Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Κρούσματα σήμερα 29/12/2020 - Μεγάλη αύξηση των τεστ, φέρνει αύξηση κρουσμάτων

Όλοι οι δήμοι πλέον, προσφέρουν δωρεάν rapid tests, ο αριθμός όσων κάνουν τεστ αυξάνεται ραγδαία, άρα θα αυξάνονται και τα "θετικά" τις επόμενες ημέρες. 
Ξανά στο «βαθύ κόκκινο» τα κρούσματα στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που εντοπίζονται τα κρούσματα:


Μεγάλη είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανήλθαν στα 1047, με την Αττική και Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά να ξεφεύγουν.

Ειδικότερα στην Αττική έφτασαν τα 327 και στη Θεσσαλονίκη τα 197.

29 σχόλια:

  1. Με μικροβιολόγους που μίλησα,όλοι μου είπαν το εξής. Τα ραπιντ τεστ είναι αναξιόπιστα.
    Τέλος.
    Βγάλτε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι αναξιόπιστα και συνήθως τα περισσότερα βγαίνουν αρνητικά, αρά είναι μούφα ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα λόγω των πολλών τεστ.
      Πιο λογικό είναι ότι όσοι νιώθουν συμπτώματα πάνε στα νοσοκομεία και εκεί συμπεριλαμβάνονται στα κρούσματα, εφόσον βγουν θετικοί σε μοριακό τεστ.

      Διαγραφή
    2. 1) Η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία προειδοποιεί ότι βγαίνουν ψευδώς θετικά και σε περίπτωση ανιχνεύσεως άλλων κολοκυθοϊών (πλην του covid-19) και στελεχών γρίππης.

      2) Μούφα είναι και τα μοριακά τεστ. Ιδίως άμα αυξάνεται ο αριθμός των επαναλήψεων («κύκλων») αυξομειούμενης θερμοκρασίας βγαίνουν και αυτά ψευδώς θετικά.

      Διαγραφή
    3. Διάβασε αυτό το μικρό κειμενάκι. Ανοίγει τα μάτια και ξυπνάει το μυαλό.
      http://deltio11.blogspot.com/2020/12/blog-post_83.html

      Διαγραφή
    4. (30 Δεκεμβρίου 2020 - 7:24 π.μ.)
      & zeno
      Από τον Χαντζάρα ενημερώνεστε; Α καλά.
      Αμ ο άλλος που μίλησε με μικροβιολόγους;

      Κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    5. Αναξιόπιστα ως προς τι. Έχουν χαμηλή ευαισθησια (sensitivity) ή ειδικότητα (specificity); Είναι γνωστό ότι τα πρώτα τεστς που βγήκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην Κίνα είχαν sensitivity γύρω στο 60% σου έβγαζε δηλαδή ότι να 'ναι. Μετά όμως υπάρχουν rapid τεστs με sensitivity sto 97%. Αυτό σημαίνει ότι αν στο βγαλει θετικό έχεις 97% πυθανοτητες, αν δε λάβεις υπόψην το γενικό πληθυσμο. Αν τον λαβεις ίσως και να πέσει η πυθανότητα.
      Συνήθως η sensitivity μπορει να αυξηθει αν ρίξουμε την specificity. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην ξεφύγει κάποιος που έχει τον ιό. Το να πει κάποιος ότι έχει τον ιό,ενώ δεν τον έχει δεν τρέχει και τίποτα πέρα από το οτι θα φάει μερικές μέρες καραντίνα χωρίς λόγο.
      Αν μου βρεις τη specificity kai sensitivity και πως δουλευουν τα τεστς μπορώ να σου μάθω πέντε πράγματα.

      Διαγραφή
    6. Έ, εσύ που δεν ενημερώνεσαι από τον Χατζάρα, βλέπω ότι σου έτσουξαν αυτά που παραθέτει ο Χατζάρας. Η αλήθεια τσούζει.
      Περαστικά σου.

      Διαγραφή
    7. Τελευταία απάντηση στο γκιούμι με το ψευδώνυμο blogcollector. Δεν θα ξαναασχοληθώ, γιατί σου δίνω και αξία γκασμά, τενεκέ ξεγάνωτε!

      Στο φυλλάδιο οδηγιών του Rapid Test:

      Positive results may be due to past or present infections with non SARS-Cov2 coronaviruses strains such as coronavirus HKU1, NL63, OC43, or 229E.
      Μετάφραση:
      Θετικά αποτελέσματα μπορεί να εμφανιστούν από προγενέστερες ή τωρινές μολύνσεις από στελέχη μη SARS-Cov2 (Covid19) κορωναϊού, όπως κορωναϊούς HKU1, NL63, OC43 ή 229E (στελέχη γρίππης που υπήρχαν όλες τις προηγούμενες χρονιές) !!..

      Διαγραφή
    8. Κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    9. Κλειδαμπαρώνεσαι στο σπίτι σου και δεν κινδυνεύεις. Τόσο απλά.

      Διαγραφή
    10. Προφανώς δεν ξέρω τίποτα σε σχέση με τα rapid test για αυτό και ζήτησα ενημέρωση. Στα διαγνωστικά εργαλεία που έχω αναπτύξει η συμβάλλει, όπως στα περιγράφω γίνονται τα πράγματα. Ο ιστότοπος σου δίνει αξία δε χρειάζομαι εσένα να μου δώσεις τίποτα. Συζήτηση κάνουμε. Άντε καλή χρονιά και να παίρνεις τα χάπια σου

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.bavariagr.de/echoun-ksefygei-stis-ipa-theoroun-ton-omiro-seksisti-kai-ton-kovoun-apo-scholeio/ κάπως άκυρο σαν σχόλιο εδώ αλλά το έχουν τερματίσει το κοντέρ εκεί στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή η συνεχόμενη καταστροφή του εμπορίου και της γαστρονομίας δεν ωφελεί; τα ίδια συμβαίνουν και εδώ (Γερμανία) πάνω κάτω και όλοι πλέον ρωτάνε σε τι ωφελεί η καραντίνα; δεν θα ήταν καλύτερο να δουλεύουν τα μαγαζιά έστω και με τα μέτρα που έβαλαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε περιμέναμε από σένα να μας πεις τι λένε ΟΛΟΙ στην Γερμανία. Λες και δεν έχουμε γνωστούς εκεί.
      Άλλος ένας αυτόκλητος δημοσκόπος μας προέκυψε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29 Δεκεμβρίου 2020 - 10:27 μ.μ. άντε να εχεις κανέναν αλβανο φίλο εκεί βρε μάστορα. Είπαμε όσο μπαίνει η σύνταξη κάθε μήνα η ο μισθός από το δημόσιο καραντίνα μεχρι να παγώσει η κόλαση ε; εχεις και γνωστούς στην γερμάνια τραχανά.

      Διαγραφή
    3. Και στα δυο έξω έπεσες ξουράφι.

      Διαγραφή
    4. Όπως στα λέω.
      Προφανώς με πέρασες για τον πρώην σου.

      Διαγραφή
  5. Μέχρι τώρα μας λέγατε κάποιοι, και τι καλά που είναι στην Ιταλία και στην Γερμανια και στην Γαλλία, όλοι έξω είναι όλα ανοιχτά είναι , και δωστου βίντεο και δωστου φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξήγησέ μου το εξής.
      Αφού έχουμε τον πιο αυστηρό εγκλεισμό, γιατί παρουσιάζονται ακόμη κρούσματα;

      Διαγραφή
    2. Γιατί κυκλοφορείτε ανάμεσά μας.
      Γυναίκα ''αρνητής'' που φρόντιζε γνωστούς μου ηλικιωμένους, τους μετέφερε τον ιο και πέθαναν και οι δυο.
      Είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    3. Το παραμύθι που κυκλοφορείς ανάμεσά μας ότι ''ήταν κάποιος, κάπου, κάποτε'', δεν πείθει.
      Κατάλαβες;

      Διαγραφή
    4. Δεν περίμενα να πείσω κανένα ψεκασμένο σαν εσένα.
      Είστε τόσο φανατισμένοι που δεν αξίζει τον κόπο.
      Κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2020 - 6:59 μ.μ. ξουράφι μπορείς άνετα να κλειδωθείς στο σπίτι σου και ετσι να μην κινδυνεύεις βρε συ, μην ξεχάσεις με σιλικόνη το σπίτι να σφραγίσεις ξουράφι.

      Διαγραφή
    6. Μη κλέβεις τις ατάκες μου κλαρινογαμπρε.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος31 Δεκεμβρίου 2020 - 9:56 π.μ. Ξουραφι σιλικόνη και σώθηκες σου λέω. Τι ατάκα να σου κλέψουν βρε μπαγλαμογαμπρε; 😂 😂 😂 😂 😂 😂. Δίχως πλάκα αγόρασε άμεσα σιλικόνη και σφραγισου μέσα γιατί έξω ούτε η μάσκα δεν σε σώζει εσένα 😆😆😆😆

      Διαγραφή
  6. όταν βγει αρνητικό όλλα καλά. αν βγει θετικό κάνεις και pcr για σίγουρα γιατί η θετικότητα μπορεί να προκληθεί και απο διασταυρούμενη ανωσολογική αντίδραση. Είναι καλό να υπάρχει ένα screening. Δε καταλαβαίνω γιατί χτυπιούνται όλοι. και σε πολλές άλλες εξετάσεις σου λένε οι γιατροί ότι για να είναι σίγουροι πρέπει να κάνεις πιο ειδικές εξετάσεις. Το ίδιο πράγμα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις (εξετάσεις)που λες,δεν μας πρήζουν το συκώτι νυχθημερόν τα κανάλια ούτε και κλείνουν οι δουλειές για να αρχίσουν να σαλτέρνουν και οι υγιείς.
    Η όλη ιστορία αποκτά την δημοσιότητα και ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά από την στιγμή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή