των φαρκακευτικων μπορει να ειναι εγκεκριμμενη διαδικασια για χαλιραοpeetιδες.
    Η πρεπουσα διαδικασια ειναι το peer review αφου ανακοινωθουν τα στοιχεια των ερευνων σε επιστημονικα περιοδικα ωστε ολοι να μπορουν να τα δουν. Οχι μονο μια κλειστη κλικα γιατρων-υπαλληλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε ,η υπουργική καρέκλα σε περιμένει .
      Ράψε κουστούμι γιατί με την κοιλιά που έχεις κάνει δεν χωράς σ αυτό που έχεις ....

      Διαγραφή
  4. Αλλάζουν άποψη οι άνθρωποι;
    Πολλοί αλλάζουν άποψη, μερικοί όμως - σίγουρα λίγοι - μένουν στην άποψή τους ακόμη κι αν απειλούνται με θάνατο (Βλέπε π.χ. βίους Αγίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή κατά τον συντάκτη του άρθρου είναι κακό και επιλήψιμο το να καταλάβει κάποιος, ο οποίος μάλιστα φέρει και την ευθύνη ανθρώπινων ζωών, ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμένιζε και να αλλάξει πορεία. Τι γίνεται ρε παιδί μου, όλοι τελικά υποκύπτουν στην δύναμη των νεοταξιτών και έχουν μείνει λίγοι από αυτούς που ανθίστανται σθεναρά.
    Λίγο ακόμα θέλει για να δικαιωθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε πει (για άλλους λόγους) ότι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε κάν΄το ρε φίλε το εμβόλιο της pfizer, σου εύχομαι ολόψυχα να το κάνεις και να σωθείς. Εμάς όμως γιατί μας ζαλίζεις με τις ανοησίες για δήθεν ψεκασμένους και μπούρδες για τη δύναμη των νεοταξιτών. Χαζός δεν είσαι, προφανώς καταλαβαίνεις ότι φυσικά και έχουν τεράστια δύναμη όσοι την έχουν. Από τότε που υπάρχει το ανθρώπινο είδος υπήρχε μια κάστα ανθρώπων, κάποτε οι τύρρανοι, κάποτε οι φεουδάρχες, κάποτε οι μονάρχες. Γιατί αερολογείς συνεχώς στην προσπάθειά σου να αποδείξεις ότι οι συνομιλητές σου είναι "ψεκασμένοι" κι εσύ γατόνι που πιάνει τα νοήματα των μαφιόζων της φαρμακοβιομηχανίας που "έχουν δίκιο"; Μείωσε τη μπουρδολογία, υπάρχουν πολλοί που αντιλαμβάνονται πολύ καλά, πώς λειτουργεί η εξουσία. Πάντα λειτουργούσε αυταρχικά, χάρη σε δουλοπρεπείς όπως εσύ, που πάντα έσπευδαν να δικαιώσουν τις ανοησίες των αφεντικών. Στο Μεσαίωνα, σίγουρα θα έπαιρνε μέρος -από την πλευρά των δυνατών φεουδαρχών- στο κυνήγι μαγισσών και θα έκαιγες ζωντανούς όσους έλεγαν "δεν είναι έτσι όπως μας τα λέει ο αυτοκράτορας, μας κοροϊδεύει για να μη χάσει τα προνόμιά του, δεν υπάρχουν μάγισσες". Θα του αποκαλούσε συνωμοσιολόγους που αμφισβητούν το θέσφατο του αυτοκράτορα, ότι "ναι υπάρχουν μάγισσες", αντίστοιχα με το σημερινό σου "ναι, υπάρχουν ψεκασμένοι". Πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, φοβικοί, που εμπιστεύονται ό,τι τους λένε οι εξουσίες και άνθρωποι που ψάχνουν την αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Εγώ με την σειρά μου σου εύχομαι ολόψυχα αν δεν το κάνεις να μην κινδυνέψεις από τίποτα και φυσικά το εννοώ!

      Τώρα η σειρά μου. Ποιοι ακριβώς είστε εσείς; Πού ακριβώς διαπίστωσες ότι φοβάμαι; Που και πώς ακριβώς διαπίστωσες ότι παριστάνω το γατόνι; Γιατί σας ζαλίζω; Λέω την γνώμη μου όπως την λέτε και εσείς και δεν χρειάζεται να αποκαλέσω κανέναν ψεκασμένο. Εσύ γιατί αποκαλείς εμένα και άλλους σαν εμένα μπουρδολόγους; Εσύ δηλαδή θεωρείς εαυτόν σοβαρολόγο;

      Εσείς γιατί μας ζαλίζετε με χαζομάρες για τσιπάκια και χαράγματα; Για αλήθειες που μας κρύβουν και για κρυμμένους εχθρούς που επιβουλεύονται το ανθρώπινο είδος;

      Στον μεσαίωνα σίγουρα εσείς θα καθόσασταν με ανοιχτό το στόμα να βλέπετε το κάψιμο των μαγισσών και μάλλον θα το γλεντούσατε κιόλας, αφού δεν ήταν απόφαση του αυτοκράτορα αλλά κάποιων άλλων που τους έτρεμε ακόμα και ο αυτοκράτορας και φυσικά και εσείς. Εγώ πάντως αποκλείεται.

      Άκου λοιπόν κάτι. Εγώ σχηματίζω την άποψη μου με λογική και παρατήρηση. Αίτιο και αιτιατό, λογική και αναγωγή. Από πάντα ήμουν και συνεχίζω ακόμα να είμαι ορθολογιστής. Εκείνο όμως που ακόμα δεν μπόρεσα να κατανοήσω είναι το τι είναι αυτό που σας κάνει εσάς να συμπεριφέρεστε έτσι.

      Φοβικοί είστε όλοι εσείς μιας και τρέμετε ότι θα σας αλλάξουν το DNA, θα σας βάλουν τσιπάκι, θα σας φιμώσουν, θα σας εξαφανίσουν και χίλιες μύριες άλλες χαζομάρες. Κλασικό δηλαδή σύνδρομο μιζέριας, αφού κατατρέχεστε από αυτό όπως και από σύνδρομα πολιτικής και θρησκευτικής καταδίωξης. Και το χειρότερο, σας ενοχλούν όσοι παράγουν πλούτο, γνώση, εξέλιξη και φυσικά εργάζονται για την βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.

      Εύχομαι το "Ζέρβας" που χρησιμοποίησες για να γράψεις να είναι το πραγματικό σου και να μην χρησιμοποίησες αυτό του ήρωα Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα που έδωσε την ψυχή του στην απελευθέρωση της Πατρίδας.

      Διαγραφή
    3. μη χαίρεσαι Χαρίλαε, ο Κούβελας έγραψε στο facebook απαντώντας σε ερώτηση ότι είναι "φανατικά εναντίον του lockdown που έκανε τεράστιο κακό". Εσύ το λατρεύεις, ως εθελόδουλος. Τα υπόλοιπα που μου απαντάς είναι πολύ φθηνές μπούρδες, ανάξιες κάθε σχολίου. Δεν το ΄χεις με σχολιαστές με την εμπειρία μου, παίξε τη μπαλίτσα σου με αυτούς που ξέρεις. Είσαι σχολιαστής Γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας, θες πολλά καρβέλια ακόμη να ανέβεις στις επαγγελματικές ...

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή είσαι επαγγελματίας σχολιαστής! Οκ! Ελπίζω να πληρώνεσαι καλά, όμως να ξέρεις ότι δεν σε ζηλεύω.

      Διαγραφή
    5. Ω ρε Ζέρβα! έμεινα έκπληκτος!
      Τι επαγγελματικός σχολιασμός ήταν αυτός! ουαου! που λέει και ο Γιανης.

      Διαγραφή
    6. Ζέρβας23 Δεκεμβρίου 2020 - 1:44 μ.μ.

      Τα είπες όλα...

      Διαγραφή
  6. Και ο Αϊνστάιν είχε χαρακτηρίσει την θεωρία του μεταβαλλόμενου σύμπαντος που είχε αναπτύξει ένας ιερέας ως λάθος, παρόλο που βασίζονταν στις εξισώσεις του, θεωρούσε ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε άρα είναι αμετάβλητο. Μετά του έδειξαν τις μετρήσεις ενός αστρονόμου, του Χάμπλ (από αυτόν που πήρε το όνομά του το γνωστό τηλεσκόπιο) και άλλαξε γνώμη λέγοντας μάλιστα ότι το να μην βασιστεί στις εξισώσεις και στα δεδομένα αλλά στις προκαταλήψεις του ήταν το "μεγαλύτερο λάθος της ζωής του". Γι' αυτό η επιστήμη μας πήγε εκεί που μας πήγε και θα μας πάει ακόμη παρακάτω, γιατί στο τέλος νικάει αυτός που συμφωνεί με την πραγματικότητα.
    Τα μονοκλωνικά πιστεύω (πιστεύω, δεν ξέρω) θα αποδειχθούν άλλο ένα χρήσιμο όπλο στην φαρέτρα της ιατρικής συν τω χρόνω. Ελπίζω χωρίς να συνεχίσουν να κοστίζουν 1000 ευρώ η δόση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει τι κουμάσι ήταν και αυτός ο πώς τον είπες, ο Αϊνστάιν...😆

      Διαγραφή
    2. και πολλοί άλλοι χαρακτήρισαν "λάθος" τις επιλογές της εξουσίας, μέχρι που έφτασε το μαντάτο "μεγάλε, πάρ΄το αλλιώς, θα βρεις το κεφάλι του παιδιού σου σε σακούλα σκουπιδιών". Η μεταστροφή κάποιου δεν γίνεται πάντα, επειδή είδε το φως το ιλαρόν. Το κατανοείς έτσι;

      Διαγραφή
    3. Τι είπες τώρα ρε μεγάλε Ζέρβα!!!

      Διαγραφή
    4. Φίλε Ζέρβας, αν πήγαν σε κάποιον να του πουν "πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις το κεφάλι του παιδιού σου σε σακούλα σκουπιδιών" τότε το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει αυτός ο κάποιος θα ήταν να βγει να το δημοσιοποιήσει και τότε μέχρι και φρουρά θα του έβαζαν μην τυχόν στραβοπιάσει το νυχοκόπτη και τσιμπηθεί, μην σε πω ότι η αντιπολίτευση τον είχε βάλει σε χρόνο μηδέν πρώτη θέση στο επικρατείας. Ούτε τον απείλησε κανείς. Αυτά που λες γίνονται σε άλλες χώρες αν και τώρα τελευταία κι εκεί την πάτησαν όπως έμαθες, την γλίτωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης :)

      Διαγραφή
  7. Εάν οι επιστημονικές γνώσεις πάνω στο ίδιο δεδομένο μεταβάλλονται μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τότε για ποια επιστημονική γνώση μιλάμε;;;;
    Π.Χ.
    Οι μάσκες πριν έλεγαν ότι δεν προστατεύουν, μετά από λίγες μέρες έλεγαν ότι προστατεύουν.
    Τα εμβόλια πριν έλεγαν ότι χρειάζονται μακροχρόνιες δοκιμές, μετά από λίγες μέρες έλεγαν ότι αρκούν δοκιμές ολίγων μηνών.
    Εμείς υπακούμε στα οποιαδήποτε δεδομένα της επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Χαρίλαε, κουμάσι και Εβραίος κι όλας. Τον ήθελαν λέει για πρόεδρο στο Ισραήλ και αρνληθηκε, καταλαβαίνεις, ήθελε να κουνάει τα νήματα από πίσω :)
      Φίλε Ανώνυμε, τα παραδείγματα που ενδιαφέρεις δεν είναι σκέτη επιστήμη, έχουν μέσα αρκετή πολιτική. Τον Μάρτιο, είχαμε σχετικά λίγα και καλά εντοπισμένα κρούσματα ενώ δεν είχαμε μάσκες. Έπρεπε να το εξηγήσουν αυτό, να πουν σε αυτή την φάση μην αγοράζετε μάσκες γιατί τα "αόρατα" κρούσματα είναι λίγα και γιατί τις θέλουμε για τους υγειονομικούς, δεν φτάνουν για όλους. Για τα εμβόλια το λένε, είναι κατάσταση ανάγκης και παίρνουμε ρίσκο, δεν είναι η κανονική διαδικασία. Αν άκουγαν τους επιστήμονες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας θα τα έκλειναν όλα μέχρι ποιος ξέρει πότε. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, ήδη έχουμε ζημιές, πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Σε λίγο καιρό θα δεις ότι θα βγουν πολλά άρθρα που θα λένε ότι έγιναν λάθη και θα λένε "έπρεπε να είχαμε κάνει αυτό". Και θα έχουν δίκιο τότε που θα τα λένε, αλλά τώρα είμαστε σε φάση τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

