Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Οργισμένος ιερέας ΔΕΝ πέταξε έξω πιστούς, επειδή δεν φορούσαν μάσκα

 
Όταν το αυτονόητο γίνεται είδηση, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν την υπεύθυνη στάση αυτού του ιερέα την είχαν όλοι οι κληρικοί, και όλοι οι ....δημόσιοι λειτουργοί και όλοι οι αιρετοί και ο Χρυσοχοΐδης που έκανε τα στραβά μάτια στους "δεν είναι αθώοι" και στους διαδηλωτές των επόμενων εβδομάδων, θα ήμασταν μια κανονική χώρα. Μπράβο στον αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, αυτό είναι το όνομά του, ο οποίος πειθάρχησε όχι μόνο στους νόμους αλλά και στην εγκύκλιο που είχε στείλει ο προϊστάμενός του, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ζητούσε να φορούν οι πιστοί μάσκες ακόμα και στο προαύλιο του ναού. Πριν μόλις έναν μήνα 59χρονος ιερέας στην Καλαμάτα πέθανε από κορονοϊό. 

Δείτε τώρα πώς παρουσίασαν το γεγονός οι αλήτες της "δημοσιογραφίας". 
Το Newsbomb γράφει: "Έξαλλος ιερέας στην Καλαμάτα: Πέταξε έξω από τον ναό όσους δεν φορούσαν μάσκα". Τον είδατε στο video να είναι έξαλλος; Όχι. Πέταξε έξω κάποιον; Όχι. Άρα η είδηση είναι ψευδής και συκοφαντική. Ήταν ο στόχος τους να τον συκοφαντήσουν; Όχι. Να πάρουν κλικ ήθελαν. Αλλά το έκαναν συκοφαντώντας. Θα υπάρξουν συνέπειες για το Newsbomb; Όχι. Ο "Ελεύθερος Τύπος" (ελεύθερο ρύπο τον λέγαμε κάποτε) το "πετάει έξω" το βάζει σε εισαγωγικά. Το "ζητάει να αποχωρήσουν" δεν φέρνει κλικ, βλέπετε. To Libre που αυτοχαρακτηρίζεται ως " Ειδήσεις όπως θα έπρεπε να είναι" γράφει: "Οργισμένος ιερέας στην Καλαμάτα διέκοψε τη λειτουργία και άρχισε να φωνάζει για τις μάσκες". Τον είδατε οργισμένο; Όχι. Φώναζε; Όχι.
Η πανδημία του κορονοϊού, αργά ή γρήγορα θα περάσει. Η πανδημία της αλήτικης «δημοσιογραφίας» δεν βλέπω να αντιμετωπίζεται. Αν δεν νομοθετηθούν βαρειές "καμπάνες" για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, η χώρα δεν πρόκειται να έχει προκοπή.

Υ.Γ. Δείτε τα σχόλια κάτω από το βίντεο. Απελπισία. Ζουν ανάμεσά μας. 

 έγραψε στο facebook ο Θάνος Τζήμερος
 

43 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία ανήκει στους πιστούς, δεν ανήκει σε κανένα παπά. Ο ναός συντηρείται από τον οβολό του πιστού, δεν συντηρείται από τον μισθό του παπά. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με αυτή την απίστευτη δικαιολογία, κάποιοι πιστοί μπορούν να κάνουν ό τι θέλουν μέσα στον Ιερό Ναό; Όταν ο "παπάς" (και όχι ο Ιερέας) λέει πράγματα και συμπεριφέρεται όπως αρέσει σε κάποιους είναι καλός, όταν λέει την αλήθεια και υπακούει στους νόμους, τότε είναι κακός. Δική σας λογική...
      Για πες σε κάποιον αστυνομικό να μην σου βεβαιώσει παράβαση επειδή τον πληρώνεις, για πες σε ένα δάσκαλο (όχι τον Ζήνωνα) να βάλει άριστα στο παιδί σου επειδή τον πληρώνεις, για πες σε κάποιον δικαστή να σε αθωώσει γιατί τον πληρώνεις...
      Σοβαρευτείτε επιτέλους, μονά ζυγά, όλα δικά σας τα θέλετε!

      Διαγραφή
    2. Ναι βρε χουβαρντά! επειδή βάζεις 10 λεπτα στο μπαγκάρι έχεις δικαίωμα να μετατρέψεις την εκκλησία σε χώρο σύναξης ψεκασμένων αρνητών.
      Ευτυχώς κάποιοι παππάδες δεν σας φοβούνται.
      Αντε αφορίστε τον τώρα κολλημένοι.

      Διαγραφή
    3. Βρε Χαρίλαε, οι πιστοί δεν μπήκαν στην εκκλησία για να κάνουν ό,τι θέλουν, δεν είναι κουκουλοφόροι, μπήκαν για να προσευχηθούν και να δοξάσουν το όνομα του Κυρίου. Δεν ζήτησαν από τον παπά να τους κάνει κάποια χάρη, όπως θα ζητούσε κάποιος από τον αστυνομικό ή τον δάσκαλο.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    4. Εγώ που βάζω 10 λεπτά στο παγκάρι μετατρέπω τον οίκο του Θεού σε χώρο προσευχής, όχι σε χώρο άρνησης του Θείου Λόγου. Τους πιστούς του ο Θεός δεν τους ξεχωρίζει σε μασκοφόρους και σε μη μασκοφόρους.
      Ψάξε να βρεις αλλού ψεκασμένους αρνητές.

      Διαγραφή
    5. Με τα λεφτά γίνεται αυτό ρε αθεόφοβε;;;; Τι άλλο θ'ακούσουμε.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2020 - 5:01 μ.μ.
      Δείχνοντας τον σεβασμό τους προς τους "μασκοφόρους", που ΚΑΙ αυτοί προσεύχονταν, και κάνοντας πράξη το "αγαπάτε αλλήλους" που δίδαξε ο Κύριος;
      Όταν ο πνευματικός κάποιου τον συμβουλεύει κάτι, τότε αυτός υπακούει. Όταν δεν του το λέει ο πνευματικός του αλλά κάποιος άλλος, τότε άντε να μην πω τι κάνει...
      Αναρωτιέμαι τι μπορεί να καταλαβαίνεις εσύ...

      Διαγραφή
    7. Εσύ Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2020 - 9:37 μ.μ.,
      αδυνατείς να αντιληφθείς και τα πιο απλά ελληνικά. Απαντώ στον σχολιαστή που με κατηγορεί ότι ''επειδή βάζεις 10 λεπτα στο μπαγκάρι έχεις δικαίωμα να μετατρέψεις την εκκλησία σε χώρο σύναξης ψεκασμένων αρνητών''.
      Και του απαντώ ότι ''Εγώ που βάζω 10 λεπτά στο παγκάρι μετατρέπω τον οίκο του Θεού σε χώρο προσευχής, όχι σε χώρο άρνησης του Θείου Λόγου''.

      Δεν είπα ότι τα 10 λεπτά μετατρέπουν τον οίκο του Θεού σε χώρο προσευχής, αλλά ότι εγώ (ΕΓΩ ο πιστός) μετατρέπω τον οίκο του Θεού σε χώρο προσευχής.

      Μάθε πρώτα την ελληνική γλώσσα και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    8. Χαρίλαε, οι μη μασκοφόροι προσεύχονταν, όπως ακριβώς και οι μασκοφόροι, δεν έδειξαν καμιάν ασέβεια οι μεν προς τους δε, εφαρμόζοντας και το ''αγαπάτε αλλήλους''.
      Εσύ δεν καταλαβαίνεις, γι' αυτό παραποιείς την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος29 Δεκεμβρίου 2020 - 10:03 π.μ.
      Φίλε δεν πας καλά! Έδειξαν το αγαπάτε αλλήλους απειθαρχώντας στην παραίνεση του Ιερέα και αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα όπως επιβάλλει ο Νόμος του Κράτους; Έτσι θέλετε ανοιχτούς Ναούς;

      Διαγραφή
  2. Σωστά, μόνο που και στην εκκλησία ακολουθούμε τους κανόνες της όπως εκφέρονται από την Ι.Σ.,και όταν υπάρχει απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας την εφαρμόζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Εκκλησία εφαρμόζει τον νόμο του Θεού. Εάν δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο νόμος του Θεού, άνοιξε την Καινή Διαθήκη.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν μας λες εσύ ποιος είναι ο Νόμος του Θεού για την συγκεκριμένη περίπτωση; Δηλαδή ο Ιερέας δεν υπακούει στον Νόμο του Θεού και υπακούουν οι αρνητές;

      Διαγραφή
    3. Ο νόμος του Θεού δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ πιστών μασκοφόρων και μη μασκοφόρων, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Έχει υπό την σκέπην πάντας. Ο ιερέας, μολονότι δεν φορά μάσκα, κάνει διακρίσεις και εξοβελίζει από το χριστεπώνυμο πλήθος τους μη μασκοφόρους.
      Αλλά εσύ πώς να τα καταλάβεις αυτά;
      Ο Χριστός είπε ''Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω''.

      Διαγραφή
    4. Ιδού τι λέει ο Χριστός:
      Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω (Ιω. ς΄37-38)

      Αυτός ο λόγος του Χριστού προφανώς δεν ισχύει για τον ιερέα.

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά τα έχεις τακτοποιημένα στο μυαλό σου! Ο Νόμος δεν βρίσκεται πουθενά εκεί μέσα όμως! Κρίμα, μιλάς και για κατανόηση...

      Διαγραφή
    6. Πάλι φούσκες εξαπολύεις. Γιατί δεν ισχύει ο νόμος του Θεού μέσα στην εκκλησία; Ποιος τον παραβιάζει, οι πιστοί ή ο ιερέας;

      Διαγραφή
    7. Τώρα κάνεις τον χαζό ή απλά είσαι χαζός και χάνω τα λόγια και τον χρόνο μου; Ποιος Νόμος του Θεού βρε άνθρωπε; Για τον Νόμο του Κράτους μιλάμε. Η Εκκλησία αναγνωρίζεται από το Κράτος, αναγνωρίζει και αυτή με την σειρά της το Κράτος. Και όπως ισχύει ο Θεϊκός Νόμος μέσα σε αυτήν, έτσι ισχύει και αυτός του Κράτους. Τι δεν καταλαβαίνεις και μας έχει πνίξει στις σαπουνόφουσκες;
      Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις αφού ό τι και να γράψεις δεν θα σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    8. Κάνεις τον χαζό ή απλά είσαι χαζός;
      Στο σχόλιό σου παραπάνω με ρώτησες:
      '' ποιος είναι ο Νόμος του Θεού για την συγκεκριμένη περίπτωση; Δηλαδή ο Ιερέας δεν υπακούει στον Νόμο του Θεού και υπακούουν οι αρνητές;''

      Και σου απάντησα με περισσή σαφήνεια ποιος είναι ο νόμος του Θεού.
      Αυτά που διαβάζεις τα νογάς ή δεν τα νογάς;

      Διαγραφή
    9. Τελικά είσαι χαζός χωρίς καμιά αμφιβολία!

      Διαγραφή
    10. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν ποιος από τους δύο είναι χαζός.
      Πάντως εγώ ποτέ δεν θα ύβριζα τον συνομιλητή μου (π.χ. είσαι χαζός), διότι μόνο εκείνος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον με επιχειρήματα υβρίζει. Η ύβρις αποδεικνύει περίτρανα την μειονεκτική σου θέση.

      Διαγραφή
    11. Ο ιερέας ζήτησε συγγνώμην.

      Διαγραφή
    12. Τελικά την συζήτηση την κάνουμε για τους αναγνώστες; Μια χαρά σε βρίσκω! Είχε μεγάλο δίκιο ο Ευριπίδης όταν έλεγε ότι αν κάποιος μιλήσει σοφά σε έναν ανόητο αυτός θα τον περάσει για τρελό.

      Διαγραφή
  3. Το σωστό για την πρακτική των ειδησεογραφικών σάιτ είναι "clickbait".
    Αυτό που είναι γεμάτο ψευδείς ισχυρισμούς είναι η ανάρτηση του Τζήμερου και η περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο που παραθέτει.

    1ον Δεν ζήτησε να μην βγάζουν, ζήτησε να φορέσουν. Για να μην βγάλεις πρέπει να φοράς και από πουθενά δεν προκύπτει πως φορούσαν.
    2ον Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του δεν αναφέρουν -βολικότατα- πως στο τέλος ο ιερέας ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία αφού φαινόταν πως δεν συμμορφωνόταν ο πολίτης.
    Υ.Γ.
    Μια χαρά εξοργισμένος αλλά καθόλα αξιοπρεπής και ευγενικός ήταν ο ιερέας γιατί ναι, μπορείς να είσαι όλα αυτά μαζί. Ποινές για αυτούς τους δήθεν σαν τον Τζήμερο που πουλάνε επίσης σανό δεν μπορούν να βγουν, οπότε θα συνεχίσει να κάνει το κομμάτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Δεν ζήτησε να μην βγάζουν''
      Δεν μπορώ να βρω αυτή τη φράση, μπορείς να με βοηθήσεις;

      Διαγραφή
    2. (Στην περιγραφή του βίντεο που ανάρτησε ο Τζήμερος γράφουν πως ζητάει να μην βγάζουν τις μάσκες τους, κάτι που δεν ισχύει.)

      Διαγραφή
  4. Τον μπούλο έπρεπε να πεις παπά μου, μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι σαλεμένοι σαν τον zeno.
    Αντε zeno ρίχτα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Πειραιά ανέφερε:

    «Τους τελευταίους 10 μήνες, συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας. Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές. Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί! Αλλά από τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες, υπάρχει τεράστια απόκλιση… με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός, μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας! Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».

    Ολόκληρη η ποιμαντορική εγκύκλιος
    https://www.google.gr/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1078544/mitropolitis-peiraios-serafeim/AMP/


    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George, η Ελλάδα έχει περίπου 9800 ναούς συμπεριλαμβανομένων των μοναστηριακών και μισθοδοτεί περίπου 8700 ιερείς. Και δεν τελούνται σε όλους αυτούς τακτικές λειτουργίες.

      Διαγραφή
    2. Θρησκευτική αριθμητική λέγεται αυτό δημοσιο-υπαλληλο-φονιά;
      Κρούσματα υπάρχουν παντού αλλά ΚΑΙ στις εκκλησίες.
      Τι δεν καταλαβαίνεις.
      Ο ιός κολλάει ΚΑΙ στις εκκλησίες.
      Έτσι να πεις στον παπά της ενορίας σου που διατυμπανίζει το αντίθετο από τα μεγάφωνα. Παίρνει στο λαιμό του καλοκάγαθους ηλικιωμένους.
      Τον άκουσα με τα ίδια μου τ΄αυτιά.
      Φτάνει πια με τις παπαριές σας, κολλημένοι.

      Διαγραφή
    3. Ράβδος στη γωνία άρα βρέχει,... Φοβερός συλλογισμός..

      Διαγραφή
    4. Κολλημένοι είναι εκείνοι που τα έχουν βάλλει με τις Εκκλησίες. Είδαμε π.χ. πολιτικές συναθροίσεις ακόμη και δεκάδων χιλιάδων για τις οποίες τα μέτρα απαγορεύσεων δεν ίσχυσαν.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;;;

      Διαγραφή
    5. Τους μη εμβολιασμένους θα τους δέχεται στην εκκλησία;

      Διαγραφή
    6. Άρα με τη δική σου λογική Γιωργάκη
      Αφού δεν ίσχυσαν στις συναθροίσεις των αναρχοάπλυτων λόγω αδυναμίας του Κουλη να τα βάλει με αυτά τα αποβράσματα, δεν πρέπει να ισχύει και στις εκκλησίες.
      Τι ωραίος είσαι συ βρε, Εκκλησία και αναρχοάπλυτοι σε ένα τσουβάλι.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος29 Δεκεμβρίου 2020 - 8:24 π.μ.

      Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ»

      George

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 29 Δεκεμβρίου 2020 - 9:50 π.μ.
      Ο νόμος βάζει Εκκλησία και αυτούς που χαρακτηρίζεις εσύ ως αναρχοάπλυτους σε ένα τσουβάλι. Τους βάζει όμως ή κάνει διακρίσεις; Δες πώς αντιμετωπίζει τις συναθροίσεις στις εκκλησίες και πώς τις άλλες συναθροίσεις.

      Διαγραφή
  6. Οι πιστοί μήπως πρέπει να φτιάξουν κατακόμβες, όπως στα χρόνια των σκληρών διώξεων, όταν οι νόμοι της πολιτείας ήταν αδυσώπητοι;
    Άκουσον άκουσον, τους εκδιώκει από τον ίδιο τον οίκο του θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε γμτ μου! Μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψη σας;

      Διαγραφή
    2. @ Χαρίλαος Ε.Παπαδόπουλος
      θα ακούσουμε πολλά ακόμα, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει.

      Διαγραφή
    3. Έχετε και οι δύο δίκαιο, η Δημοκρατία λειτουργεί τέλεια, αισθάνομαι ότι ποτέ δεν χάρηκα τα δικαιώματα που μου προσφέρει η Δημοκρατία όσο στις μέρες του λοκντάουν.
      Αυτό όμως δεν το είχα συνειδητοποιήσει, γιατί τυχαίνει να έχω μειωμένη αντίληψη !!!

      Διαγραφή
    4. Προσπάθησε να μπεις στο Άγιον Όρος χωρίς να έχεις κάνει τεστ και μετά μπορείς να κατηγορήσεις τον παπά που τους πέταξε έξω.

      Διαγραφή
    5. Δεν μου επιτρέπεται να ταξιδέψω εκτός νομού. Επομένως δεν μπορώ να επισκφθώ το Άγιον Όρος. Μήπως μπορείς να προβάλεις κάποιο άλλο επιχείρημα;

      Διαγραφή