Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Εμβολιασμός: Πώς θα δείτε αν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες - Το ραντεβού με SMS στο 13034

Από αύριο αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και ποια είναι η διαδικασίας για να κλείσουν ραντεβού με SMS στο 13034.


Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι πολίτες θα μπορούν να δουν εάν ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας με τους κάτωθι τρόπους:
Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Ραντεβού

Από τον Ιανουάριο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους ως εξής:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Υπενθύμιση Ραντεβού

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα του ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.τ.λ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.
Διενέργεια Εμβολιασμού

Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Εν συνεχεία, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Επιπλέον, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης.

18 σχόλια:

  1. Τώρα είναι που θα γίνουμε πέργκαμο (όπως το περιέγραφαν οι ΨΕΥΤΕΣ, όχι στην πραγματικότητα, εννοείται). Θα «δικαιωθούν» οι κράχτες του θανατικού. Πεθ κι εθύ, θίθθυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς εκεί στο Δεύτερο Θέμα που είχατε τίτλο για τον Ηλία Ατματζιδη ώστε να φαίνεται για τον γνωστό τερματοφύλακα(πιασάρικος τίτλος) έχετε υπόψιν έρχεται δεύτερη λίστα με άφθονο κρατικό χρήμα να τσοντάρει για τον ιό και τα εμβόλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια εύλογη απορία. Τα εμβόλια υποτίθεται ότι φυλάσσονται σε ψυγεία με -70 βαθμούς. Το φορτηγό που τα έφερε όπως φαίνεται στη φωτό από το παρακάτω λινκ δεν μοιάζει να έχει σύστημα βαθειας κατάψυξης και οι άνθρωποι που τα ξεφόρτωσαν με γυμνά χέρια (στους -70) και ο τύπος που είναι μέσα χωρίς στολή,μοιάζουν φυσιολογικά ;
    http://www.pontos-news.gr/article/218545/stin-ellada-emvolio-kata-tis-covid-19-pos-kai-poy-tha-ginoyn-oi-emvoliasmoi
    https://www.facebook.com/100013101343583/posts/1158814127898621/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Όσοι έχουν δουλέψει με την μεταφορά παρομοίων εμπορευμάτων με φορτηγά - αυτό που τα έφερε από το Λουξεμβούργο φορτηγό ΔΕΝ ειναι άλλα φορτηγάκι 3,5τ- γελάνε με τις βλακείες που ταΐζουν τα μμε στα σανοφαγα, το συγκεκριμένο φορτηγάκι δεν μπορεί να κατεβάσει κάτω από -20, λένε στα μμε ότι είχαν ξηρό πάγο μέσα στο φορτηγάκι και ετσι τα χαρτοκιβώτια που ήταν τα εμβόλια είχαν την κατάλληλη θερμοκρασία,στην φωτογραφία δεν θα δεις ούτε isobox με υγρό άζωτο άλλα ούτε καν ξηρό πάγο,δεν θα δεις επίσης τον ατμό να βγαίνει από μέσα που θα έπρεπε αν είχε -70 από την διάφορα θερμοκρασίας,το μόνο που βλεπεις ειναι δυο χαρτοκιβώτια και τίποτα παραπάνω που τα κατεβάζουν με τα χεριά δίχως γάντια μιας και μιλάμε για -70, τώρα αν το φορτηγάκι ξεκίνησε από το Λουξεμβούργο όπως λένε και έφτασε Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας βάλε στο μυαλό σου πόσες ώρες χρειάστηκε ένας και μόνο οδηγός να οδηγάει για να φτάσει. Τώρα βεβαία ειναι γνωστή η δύναμη της τιβι και των μμε και ετσι όλο και κάποιος θα πιστέψει τα μμε και όχι την απλή λογική.

      Διαγραφή
    3. Αυτό λέω κι εγώ polis. Περιμένω την τοποθέτηση «ειδικών» να μου δώσουν μια πειστική εξήγηση.
      Μπορεί να πουν ότι το συγκεκριμένο φορτηγάκι είναι ντρίπλα και για λόγους ασφαλείας ήρθε άλλο, ινκόγκνιτο,όπως κάνουν με σωσίες προέδρων σε αυτοκινητοπομπές.