      Διαγραφή
    2. Κι ο Χαρίλαος αρνήθηκε να γίνει πρόεδρος της Μακάμπι. Τι μ' αυτό;

      Διαγραφή
    3. Εννοείς ότι η επιστήμη λειτουργεί με πολιτικές μεθόδους;
      Διευκρίνισέ το.

      Διαγραφή
    4. Τα πρακτικά της επιτροπής των γιατρών δεν δίνονται στην δημοσιότητα. Δεν ξέρουμε τι προτείνουν στην κυβέρνηση, αν προσέξεις όμως αυτά που λένε στις ειδήσεις θα καταλάβεις ότι ζητούσαν πιο αυστηρά μέτρα. Κρίνουν με καθαρά ιατρικά κριτήρια.
      Η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικές μεθόδους, έχει και ψηφοφόρους, ξέρει τι έχει στο ταμείο (να δεις πάλι greek statistics θα παίζουν) οπότε δεν μπορεί απλά να τα κλείσει όλα. Οπότε προσπαθεί να βρει τον καλύτερο συνδυασμό, να μην γίνουμε Μπέργκαμο αλλά και να έχει λεφτά αύριο μην αρχίσουν οι περικοπές στους ΔΥ και ξαναβγεί ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
  8. "Ωστόσο, ακόμα και εγώ που έχω σχετική εμπειρία, η γραφειοκρατία για να διαβάσω τον φάκελο με βάση τη νομοθεσία της έγκρισης που πρέπει να κατατεθεί, χρειάζομαι τρεις μήνες. Οι σελίδες είναι χιλιάδες. Υπάρχουν τέσσερις φάκελοι σε κάθε άδεια." μάλλον θα είδε όλες αυτές τις χιλιάδες σελίδες και θα έβγαλε το συμπέρασμα που λέει σήμερα, "Στη συνέχεια ελέγχω τα κλινικά δεδομένα αποτελεσματικότητας. Συνεπώς χρειάζομαι τρεις μήνες για να διαβάσω όλες τις σελίδες των μελετών. Αυτός είναι ο χρόνος που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με την επιταχυμένη διαδικασία. Όσο περισσότερο το διαβάζεις, εντοπίζονται περισσότερα προβλήματα. Αφού τελειώσεις, υπάρχουν πάντα προβλήματα με την εταιρεία. Ζητάνε διευκρινίσεις. Τη στιγμή που θα λυθούν τα θέματα που προκύψουν, δίνουμε ξανά την έγκριση και δημιουργείται νέος φάκελος. Αυτή η διαδικασία, μόνο με την εταιρεία, χρειάζεται έξι μήνες πάντα με την επιταχυμένη διαδικασία." μάλλον θα πέρασε η περίοδος που λέει. Περιμένω με αγωνία να δω ουρές μετά τις γιορτές στα κέντρα εμβολιασμού, εκτός και αν ξαφνικά γεμίσει η Ευρώπη με αλλεργικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή