Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η Jerusalem Post κατά της επαναπροσέγγισης Τουρκίας - Ισραήλ

Σκληρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ στέλνει η κορυφαία ισραηλινή εφημερίδα, για την πληροφορία περί προσέγγισης με την Τουρκία.

«Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Τουρκίας που φιλοξένησε τους ηγέτες της Χαμάς δύο φορές φέτος, υποστήριξε ότι ....«η Ιερουσαλήμ είναι δική μας» και ότι θα «απελευθερώσει» το τζαμί al-Aqsa από το Ισραήλ, τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ για να ξεφύγει από την απομόνωσή της από την Ουάσινγκτον!» (https://www.jpost.com/middle-east/turkeys-hamas-supporting-regime-is-seeking-to-use-israel-again-analysis-650784)


Με αυτή την οργισμένη εισαγωγή, η Τζερούσαλεμ Ποστ αντιδρά στους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία με στόχο την επαναπροσέγγιση. Και συνεχίζει η μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα λέγοντας:

Αυτή η πληροφορία προήλθε από μια νέα έκθεση που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Al-Monitor, με έδρα την Ουάσιγκτον,  στην οποία αναφέρεται ότι «η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας διεξάγει μυστικές συνομιλίες με Ισραηλινούς αξιωματούχους».
(https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/11/turkey-ties-israel-biden-trump-s400-saudi-arabia-erdogan.html)

Το άρθρο όμως της μεγάλης εφημερίδας είναι και ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου, Μία προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε προσέγγιση με την Τουρκία, συνιστά προδοσία κατά του Ισραήλ!

4 σχόλια:

  1. Πάντα ήταν φιλαράκια
    και φιλαράκια θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αναφέρεται και στην είδηση!https://hellasjournal.com/2020/12/pseftikes-idisis-sto-elliniko-diadiktio-me-stocho-tin-ellada-gia-chiliosti-fora-ta-vrikan-israil-ke-tourkia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μιχάλης Ιγνατίου κάνει χειραγώγηση και όχι δημοσιογραφία. Μπερδεύει την είδηση με το σχόλιο. Ο ανυποψίαστος αναγνώστης του , εκλαμβάνει ως "είδηση" ότι δεν υπάρχει συνεργασία τουρκίας - ισραήλ, χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο (δεν θα μπορούσε άλλωστε). Το παραπάνω άρθρο, σε αντίθεση με τις ευχές του Ιγνατίου, είναι απολύτως αντικειμενικά, ψυχρά, ειδησειογραφικό. Περιέχει δύο πηγές, και μάλιστα η δεύτερη συμπληρώνει την πρώτη, αφού η έγκυρη JP φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένη και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση Νετανιάχου, να κόψει τις υπόγειες επαφές με την τουρκία. Fake news λοιπόν, είναι -χωρίς καμιά αμφιβολία- αυτά που γράφει ο Ιγνατίου, εφόσον τα παρουσιάζει ως γεγονότα. Γεγονότα ΔΕΝ είναι (ξαναλέω: δεν θα το ήξερε άλλωστε, δεν γίνεται να ξέρει τις επαφές των ανθρώπων του Νετανιάχου με αυτούς του Ερντογάν). Δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αν έλεγε "η γνώμη μου είναι ότι αποκλείεται να τα βρουν οι δύο χώρες". Δεν θα υπήρχε πρόβλημα και θα ήταν κύριος. Παρασυρμένος όμως από τη μόδα της εποχής, να βαφτίζουμε fake news ότι δεν μας βολεύει, υπέπεσε σε δημοσιογραφικό ατόπημα, για τον ίδιο λόγο που πέφτουν συχνά σε ατοπήματα τα "ελληνικά hoaxes"" επειδή είναι προκατειλημμένα. Η προκατάληψη, το να θες δηλαδή, η αλήθεια να συμπίπτει με όσα βολεύουν εσένα, είναι η αιτία όλης της δημοσιογραφικής αναξιοπιστίας. Βέβαιο, είναι πολύ, πάρα πολύ δύσκολο, σε αυτούς τους τρομακτικούς καιρούς, να έχεις την ψυχική αντοχή να μην είσαι προκατειλημμένος. Όλοι θέλουν να ανήκουν κάπου και να υπηρετούν μια ατζέντα. Εμείς στο makpress, αντέχουμε ακόμη να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ακόμη κι αν πεθαίνουμε της πείνας οπότε θα μας βόλευε να βλέπουμε τη σκάφη ως σύκα.

      Διαγραφή
    2. Ίσως με το εξαιρετικό σου σχόλιο-απάντηση να καταλάβουν έστω και τώρα μερικοί τι είναι είδηση και τι σχόλιο όπως το καταλαβαίνουν αυτοί! Σ'ευχαριστώ που με βοήθησες!

      Διαγραφή