Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Θεσσαλονικιός αποπειράθηκε να βιάσει αλλοδαπή στρατιωτικό

Συνελήφθη προχθές στην Κω, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος ένας Θεσσαλονικιός, κάτοικος του νησιού, κατηγορούμενος για...
απόπειρα βιασμού αλλοδαπής στρατιωτικού, που είχε παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, την 13η Μαρτίου 2017.
Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στην Ρόδο.
Την 1η Ιανουαρίου 2011 και περί ώρα 06:30, το θύμα, εξερχόταν από νυκτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζε και κατευθυνόταν προς την πλατεία Ελευθερίας στην Κω, όπου είχε σταθμεύσει το όχημά της, όταν ξαφνικά άγνωστος σε αυτήν άντρας, τον οποίο αναγνώρισε αργότερα ανεπιφύλακτα ως δράστη και νυν κατηγορούμενο της εις βάρος της τελεσθείσας πράξης, την άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε παρά τη θέλησή της σε κοντινό σκοτεινό στενό, απειλώντας την, ότι, εάν φωνάξει θα την σκοτώσει.
Εκεί την προέτρεψε να του κάνει στοματικό έρωτα, ενώ παράλληλα ο ίδιος είχε αφαιρέσει το παντελόνι και το εσώρουχο του, εκθέτοντας τα γεννητικά του όργανα.
Το θύμα αρνήθηκε, εκδηλώνοντας, έτσι, την αντίθετη βούλησή της, σε αυτό που της ζητούσε ο κατηγορούμενος και τότε εκείνος άρχισε να την χτυπάει παρατεταμένα στο κεφάλι, λέγοντάς της, ότι, αν δεν θέλει να το κάνει η ίδια θα τη βιάσει αυτός.
Ενώ το θύμα αντιστεκόταν σθεναρά, φωνάζοντας και υποδεικνύοντάς του να σταματήσει, χτυπώντας τον με τα πόδια και τα χέρια της, ο κατηγορούμενος άνοιξε τα κουμπιά του σακακιού της, της έσκισε το καλτσόν, άνοιξε το φόρεμα της, την ακινητοποίησε με τα χέρια και τη φίλησε δύο φορές, ώσπου κάποια στιγμή αυτή τον απώθησε και άρχισε να τρέχει.
Ο κατηγορούμενος την πρόλαβε όμως και την έσπρωξε σ’ ένα αυτοκίνητο, ενώ εκείνη καλούσε σε βοήθεια. Από τις φωνές της και τη φασαρία, τους αντιλήφθηκαν κάποιοι γείτονες, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, καθώς και μία περαστική παρέα, οι οποίοι άρχισαν να τον επιπλήττουν.
Ενας περαστικός δε τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να τραπεί σε φυγή, φοβούμενος τη σύλληψη.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, ισχυριζόμενος, όμως, ότι ο ίδιος τελούσε υπό την επήρεια μέθης και συγκεκριμένα ότι είχε καταναλώσει 6-7 μπύρες, κάτι, που, ωστόσο, αναιρείται από τη ψύχραιμη στάση, που αυτός επέδειξε, όταν έγινε αντιληπτός από τους γείτονες, ισχυριζόμενος, ότι η παθούσα «είναι κοπέλα του» και ότι απλά μαλώνουν, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψει την τελεσθείσα υπ’ αυτού αξιόποινη πράξη.
Μόλις δε συνειδητοποίησε ότι τον αναγνώρισε κάποιος περαστικός και προς αποφυγή της ενδεχόμενης σύλληψής του, διέφυγε.
Διενεργήθηκε εξάλλου κατόπιν αιτήματός του, έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, από την οποία προέκυψε ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.
Η χρήση, άλλωστε, βίας, εις βάρος της γυναίκας, προκειμένου να επιτευχθεί η πράξη του βιασμού επιβεβαιώνεται από ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορά δεξιάς μετωπιαίας χώρας, αριστερού ζυγωματικού τόξου, μώλωπα – ερυθρότητα πρόσθιας τραχηλικής χώρας, μικρό αιμάτωμα αριστερού οφθαλμού, ψηλαφητό αιμάτωμα τριχωτού κεφαλής ινιακής χώρας και εκδορά – μώλωπα ραχιαίας δεξιάς άκρας χειρός, ήτοι κακώσεις συμβατές εξαναγκασμού και ακινητοποιήσεως.
Περισσότερες ειδήσεις για την Ρόδο στο dimokratiki.gr