      Διαγραφή
    4. Ζέρβας27 Δεκεμβρίου 2020 - 11:54 π.μ. Έτρεξαν οι "υπάλληλοι" της εταιρείας όμως να βγάλουν όλες αυτές τις απορίες ψέματα, είδες τι μπορεί να κάνει το άφθονο χρήμα και η δύναμη της τιβι. Ανάθεμα αν έχουν δει από κοντά εμπορεύματα με θερμοκρασίες - 70 η αν έχουν πιάσει στα χέρια τους χαρτοκιβώτιο που να έχει μέσα ξηρό πάγο με - 70 θερμοκρασία. Πολλά τα φράγκα τελικά και πολλοί οι εξαρτημένοι από τα μμε.

      Διαγραφή
    5. Πολυ ,χρόνια πολλά ,πρωτα απ όλα .
      Τα φορτηγά ψυγεία ,όπως ξέρεις ,χωρίζονται ανάλογα με τον βαθμό ψύξης που πετυχαίνουν -ζητάει ο πελάτης .
      Πέρα απο τα απλά ψυγεία ,υπάρχουν και οι καταψύκτες που πάνε και κάτω απο 18-20 μείον .
      Υποθέτω ότι τοποθετήθηκαν μονάδες με δυνατότητες να κατεβάσουν την θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο δηλ -70 ,και εξ αυτού του λόγου χρησιμοποήθηκαν και μικρά φορτηγά ,για να μπορέσει να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία .
      Βέβαια δεν ήμουν παρών ,αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μεταφέρθηκαν σε συνθήκες που δεν συμβάδιζαν με τις προδιαγραφές .
      Peet 14

      Διαγραφή
    6. Φορτηγό ψυγείο (θάλαμος βασικά λέγεται} που να μπορεί να φτάσει - 70 δεν υπάρχει. Φορτηγό ψυγείο που να μπορεί να δουλεύει για πολλές μέρες δίχως σταματημό στους - 25 πχ δεν υπάρχει γιατί θα πάθει παγοφραγμο το μηχανάκι του. Η Pfizer έδωσε μια δικαιολογία μέσω των "υπαλλήλων" της αλλά όσοι έχουμε δουλέψει με τέτοιες θερμοκρασίες και τέτοια ευαίσθητα υλικά διατηρούμε αρκετές επιφυλάξεις. Αυτό που λες ότι έβαλαν μικρά φορτηγά για να έχουν επιθυμητές θερμοκρασίες είναι τελείως λάθος, ο λόγος που μπήκαν αυτά τα φορτηγά είναι θέμα κόστους και ταχύτητας, κόστους γιατί μεταφέρε μια μικρή ποσότητα και έτσι δεν στέλνεις ένα 40τονο για δύο χαρτόκουτα με εμβόλια από το Λουξεμβούργο για Ελλάδα και δεύτερον το 40τονο δεν θα μπορεί να πάει πάνω από 85χλμ ενώ αυτό μπορεί σε αρκετά σημεία να πάει και με 100χλμ. Τέλος πάντων ο κάθε ένας πιστεύει ότι θέλει. Αυτό που θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον θα είναι το γεγονός ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί 740+εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη επί δύο δόσεις σύμφωνα με τους Γερμανούς.

      Διαγραφή
    7. Peet χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα, το ξέχασα στο πρώτο σχόλιο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2020 - 1:09 μ.μ. Μπράβο

      Διαγραφή
    9. Poly δεν είπα πουθενά ότι μπορούν τα συνηθισμένα ψυγεία να φτάσουν τους -70 .Πάντως κάπου στους -20 μπορούν και ταξιδεύουν βαθιά μεσά στην Γερμανία ή έρχονται απο Γαλλία στην Ελλάδα και στο λέω εξ ιδίας πείρας γιατί εκανα έλεγχο των εμπορευμάτων
      Προφανώς και δεν χρειαζόταν μεγάλα φορτηγά και προφανώς υπήρχαν ιδιαίτερες συνθήκες για αυτό και δεν ήρθαν αεροπορικώς .
      Τέτοιες κολοσσιαίες εταιρίες προφανώς και θα είχαν μελετήσει τον τρόπο μεταφοράς σε κατάλληλες συνθήκες ,γιατί δεν νομίζω να μην το φρόντισαν .
      Αυτό που ενδιαφέρει είναι να αρχίσει το άνοιγμα της αγοράς αφού φυσικά αρχίσει και γίνεται η αποσυμφόριση των νοσοκομείων και επανέλθει η ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς σιγά -σιγά .
      Το κακό είναι ότι πέρα απο την ίδια την ασθένεια τα κράτη έχουν να αντιμετωπίσουν και ηλιθιότητα των πολιτών που παριστάνουν τους έξυπνους .
      Τουλάχιστον για την Ελλάδα είνι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις ,αν γίνεται και την άλλη εβδομάδα γιατί αυτό θα είναι σε όφελος και των καταναλωτών και των επιχειρηματιών και του κράτους .
      Δεν γίνεται να έχουν ανοικτές τις λαϊκες που γίνεται της πόπης και να κρατούν κλειστό το μαγαζί που πουλάει κάλτσες και εσώρουχα και παπούτσια .Εχουμε και κάποιον ..... στη περιφέρεια που αποφάσισε να επεκτείνει τις λαϊκες και σε άλλους δρόμους !!!!!!!

      Peet14

      Διαγραφή
    10. Μα δεν είπα να μην έρθουν τα εμβόλια, σχολίασα το παπαντζηλικη και το θέατρο της διαδικασίας άπλα. Άλλο -20 και άλλο -70, εσύ έκανες τον έλεγχο εμπορευμάτων εγώ όμως τα φόρτωνα ,τα μετέφερα, και τα ξεφόρτωνα, εγώ έπρεπε να φροντίζω για την σωστή θερμοκρασία στην διαδρομή.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια τέτοια μικρή ποσότητα θα ήταν ασφαλέστερο να έρθει με μια πτήση πάρα οδικώς με ένα τέτοιο φορτηγάκι. Στις γύρω χώρες ειναι λογικού να γίνει η μεταφορέα με όχημα μιας και δεν χρειάζεται παραπάνω από 4-5 ώρες οδήγησης.Γιατί στεναχωριέσαι για την αγορά; εδώ τουλάχιστον η γκιόσα τα άφησε να φτάσουν και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ετσι δούλεψαν όλη αυτή την περίοδο που στην Ελλάδα τους είχαν καταστρέψει, το μεγαλύτερο κακό ειναι η ηλιθιότητα των πολίτικων που καταστρέφουν εδώ και τόσους μήνες τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και όχι οι λίγοι ηλίθιοι που υπάρχουν.Τα έμαθες ε; 18,5 εκατομμυριάκια θα μοιράσει η αγαπημένη σας κυβέρνηση στα μμε ξανά, αυτές ειναι ανάγκες που πρέπει να καλυφτούν ε; άσε να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις Peet αφού ετσι σώζει ζωές το κάθε κράτος, τι μην μου πεις ότι βάζεις το κέρδος που θα βγάλει πχ ο κάθε εργαζόμενος πάνω από την ζωή του χ πολίτη;κλειστά για άλλους 2 μήνες τουλάχιστον λέω εγώ για σιγουριά,είδες ότι έχει αυξηθεί η ανεργία στην Ελλάδα ε; και εδώ έχει αυξηθεί λίγο άλλα εδώ έχουν την δυνατότητα να αντιστρέψουν την κατάσταση στην Ελλαδα όμως; για αυτό σου λέω κλειστά τα μαγαζιά αφού σώζουν ζωές ετσι. 50.000.000 ευρύ θα δώσει η κυβέρνηση της Βαυαρίας για χρηματοδότηση σε φαρμακευτικές εταιρίες για να βρούνε και να αναπτύξουν φάρμακα και θεραπείες ενάντια στον ίο, εμείς όμως που ενώ έχουμε εξίσου καλές εταιρίες και επιστήμονες μοιράζουμε λεφτά στα μμε, κλειστά τα μαγαζιά σου λέω μεχρι να παγώσει η κόλαση. https://www.bavariagr.de/vavaria-diathetei-50-ekatommyria-evro-gia-farmaka-kata-tou-covid/ καλήμερα

      Διαγραφή
    11. Poly καλημέρα .
      Το να συζητούμε για τις συνθήκες μεταφοράς των εμβολίων είναι τουλάχιστον αφελές ,γιατί δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος κολοσσός να αφήσει εκτεθειμένο το προϊόν του ,για λίγες χιλιάδες ευρώ που θα κοστίσει η μεταφορά του .Η επόμενη παρτίδα εμβολίων έφθασε αεροπορικώς γιατί -υποθέτω -ότι λύθηκαν κάποια προβλήματα για την μεταφορά απο αέρος .
      Γιατί στεναχωριέμαι για την αγορά ;
      Γιατί Πόλυ είμαι άνθρωπος της αγοράς και δεν ζώ σε κάποιο κουκούλι ,έτσι ώστε να μην με ενδιαφέρει Πέραν τούτου η λειτουργία είναι η λειτουργία των πνευμόνων της οικονομίας ...
      Οι πολιτικοί καλοί -κακοί έχουν πολύ μεγαλύτερη -ευρύτερη εικόνα απ αυτήν που έχουμε όλοι εμείς οι "κυβερνήτες" του πληκτρολογίου .
      Αν νομίζεις ότι όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι και εμείς είμαστε οι ξύπνιοι ,ε τότε υπάρχει μπέρδεμα Και αντε ο Κουλης είναι ....,η γκιόσα σας είναι .....,όλοι στη υφήλιο είναι .....
      Θέλουν να καταστρέψουν τις οικονομίες των χωρών τους ,ενώ εμείς είμαστε οι φωτεινοί ήλιοι που έχουμε τις λύσεις .
      Το αν ξόδεψε η κυβέρνηση 18.5 εκ για τα κανάλια χέστηκα ,το ποσό είναι αστείο και χέστηκα για την κυβέρνηση της Ν.Δ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του οποιοδήποτε άλλου .Το πρόβλημα δεν είναι τα φανερά κονδύλια ,αλλά τα αφανή και οι υπόγειες διαδρομές του .
      Τελικά δεν έχω καταλάβει τι προτείνεις .Αυτό που σίγουρα έχω καταλάβει είναι ότι θεωρείς άσχετους και επικίνδυνους όσους κυβερνούν τις χώρες -τουλάχιστον της Ε.Ε .
      Αν έχεις την καλοσύνη περιέγραψε μου τι θέλεις να γίνει


      Peet14

      Διαγραφή
    12. Έφτασε αεροπορικώς γιατι μάλλον οδικώς δεν μπορεί να κρατήσει την θερμοκρασία που πρέπει και αυτό το βλέπουμε από την Γερμανία που " πετάξαν" 1000 δόσεις λόγο της μη σωστής θερμοκρασίας-κάτι που ο πανασχετος συνταξιούχος φίλος κορόιδεψε σαν βλάκας-, μαζί με εσένα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι επίσης άνθρωποι της αγοράς - εκτός από κάτι συνταξιούχους του δημοσίου- η κυβέρνηση δεν ξόδεψε δικά της λεφτά άλλα δικά μας - και εγώ πληρώνω εφορία στην Ελλαδα ακομα και τώρα- και ετσι δεν μπορεί να σκορπάει δημόσιο χρήμα στα μμε για κάτι που θα ΜΠΟΡΟΎΣΕ να το έχει δωρεάν, να άνοιγαν τα μαγαζιά σύμφωνα με τα μέτρα, δεν ειναι δύσκολο ε; και ναι όσοι δεν τηρούσαν τα μέτρα ας τους έκλειναν ούτε αυτό ειναι δύσκολο ε; το βλεπεις ότι η καταστροφή δεν έχει ωφελήσει σε τίποτα μιας και τα θετικά τεστ εξακολουθούν να ειναι ψηλά, όταν βάζεις χιλιάδες ανθρώπους να τροποποιήσουν τα μαγαζιά τους σύμφωνα με τα μέτρα που εχεις επιβάλει και την άλλη μέρα τους κλείνεις τότε ναι είσαι απίστευτα μεγάλος ηλίθιος σαν κουλης/μερκελ κλπ,δεν ήμαστε όλοι συνταξιούχοι του δημοσίου εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρονιά peet ετσι ώστε να παριστάνουμε τους μάγκες με την σιγουριά της εγγυημένης σύνταξης. Σήμερα από το πρωί μεχρι το απόγευμα σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε μια ακτίνα χλμ γινόταν πανικός από κόσμο που ψώνιζε και έκανε μια βόλτα ταυτόχρονα, αν υπήρχαν τα καφέ πχ ανοιχτά τόσο κόσμο μαζεμένο στα σούπερ μάρκετ δεν θα έβλεπες, 18,5 και και 19,5 ειναι 38 σύνολο, 50 έδωσε η Κυβέρνηση της Βαυαρίας σε φαρμακευτικές εταιρίες για να βρούνε φάρμακα για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, μπορεί εσένα να σου φαίνονται λίγα άλλα λίγα δεν ειναι. Κλειστά σου λέω μεχρι να παγώσει η κόλαση.

      Διαγραφή
  4. Για το καλό μας...
    Οι Νεοταξίτες είναι φίλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα έγιναν οι νεοταξίτες φίλοι σας; Το ρωτάω γιατί κάποτε λέγατε (και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα) ότι ήταν οι Γερμανοί...

      Διαγραφή