Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κόλλησε κοροναϊό, παρόλο που είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Η ιστορία ενός νοσοκόμου σε ΜΕΘ που βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19 μέρες αφότου είχε ήδη κάνει το εμβόλιο της Pfizer, είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας, ότι το πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική απόσταση και η μάσκα προσώπου θα είναι ζωτικής σημασίας και.... το 2021.


Ο κοροναϊός δεν νικήθηκε ακόμα. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της περίπτωσης του 45χρονου νοσοκόμου Matthew W., από το Σαν Ντιέγκο.

Ο νοσοκόμος έκανε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και, όπως δήλωσε στον τοπικό σταθμό KGTV, η μόνη παρενέργεια του εμβολίου που βίωσε ήταν ο πόνος στο χέρι.

Έξι ημέρες αργότερα, μετά από μια βάρδια σε μονάδα ΜΕΘ COVID-19, ο Matthew ένιωσε ρίγη, μυϊκό πόνο και κόπωση. Ένα τεστ που έκανε επιτόπου στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικός για τη νόσο COVID-19.

Πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η εξέλιξη ΔΕΝ είναι κάτι απροσδόκητο, όπως δήλωσε στο KGTV και ο δρ. Christian Ramers, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στα αμερικανικά Κέντρα Υγείας του Σαν Ντιέγκο.Κορονοϊός: Δεν αναπτύσσεται αμέσως πλήρης προστασία μετά τον εμβολιασμό COVID-19

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι απαιτούνται περίπου 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσετε να αναπτύσσετε προστασία από το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ. Ramers.

Ακόμη και μετά από αυτές τις 10 έως 14 ημέρες, οι ασθενείς χρειάζονται ακόμη μια δεύτερη δόση εμβολίου για πλήρη προστασία. «Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σας δίνει κάπου περίπου το 50% και χρειάζεστε τη δεύτερη δόση για να φτάσετε έως και το 95%«, πρόσθεσε ο δρ. Ramers.Μια άλλη πιθανή εξήγηση του τι συνέβη στον 45χρονο νοσοκόμο

Δεδομένου ότι η περίοδος επώασης για την COVID-19 μπορεί να είναι έως και 14 ημέρες, είναι επίσης πιθανό ο Matthew να είχε μολυνθεί πριν κάνει το εμβόλιο στις 18 Δεκεμβρίου.

Και τα δύο πιθανά σενάρια είναι μια υπενθύμιση ότι τα εμβόλια δεν είναι ξαφνική πανάκεια. Αντ’ αυτού -λένε οι ειδικοί- η αναχαίτιση της πανδημίας θα χρειαστεί χρόνο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις θεμελιώδεις πρακτικές δημόσιας υγείας, όπως η κοινωνική απόσταση, οι μάσκες και το πλύσιμο των χεριών.

«Ακούτε τους επαγγελματίες υγείας να είναι πολύ αισιόδοξοι για το ότι είναι η αρχή του τέλους, αλλά πρόκειται να είναι μια αργή διαδικασία«, δήλωσε ο δρ. Ramers.

Πηγές: https://abcnews.go.com, https://www.ibtimes.com, https://nypost.com
VIDEO

16 σχόλια:

  1. [....και τα δύο πιθανά σενάρια είναι μια υπενθύμιση ότι τα εμβόλια δεν είναι ξαφνική πανάκεια. Αντ’ αυτού -λένε οι ειδικοί- η αναχαίτιση της πανδημίας θα χρειαστεί χρόνο....]

    Χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Κάτι που συμβαίνει δηλαδή και με τους υπόλοιπους ιούς.
    Μπορεί να είναι πιο μεταδοτικός αλλά σε καμία περίπτωση πιο φονικός σε σχέση πραγματικών κρουσμάτων ( εξακριβωμένων και μη) και θνητότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες βρε ξουράφι από την φράση [..]
      Έχουν παρθεί ποτέ τέτοια μέτρα σε άλλους ιούς;
      Το χαβά σας εσείς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2020 - 1:53 μ.μ. ξουράφι τράβα να το κάνεις γρήγορα και μετά με σιλικόνη να σφραγίσεις όλες τις τρύπες ετσι ώστε να είσαι οκ.

      Διαγραφή
    3. Ρε μπαγλαμά με σκουλαρίκια "Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2020 - 1:53 μ.μ." τράβα καντο το εμβόλιο να αποκτήσεις ανοΗσία και μη μας ζαλίζεις τον έρωτα εσύ που τα κατάλαβες όλα.

      Διαγραφή
    4. Κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31 Δεκεμβρίου 2020 - 10:11 π.μ.
      Κάτσε σπιτι να μη κινδυνεύεις κι άσε εμάς τους επικίνδυνους.
      Α και που’σαι .... άλλαξε τροπάριο !

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος31 Δεκεμβρίου 2020 - 10:11 π.μ. Ναι ρε ξουραφι είμαστε, σιλικόνη σου λέω άμεσα και μην βγάζει ούτε την μύτη σου από την πόρτα, ρε για δες κάτι άνδρες που θα πάνε να πάρουν και την Πόλη έτσι και χρειαστεί.

      Διαγραφή
    7. Πραγματικά δεν περίμενα να δω που φτάνει η ηλιθιότητα ενός ψεκασμένου.
      Να θεωρεί ανδρισμό το ότι ρισκάρει την ζωή των αγαπημένων του προσώπων.
      Αν είσαι τόσο ''άνδρας'' κανε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αν κολλήσεις δεν επιθυμείς να νοσηλευτείς.
      Ρε δεν πάτε καθόλου καλά.


      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος1 Ιανουαρίου 2021 - 10:31 π.μ. Σιλικόνη ξουραφι γρήγορα γιατί δεν σε βλέπω καλά. Φτάνει που πας εσύ καλά ψεκασμενο.

      Διαγραφή
  2. Επιστροφή στην κανονικότητα θα επέλθει μόνον όταν τους πάρει και τους σηκώσει ο διάολος που λατρεύουν οι κολοκυθοϊόπληκτοι. Ο Κύριος γνωρίζει πότε θα είναι και αν θα μας αξιώσει να τα θυμόμαστε αυτά τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ σαν ένα κακό εφιάλτη (όχι ότι υπάρχουν και καλοί εφιάλτες, απλώς αυτός είναι εσκεμμένα κακός). Ο κομμουνισμός κράτησε πάνω από 70 χρόνια, η τυραννία της ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πανδημίας να δούμε πόσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "κανεις το εμβολιο"
    -Τωρα εχω ανοσια ετσι;
    - Οχι μπορεις ακομη να κολλησεις
    -Αλλα πρεπει ακομη να φοραω μασκα;
    - Ναι ειναι υποχρεωτικο
    -Ειναι ο κατασκευαστης υπολογος αν παθω κατι απο παρενεργειες;
    - Οχι
    -Τοτε τι οφελησε που το εκανα;
    - Δεν εχω ιδεα, απλα εκτελω διαταγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μέγιστη προστασία παρέχεται μία βδομάδα μετά την δεύτερη δόση και είναι 95% περίπου. Άρα ακόμη και τότε 1 στους 20 από αυτούς που θα κάνουν το εμβόλιο θα αρρωστήσουν μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες του παντογνώστη και πανάγαθου σχολιοστάρχου ημών, Χαριλάου του Α' Παπαδοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή