Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Θα εκδίδεται βεβαίωση για όσους κάνουν το εμβόλιο

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όλοι όσοι κάνουν το εμβόλιο θα λαμβάνουν βεβαίωση εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού, μέσω της οποίας μετά τη διενέργεια του εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να αιτηθεί την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.


Αυτή θα περιλαμβάνει το όνομα, το επώνυμο, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή που διενεργήθηκε ο εμβολιασμός και τον τύπο του εμβολίου.

Στην ίδια τροπολογία, μάλιστα, διευκρινίζεται ο οδικός χάρτης των εμβολιασμών, για παράδειγμα δημιουργείται σύστημα προτεραιοποίησης εμβολιαζόμενων, τίθεται σε ισχύ το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και καθορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζονται τα κριτήρια προτεραιοποίησης των πολιτών που θα προσέρχονται προς εμβολιασμό.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, ότι στην Ελλάδα θα διατίθενται μόνο τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Δείτε την τροπολογία εδώ

11 σχόλια:

  1. Συγνωμη, για να καταλαβω τα βιβλιαρια τι τα εχουμε; Γιατι χρειαζεται βεβαιωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.sciencemag.org/news/2020/12/suspicions-grow-nanoparticles-pfizer-s-covid-19-vaccine-trigger-rare-allergic-reactions αρκετοί έχουν τις αμφιβολίες τους μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @polis
      Πλησιάζει εκείνη η περίπτωση που όταν σε ρώτησα τι θα κάνεις, είπες ότι θα αλλάξεις δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Από όσο ξέρω εργοδότης μου δεν είσαι και έτσι δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχουμε συζητήσει για αυτή την ηλιθιότητα. Ελπίζω να δω σας τις επόμενες μέρες ουρές στα κέντρα εμβολιασμού. Μην σκας όμως ούτε εμβόλιο θα κάνω ούτε δουλειά θα αλλάξω.

      Διαγραφή
    3. Ελα όμως που δεν είναι ούτε στο χέρι του εργοδότη σου.
      SOON.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23 Δεκεμβρίου 2020 - 10:00 μ.μ. Κοίτα να κάνεις εσύ το εμβόλιο σύντομα και άσε τι θα κάνουμε όλοι οι άλλοι.

      Διαγραφή
    5. Ελπίζω να το κάνεις σύντομα γιατί στην ηλικία που είσαι ποτέ δεν ξέρεις τι θα πάει στραβά 😉. Αν και η εταιρεία μάλλον σας πούλησε μεγάλο παραμύθι σχετικά με τις δόσεις που θα έφερνε στην Ευρώπη ελπίζω να πας πρώτος για εμβολιασμό και όχι να ψάχνεις γιατρό να σε βγάλει αλλεργικό 😉

      Διαγραφή
  3. Περιττόν! Σημαδεμένα θα είναι αυτά τα ζωντόβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι θεμιτές ή αθέμιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά σου λένε ότι ο χαρακτηρισμός "λαθρομετανάστης" απαγορεύθηκε γιατί διαχωρίζει τους ανθρώπους.

      Διαγραφή