Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η κυβέρνηση για την κρίση στη FYROM

Γ. Αμανατίδης: Η πολιτική αστάθεια στα Σκόπια μας προβληματίζει - Είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε ρόλο...
συναίνεσης

"Η Ε.Ε. δεν έχει κλείσει την πόρτα στην Τουρκία, είναι μια πολιτική που θέλαμε κι εμείς", δήλωσε στον Flash 96,0 F.M. ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στον απόηχο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στη Βαλέτα της Μάλτας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κωστή Παρρά, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την άτυπη σύνοδο και τις δηλώσεις Μογκερίνι σε σχέση με την Τουρκία, καθώς έγινε λόγος για την ανάγκη σχέσεων καλής γειτονίας.

"Επιμένουμε στην τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό (...), μέχρι στιγμής εφαρμόζεται. Την παρακολουθούμε στην εφαρμογή της" είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στα Σκόπια. "Η πολιτική αστάθεια στη γείτονα χώρα μας προβληματίζει. Αν μας ζητηθεί, είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε ρόλο για να φέρουμε σε συναίνεση όλες τις πλευρές", σημείωσε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών πήρε σαφείς αποστάσεις από την επίθεση Σκουρλέτη εναντίον του Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι "οι σχέσεις (της κυβέρνησης) με την Εκκλησία βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο".