Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μας κούρασαν πολύ με το θέμα "τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας"

Δυό χρόνια "τρώγονται" όλοι με όλους για τον αν και πού θα μπουν τραπεζοκαθίσματα στην εμβληματική για τη Θεσσαλονίκη μας οδό Αγίας Σοφίας. Και....
γιατί τόση φασαρία; Μα επειδή, η σημαντικότερη -ίσως η μοναδική πια- δραστηριότητα σε αυτή την πόλη είναι οι καφετέριες ! 
Γι ΄ αυτό ξοδεύουμε τόση ενέργεια με τα θέματα των τραπεζοκαθισμάτων, που κανονικά θα έπρεπε να είναι το 1 χιλιοστό των θεμάτων και είναι το 10%!
Κοντεύει να διαλυθεί η παράταξη Μπουτάρη, εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων !
Έχουν αναγορευθεί στον ρυθμιστή της πολιτικής ζωής της Θεσσαλονίκης, της πόλης των καφέ.



Από την Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», σχετικά με την αδυναμία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να συντάξει μια Κανονιστική Διάταξη που να ρυθμίζει τους χώρους τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ούτε μία κανονιστική διάταξη, που να ρυθμίζει θέματα τραπεζοκαθισμάτων δεν είναι σε θέση να προωθήσει η διοίκηση Μπουτάρη. Αφού κράτησε, ουσιαστικά, σε ομηρία, επί δύο χρόνια, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, υπέβαλε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μια διάταξη η οποία προκαλούσε επιπλέον προβλήματα, αντί να τα λύνει!

Για άλλη μία φορά, δεν κατάφερε να κρατήσει το λόγο της: Αφού καταστρατήγησε όλες τις διαδικασίες αρχικά, πριν ενάμιση χρόνο, υπέβαλε μια κανονιστική στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου διάτρητη από κάθε πλευρά. Αδιαφόρησε για την απόφαση της Επιτροπής να διορθωθεί η διάταξη και μοίρασε υποσχέσεις στους επαγγελματίες της περιοχής ότι θα… ξηλώσει μέρος του έργου (που είχε η ίδια εγκαινιάσει με φιέστες και τυμπανοκρουσίες) για να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα! Ούτε αυτό έκανε…

Αντίθετα, κράτησε εν γνώσει της υπό ομηρία τους επιχειρηματίες της περιοχής και με τη συστηματική απραξία της, τους οδηγούσε στα ταμεία του δήμου, για να καταβάλουν το ένα πρόστιμο πίσω από το άλλο!

Μια λέξη χαρακτηρίζει την πολιτική της διοίκησης του δήμου και στον τομέα των τραπεζοκαθισμάτων: Κουλουβάχατα! Ας πράξει, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, το σωστό κι ας σταματήσει να εμπαίζει τους επαγγελματίες της περιοχής».