Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Καταδίκη Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση

 Αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ και τόκους άνω των 39.000 στον ....Αντρίκο Παπανδρέου καλείται να πληρώσει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση για την υπόθεση CDS και το φερόμενο ως σκάνδαλο κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας είχε υποστηρίξει ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2013.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου διεκδικούσε 1,3 εκατ. ευρώ και το Εφετείο Αθηνών τον δικαίωσε σε δεύτερο βαθμό. Συνεπώς ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να του καταβάλει για ηθική βλάβη ποσό που υπερβαίνει τις 90.000.

Το ποσό υπολογίζεται αν προστεθούν οι 10.000 ευρώ που επιδικάστηκαν ως αποζημίωση ηθικής βλάβης για την πρώτη αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου το 2011, μαζί με τους τόκους, αλλά και οι 40.000 ευρώ που επιδικάστηκαν για τη δεύτερη αγωγή, με τόκους από τα τέλη του 2012.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει κίνδυνος επανάληψης της προσβολής της προσωπικότητας» του Αντρίκου Παπανδρέου και για αυτό «υποχρεώνει τον εναγόμενο να παραλείπει να προσβάλλει την προσωπικότητα του ενάγοντα, με δηλώσεις ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου» με εκείνες για τα CDS που κρίθηκαν ως προσβλητικές.

Αν δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του ενάγοντος.

2 σχόλια:

  1. Δεν έκαναν φύλλο και φτερό τους κλεφτοπασόκους, και ιδού τα αποτελέσματα. Αλλά δεν ανησυχώ, έχει άφθονο χρήμα ο συνεργός του ципра στην προδοσία των Πρεσπών συγкаммэнос .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή