Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Στο 1% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη

 Χθες έγιναν 413 rapid tests και θετικά ήταν τα 4. Ποσοστό 1%, πολύ καλύτερο από τα μέσα Νοεμβρίου, που η θετικότητα είχε αγγίξει το 30 %. 

8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πήγε στην πορεία του πΩλητεχνείου!!
      George

      Διαγραφή
    2. Οι περιορισμοί μείωσαν την ταχύτητα νέων μολύνσεων και σιγά σιγά μειώθηκαν τα ενεργά κρούσματα λόγω ίασης ή θανάτου. Σωστοί-λάθος, σωστά στοχευμένοι-λάθος στοχευμένοι, υπερβολικοί-χαλαροί, γενικά κάπως δουλεύουν με κόστος την οικονομική ζημιά για κάποιους, όχι για όλους. Και πιστεύω πρέπει να συζητήσουμε πως θα μοιραστεί το κόστος της ζημιάς, δεν πρέπει να το πάρουν όλο οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να δουλέψουν ενώ κάποιοι δεν είχαν καμία συνέπεια.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω Prenom , αλλα δεν μπορω να καταλαβω με ολα τα νουμερα που διαβαζω , απο αυτο το 30% ποσοι θεραπευτηκαν και ποσοι πεθαναν

      Διαγραφή
    4. "δεν πρέπει να το πάρουν όλο οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να δουλέψουν ενώ κάποιοι δεν είχαν καμία συνέπεια"
      Δίκαιο αλλα θα δεχτείς όμως να σου αυξήσουν τη φορολογία; Η Ελλάδα έχει ήδη από τις υψηλότερες φορολογίες ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κάποιές επαγγελματικές ομάδες π.χ γιατροί δεν κόβουν ποτέ απόδειξη. Δεν υπάρχει περιθώριο. Άσε που θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους συνδηκαλΗστες γιατί είμαστε αριστεροί με λεφτά άλλων.

      Διαγραφή
    5. Kris, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το ξεπέρασαν. Ίσως υπάρχουν κάπου τα ακριβή στοιχεία.
      blogcollector δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Ειλικρινά δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  2. Άνθρακας ο θησαυρός ή αλλιώς κολοκύθια τούμπανα.

    Νοσοκόμος από την Καλιφόρνια βγήκε θετικός στον κορονοϊό μόλις μία εβδομάδα μετά που έκανε το εμβόλιο, αν κα ειδικοί αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. Ο νοσοκόμος της Εντατικής Μάθιου Γ. που απασχολείται σε δύο διαφορετικό νοσοκομεία στο Σαν Ντιέγο, έλαβε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και ανέφερε πως είχε πρησμένο χέρι για μία μέρα, σύμφωνα με το KGTV. Εφτά ημέρες μετά, και ενώ ο 45χρονος νοσηλευτής έκανε τη βάρδιά του την Παραμονή των Χριστουγέννων ασθένησε παρουσιάζοντας τα κλασικά συμπτώματα όπως κόπωση, ρίγη και μυικούς πόνους. Δύο ημέρες μετά ο Μάθιου έκανε τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό για κορονοϊό.
    Ο δρ. Κρίστιαν Ράμερς, λοιμωξιολόγος, είπε στο KGTV ότι ενδεχομένως ο Μάθιου είχε κολλήσει τον ιό πριν κάνει το εμβόλιο καθώς χρειάζονται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να υπάρξει επίδραση του φαρμάκου. "Ξέρουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι χρειάζονται 10-14 ημέρες προτού αρχίσει το φάρμακο να προσφέρει προστασία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή