Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Τα μέτρα για να αναγκαστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

Σε καμία χώρα του κόσμου, δεν θα είναι υποχρεωτικό -με τη νομική έννοια- το εμβόλιο, όμως οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους πίεσης, ώστε τελικά ...να είναι υποχρεωτικό, ώστε να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός, που είναι παντού πολύ απρόθυμος να δοκιμάσει τη νέα τεχνική της Pfizer. Δείτε τι κάνουν στις ΗΠΑ: 

Τα μέτρα για να αναγκαστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κάνουν ήδη την εμφάνισή τους. Μάλιστα στις ΗΠΑ οι εργοδότες μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να μπουν στον εμβολιασμό για να συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι εργοδότες στις ΗΠΑ μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλιώς δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία βλέπουν τους εργοδότες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον εμβολιασμό αρκετών ατόμων, ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να αντιμετωπιστεί η πανδημία που έχει επιφέρει περισσότερους από 300.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα βάλουν φρένο στους θανάτους και θα επανεκκινήσουν την οικονομία καθώς θα επιστρέψει μιας μορφής κανονικότητα, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες είναι σε θέση να απαιτήσουν από ένα μεγάλο κομμάτι των Αμερικανών να κάνει το εμβόλιο, επειδή η εργασία τους εξαρτάται από αυτό. Υπό άλλες συνθήκες, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα το έκαναν.

Η νέα οδηγία έρχεται εν μέσω σκεπτικισμού σχετικά με τους εμβολιασμούς μεταξύ μεγάλων ομάδων του κοινού. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου 2.000 πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, δεν θα έκαναν το εμβόλιο αν τους το ζητούσε το τμήμα τους, σύμφωνα με το CNN.

Χθες πάντως ο Τζο Μπάιντεν εμβολιάστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με το εμβόλιο της Pfizer.

Ειδικότερα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε live το εμβόλιο σε νοσοκομείο του Ντέλαγουερ, θέλοντας να στείλει μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών, όπως είχε προαναγγελθεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει χώρα, κατ'ανάλογο τρόπο, και ο εμβολιασμός της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

1 σχόλιο: