Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Αυστηρότατοι έλεγχοι της αστυνομίας από σήμερα - Πού θα στηθούν μπλόκα - Τι θα ελέγχουν

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομία για τους ελέγχους στη διάρκεια των γιορτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί, στο μέγιστο δυνατό, η τήρηση των.... μέτρων.


Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία τις ημέρες των γιορτών, όπως τόνισε και σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.



© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να αποφευχθούν συμπεριφορές κατάχρησης από μέρους των πολιτών, εν μέσω των ανησυχιών των ειδικών για νέα έξαρση της πανδημίας, λόγω πιθανής χαλάρωσης στη διάρκεια των γιορτών.


Όπως σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε κομβικά σημεία, όπως διόδια, προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις μεταξύ νομών, στις εισόδους - εξόδους των πόλεων, σε ΚΤΕΛ, σε υπαίθριους χώρους και πλατείες, «όπου μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός», όπως και σε κεντρικές οδικες αρτηρίες, ενώ ενδέχεται να κλείνουν προσωρινά ακόμη και δρόμοι, ούτως ώστε να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα που θα βρίσκονται εκεί εκείνη την ώρα.

Παράλληλα, ο ίδιος υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι.

Για τη σύσταση των εννέα ατόμων στο γιορτινό τραπέζι ανέφερε ότι κωδικός για μετακίνηση ανήμερα των Χριστουγέννων για το ρεβεγιόν είναι ο αριθμός «6», ενώ θα ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Μάλιστα, όσοι μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν sms και ξεκινώντας, αλλά και επιστρέφοντας.
«Να φροντίσουν να μην τους βρει η επιστροφή μετά τις 22:00 διότι σε αυτό το διάστημα θα δοθεί βαρύτητα και θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί οι έλεγχοι» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.



© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / GEORGE VITSARAS

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις γιορτές, θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα ολόκληρη την ημέρα, οι οποίοι θα εντείνονται από τις 10:00 το βράδυ.

Οι έλεγχοι σε πλατείες και άλλα σημεία που έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση νέων ατόμων, κυρίως από περιπολικά της Άμεσης Δράσης, θα συνεχιστούν κανονικά.

Παράλληλα με τους ελέγχους για την αποτροπή συγκεντρώσεων σε σπίτια, βάρος θα δοθεί και στις μετακινήσεις εκτός περιφερειών με μπλόκα ελέγχων σε διόδια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και σταθμούς τρένων, αλλά και στα σημεία εξόδου των Δήμων που είναι σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης.

11 σχόλια:

  1. Να δω Χαρίλαο να κάνει μπλόκο, και τι στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους έκανε επιτόπου και τέστ κοροιδογιού...

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι τεστ θα έκανες στο δικό σου μπλόκο; Αν έχουν τατουάζ την σβάστικα, αν θεωρούν ελληνολάτρη τον Χίτλερ, αν είναι σωστοί χριστιανοί και πατριώτες και αν ξέρουν να ακονίζουν ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια;

      Διαγραφή
  2. νουΔΟΥΛΟΙ, κτήνη, παλιάνθρωποι, καθάρματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, το παταξατε το έγκλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φτιάξετε και το Makpress-pro έτσι ώστε να βρούν τον χώρο τους οι επαγγελματικού επιπέδου σχολιαστές .

    Peet14

    Καλή Ανάσταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αρχηγό τον βουρδούλακα τον Ζήνωνα ....Καλές γιορτές με λιγότερο μίσος και απληστία...

      Διαγραφή
    2. Τόσο πόνεσε κι εσένα η πετυχημένη απάντηση - με το γάντι-, του σχολιαστή
      προς τον βασιλιά των σχολίων, ώστε έσπευσες να παραπονεθείς στο Μακ!
      Τι φοβάστε, μην σας κλέψουν την δόξα;
      Ετσι πονάει, όταν κάποιος είναι συνηθισμένος να είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα
      να κρίνει και να ειρωνεύεται τους άλλους, επηρεάζοντας και την αγέλη που δημιούργησε, οι οποίοι τον ξεπερνούν και γίνονται χειρότεροι.

      Διαγραφή
  5. Διάφορες sites λένε ότι ο Κιμ δάκρυσε από συγκίνηση μόλις έμαθε ότι η Ελλάδα ακολουθεί τα χνάρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρετε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα μάθετε και το σόι γείτονες έχετε ε; 😏😏

    ΑπάντησηΔιαγραφή