Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ δράστες της επίθεσης στον Πρύτανη

Άντε να δούμε, αν και πότε θα τιμωρηθούν όμως.... Χλωμό..

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση των οκτώ ατόμων που επιτέθηκαν πριν λίγο καιρό στον πρύτανη της.... ΑΣΟΕΕ.

Σε ταυτοποίηση 8 ατόμων που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29 Οκτωβρίου προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οκτώ άτομα.
«Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού» σημείωσε.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.


Η τοποθέτηση της «Πρωτοβουλίας Μαχητικής Αλληλεγγύης»

Σε ανακοίνωση σχετικά με την πράξη τους δράστες της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, απάντησαν την δριμεία κριτική και στην επικήρυξη που εκδόθηκε για τη σύλληψή τους.

Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης», γίνεται λόγος για «παρέμβαση με δύο σκέλη» και εξηγεί:
«Το πρώτο αφορούσε συνθήματα, φθορές και μια συμβολική εκκένωση των πρυτανικών γραφείων καθώς μέρος του εξοπλισμού του βρέθηκε στο διάδρομο της σχολής. Με αυτό το σκέλος δεν υπήρξε ιδιαίτερος θόρυβος. Θα λέγαμε πέρασε στα ψιλά. Το δεύτερο σκέλος, για το οποίο έγινε και όλος ο θόρυβος, αφορούσε την οπτικοποίηση του εκφοβισμού και της γελοιοποίησης ενός εκπροσώπου».

Σχετικά με την εικόνα του πρύτανη που δημοσιοποιήθηκε, αναφέρεται πως στόχος δεν ήταν ο εκφοβισμός μόνος του ιδίου, αλλά και των ομοίων του. «Υπάγεται στη λογική χτύπα "έναν να φοβηθούν εκατό"».

Όσον αφορά στην επικήρυξή τους έναντι 100.000 ευρώ κατακρίνουν την κυβέρνηση καθώς, όπως αναφέρεται, «θεωρεί εμάς μεγαλύτερη απειλή από την πανδημία καθώς διαθέτει χρήματα για τη δική μας επικήρυξη αλλά όχι για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ ή την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης, η επικήρυξη μας αποτελεί αυτόματη αποδόμηση της θεωρίας των δύο άκρων. Έστω λοιπόν ότι εμείς είμαστε το ένα άκρο και ότι η Χρυσή Αυγή το άλλο».

7 σχόλια:

  1. Άντε να δούμε, αν και πότε θα τιμωρηθούν όμως.... ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ....ΑΓΕΛΑΔΟΚΟΥΡΕΜΑ!!! ΔΙΑΛΕΞΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου φίλε μου καλέ
      και Καλά Χριστούγεννα με υγεία.

      Διαγραφή
    2. Καλά Χριστούγεννα με υγεία

      Διαγραφή
  2. Τα ίδια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που λένε οι νουΔΟΥΛΟΙ για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πανδημία κολοκυθοϊού λένε και τα αριστεροβλαμμένα. Καμμία έκπληξη: χαζονδ, αριστεροχαζοί = ίδιο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένε μου Ζήνων.
      Υγεία και ευλογία εύχομα.

      Διαγραφή
    2. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, Αμφιπολίτη μου! Χριστός γεννάται, χαρά σον κόσμον, που λέτε κι εσείς οι Πόντιοι! ¨

      Διαγραφή
  3. Ο αγώνας, η πάλη, η διεκδίκηση, ακόμα και σε μορφές δυναμικές που προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν λίγο τα "όρια" είναι ανεκτά από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Ο δημόσιος εξευτελισμός όμως και ο διασυρμός προσώπων με θεσμικές αρμοδιότητες και μάλιστα στο χώρο των γραμμάτων (πρυτάνεως) είναι μη ανεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οδηγούν στο αντίθετο από τους διενεργούντες την πράξη αποτέλεσμα. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή