Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Όροι σχολιασμού στο makpress

Το ιστολόγιο makpress (διαδικτυακή διεύθυνση http://makpress.blogspot.gr,  είναι ερασιτεχνικό, ανεξάρτητο συλλογικό ιστολόγιο (blog), δηλαδή μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι ενημερωτική ιστοσελίδα ή επαγγελματικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Το makpress ΔΕΝ είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης, αλλά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ κοινωνικό δίκτυο.

Ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας του ιστολογίου makpress δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας, προσβάσιμου σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, δίχως όμως αυτό να αποτελεί τον αυτοσκοπό των διαχειριστών, ως και των αναγνωστών μας.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στο makpress είναι δυνατός μόνον ο επώνυμος (με τους όρους του διαδικτύου) σχολιασμός άρθρων και απόψεων, όπως σε κάθε κοινωνικό δίκτυο. Τα σχόλια ανεβαίνουν αυτόματα από την πλατφόρμα disqus.com και επιτρέπονται μόνο σε πιστοποιημένους από το disqus χρήστες. 

Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου, όπως άλλωστε αναγράφεται σε κάθε άρθρο, πριν την πλατφόρμα σχολιασμού

Το συν-ιστολόγιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν συκοφαντικά ή δυσφημιστικά ή άλλου είδους ποινικώς διωκόμενα σχόλια, καθώς ο σχολιαστής αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γράφει, αφού το σύστημα διατηρεί τις ιντερνετικές διευθύνσεις (ip's) των σχολίων, με αποτέλεσμα να είναι εφικτός ο εντοπισμός του σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος. Μετά από εισαγγελική εντολή, θα δίδεται στις αρχές η ip του σχολιαστή, εφόσον το συν-ιστολόγιο υποχρεωθεί νομικά σε αυτό.

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου, όπως άλλωστε αναγράφεται σε κάθε άρθρο, πριν την πλατφόρμα σχολιασμού.