Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Καμπάνια 18,5 εκατ. ευρώ για τους εμβολιασμούς

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα στα media, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την παραμονή των Χριστουγέννων , ο.... υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.




Το ερώτημα αν θα προκύψει μιά νέα λίστα Πέτσα, θα απαντηθεί το επόμενο διάστημα, όταν θα γίνουν γνωστά τα media που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και κυρίως τα ποσά που θα διατεθούν στο καθένα. Προς το παρόν, με την απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκρίθηκε «από άποψη σκοπιμότητας, η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας των πολιτών, για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορωνοιού covid-19 και την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορωνοιού covid-19 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και ορίσθηκε πως η δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 18.500.000 εκ.€.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, που συνίστανται ειδικότερα στην εκπόνηση σχεδίου εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίηση αυτής, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. To αντικείμενο καταλαμβάνει:

α) στο σχεδιασμό, οργάνωση της επικοινωνιακής στρατηγικής, της τοπόθετησης, του χρόνου προβολής και του τρόπου προβολής στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ειδικότερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τον έντυπο τύπο, από τα ηλεκτρονικά μέσα με χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και internet, από τον περιφερειακό τύπο, από ραδιοφωνικά μέσα κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά.

β) στη διαμόρφωση του σχεδιασμού της επικοινωνιακής στρατηγικής και της τοποθέτησης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με την ενδεδειγμένη παραμετροποίηση που αφορά όλες τις ομάδες αποδεκτών και συγκεκριμένα τις πληθυσμιακές ομάδες που ορίζονται στο πλαίσιο της παρ. 1 του άρθρου 74 του ν.4761/2020, με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κοκ ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο»
Η επιτροπή για την εκστρατεία

Σημειώνεται πως έχει ήδη συγκροτηθεί Τριμελής Επιτροπή Οργάνωσης της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, την οποία αποτελούν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ), Δημήτρης Πανταζής.

Έργο της επιτροπής είναι «η υλοποίηση όλων των ενδεδειγμένων δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής της ανάγκης εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, η μέριμνα για τη δημιουργία ενδεδειγμένου ενημερωτικού υλικού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19 και την έγκαιρη διάθεσή του σε όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό, η επιλογή φορέων για την υλοποίηση της Εθνικής Εκστρατείας και η παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των παρεχομένων υπηρεσιών».

21 σχόλια:

  1. Και για αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι η καμπάνια αφορά συμφωνία μεταξύ κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων που δεν δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους, η απάντηση είναι απλή.
    Αφού πρόκειται για "μείζων ζήτημα υγείας και αποτελεί εθνικό στρατηγικό στόχο να μην πεθάνουμε από την παγκόσμια πανδημία" όπως μας ταΐζουν, τι πιο λογικό να επιταχθούν τα μέσα προς τον σκοπό αυτό και να συμβάλλουν στη διάσωση του ανθρώπινου γένους. Τόσο απλά.
    Και για να νιώσουν και αυτοί καλά ας τους παρασημοφορήσει μετά η πτδ για αυτή τους την αγαθοεργία.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λέω να πάρουμε τα όπλα! χιχιχι

      Διαγραφή
    2. Εγώ λέω να πάρεις τον μπούλο και τα βουνά
      Πάρε κι έναν Πακιστανό να σε κρατάει σε φόρμα.
      George

      Διαγραφή
    3. Γιωργάκη έχασες την ψυχραιμία σου.
      Εδώ θα μείνω Γιωργάκη, όσο και να σε πειράζει.

      Διαγραφή
    4. Όπως κάνει ο Λαλάκης στην μπουζού;

      Διαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να δοθούν για την παραγγελία φαρμάκων που σώζουν από τον ιό ή για την ενίσχυση των νοσοκομείων ώστε να σωθούν ζωές.
    Όσον αφορά το εμβόλιο όλοι ξέρουν ότι διατίθεται, επομένως μπορούν να εμβολιασθούν, όσοι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαράμι θα πάνε τα λεφτά.
    Δώστε ένα 50ρικο σε κάθε έναν που εμβολιάζεται για να δείτε συμμετοχή. Ακόμα και οι ψεκασμένοι θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "δάσκαλος" και με ένα 5ευρω βολεύεται.... Καρμιρης γαρ....

      Διαγραφή
    2. Ποιοι είναι ψεκασμένοι;;;
      Όσοι εκφράζουν άποψη μη αρεστή, λέγονται ψεκασμένοι;;;
      Στον μεσαίωνα όσους εξέφραζαν διαφορετική γνώμη, τους έλεγαν δαιμονισμένους και τους περνούσαν από τη λαιμητόμο.
      Διαφέρει το σήμερα από το χθες, από τον μεσαίωνα;;;

      Διαγραφή
    3. @tsutsubrutsu
      Και καρμίρης και νεκροθάφτης.
      😂

      Διαγραφή
    4. Ποιοι ήταν αυτοί, που στον Μεσαίωνα όσους εξέφραζαν διαφορετική γνώμη, τους έλεγαν δαιμονισμένους και μάγους και τους έκαιγαν (δεν τους περνούσαν από τη λαιμητόμο, πάλι αδιάβαστος είσαι) Ποιοιοιοιοι;;;;;;

      Διαγραφή
    5. Μου άρεσε αυτό που είπες, ήταν υπέροχο, δηλαδή ότι τους έκαιγαν, δεν τους περνούσαν λαιμητόμο. Δηλαδή όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

      https://www.newsbreak.gr/stories/48950/o-tromos-kai-i-goiteia-tis-gkilotinas/

      http://www.sah.aegean.gr/wp-content/uploads/2017/01/Istoria%20tis%20Venetias.pdf

      https://www.slideshare.net/siabalioti1/ss-48011678

      Διαγραφή
  4. Στους γιατρούς να τα φάνε, και γιατρειά να μην βρίσκουν! Και να νεκροφιλήσουν τα τσογλανάκια τους!

    Με αγάπη,
    Ζήνων ο Κιτιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε δεν τα έκρυβαν καλλίτερα φανερά και χωρίς φύλαξη σε καμιά αποθήκη να πάνε να τα πάρουν και να τα κάνουν μόνοι τους κάποιοι "λεβέντες"; Τόσο δύσκολο είναι να μιμηθούν τον αείμνηστο Ιωάννη Καποδίστρια με τέτοια βούρλα που έχουν να κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ελληνικά του Χαρίλαου:
    ''Βρε δεν τα έκρυβαν καλλίτερα φανερά και χωρίς φύλαξη''.
    Αυτός τα κρύβει ... φανερά !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φουκαράς ευτυχώς καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα.
      Τη φράση ''κρύβω φανερά'' ούτε ένα νήπιο δεν θα την έλεγε. Τα νήπια ως γνωστόν έχουν πολύ μειωμένη αντίληψη σε σχέση με τα ώριμα άτομα.
      Οι άλλοι καταλαβαίνουν, εσύ καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Πολλά καταλαβαίνεις εσύ! Τι θα μπορούσα να εννοώ με το "κρύβω φανερά"; Προφανώς αγνοείς το "κρύβω σε κοινή θέα", εσύ που καταλαβαίνεις την Ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς επειδή καταλαβαίνω, σου επαναλαμβάνω ότι
      1) η φράση ''κρύβω φανερά'' είναι μια αρλούμπα που δεν θα ακούσεις ούτε από νήπια.
      2) η φράση "κρύβω σε κοινή θέα" αφορά μόνο την τέχνη π.χ. ζωγραφική, λογοτεχνία, κινηματογράφο, θέατρο, όπου μία φιγούρα στο γενικό πλαίσιο της εικόνας δυσκολεύεται να τη διακρίνει το κοινό που θεάται την εικόνα ή όπου μια ιδέα που προσπαθεί να περάσει κάποιος μέσω ενός θεατρικού έργου, δύσκολα τη διακρίνει το κοινό που θεάται το έργο.

      Επομένως το "κρύβω σε κοινή θέα" δεν έχει καμιά σχέση με τις πατάτες του Καποδίστρια, τις οποίες βεβαίως δεν τις έκρυβε, τις έβλεπαν οι πάντες, αλλά έβαλε φύλακα να τις φυλάει, ώστε να κινήσουν την περιέργεια των πολιτών, ώστε να σκεφθεί ότι κάτι πολύτιμο προστατεύει ο φύλακας.

      Διαγραφή