Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ο Ισραήλ θα εκδώσει διαβατήρια εμβολιασμού

O εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά όσοι εμβολιαστούν θα έχουν κάποια προνόμια.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε, την Τετάρτη (16/12), ότι θα παράσχει επίσημη ταυτοποίηση σε όσους λαμβάνουν το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ορισμένα προνόμια που δεν απολαμβάνουν άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί. 

Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Γιούλι Εντελστάιν δήλωσε ότι τα σχέδια για τη δημιουργία ενός «πράσινου» διαβατηρίου της νόσου COVID-19 θα εφαρμοστούν σύντομα καθώς η χώρα προετοιμάζεται να αρχίσει μαζικούς εμβολιασμούς. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Jerusalem Post», ο Εντελστάιν δήλωσε: «Δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ένα άτομο που εμβολιάζεται, θα λαμβάνει ένα πράσινο διαβατήριο. 

Το έγγραφο θα απελευθερώνει τα άτομα από την απαίτηση για απομόνωση και θα επιτρέψει την είσοδο σε μέρη που θα εξακολουθούν να περιορίζονται σε άλλους πληθυσμούς». 

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι η ανάπτυξη της νέας ταυτοποίησης ήταν μια «δύσκολη υλικοτεχνική επιχείρηση» και ότι η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα λειτουργήσουν στην πράξη τα διαβατήρια. Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει ήδη επιβάλει δύο εθνικά lockdown από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο και συνεχίζει να επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. 

 Το Ισραήλ άρχισε να παραλαμβάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και αναμένεται να αρχίσει τη χορήγησή του από την Κυριακή (20/12) σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας. Πάντως, σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 367.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.050 νεκροί από την έναρξη της πανδημίας.

1 σχόλιο:

  1. Κοίτα ρε που τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο νέο σατανιασμένο απαρτχάιτ θα λέγονται προνόμια!

    Όσο για το σιωνιστικό καθεστώς, είναι πάντα επίκαιρος ο ψαλμωδός: «ἀλαζὼν ἰσραήλ, μιαιοφόνε λαέ»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή