Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

H πραγματικότητα διέψευσε τα fake news του Μόσιαλου και δικαίωσε τον Κούβελα

«Με τα αντισώματα της Lilly και της Regeneron που έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούσαμε να σώζουμε πολλές ζωές», υποστηρίζει εδώ και καιρό ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος αναρωτιέται, γιατί βιαζόμαστε για ένα εμβόλιο που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και όχι για ....αυτά τα φάρμακα (http://makpress.blogspot.com/2020/12/blog-post_352.html).

Μάλιστα προσφάτως αντιμετώπισε, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, την ειρωνεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλου, ο οποίος ορίστηκε από την κυβέρνηση εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό και μάλιστα θα συμμετάσχει σε δεκαμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος είχε γράψει μεταξύ άλλων σε σχέση με την πρόταση Κούβελα για τα μονοκλωνικά φάρμακα:

«Ο Καναδός πρωθυπουργός που είναι και δίπλα στην Αμερική αφήνει τους Καναδούς να υποφέρουν. Άσπλαχνος άνθρωπος ο Τριντό. Χορεύει καλύτερα και από τους Ινδούς στο Μπόλιγουντ αλλά τα μονοκλωνικά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα. Στην ψωροκώσταινα βέβαια είμαστε μεγάλοι παίχτες. Έχουμε καταλάβει ότι βρέχει μονοκλωνικά και κάποιοι δεν μας αφήνουν να τα αγοράσουμε για να σωθούμε. Ποιος Τριντό τώρα και ποια Μέρκελ. Άντε γειά».

ΩΣΤΟΣΟ, ο κ. Κούβελας, με λακωνικό τρόπο, ανήρτησε στο facebook είδηση του πρακτορείου Reuters, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ από τις 20. Νοεμβρίου, πως η εταιρεία Lilly θα τροφοδοτήσει τον Καναδά με 25.000 δόσεις του φαρμάκου αντισωμάτων, πληρώνοντας 25 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα τι έχει να πει άραγε ο κ. Μόσιαλος;;; Αυτούς διορίζουν στην κυβέρνηση σε σχέση με την Υγεία μας;;;

Δείτε την ανάρτησή του με το σχόλιο: «Και να οι Καναδοί παίρνουν! Επίσημα. Fake news ότι μόνο «εμείς» τα θέλουμε!»

Πότε παίρνει κανείς τα εν λόγω αντισώματα; «Πριν δυσκολέψουν τα πράγματα, κατά τις πρώτες μέρες», αναφέρει ο Δ. Κούβελας στην ΕΦΣΥΝ και συνεχίζει: «Χορηγείται στους ασθενείς που θεωρούμε ότι θα επιδεινωθούν. Είναι αδρανοποιητικά του ιού».

Σύμφωνα με τον FDA, τα αντισώματα έχουν ένδειξη «για την θεραπεία ήπιας έως μέτριας Covid-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς (12 ετών και άνω, που ζυγίζουν τουλάχιστον 40 κιλά) με θετικά αποτελέσματα μοριακού ελέγχου SARS-CoV-2 και που έχουν υψηλό κίνδυνο να προχωρήσουν σε σοβαρό Covid-19. Περιλαμβάνονται οι 65 ετών και άνω ή τα άτομα που έχουν ορισμένες χρόνιες παθήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, η ποσότητα των φαρμάκων είναι επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

ΑΡΑ: Υπάρχουν δύο φάρμακα, τα οποία έχουν πάρει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία και έχουν την δυνατότητα να αδρανοποιούν τον ιό, να θεραπεύουν. Δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις που ο ιός προσβάλλει σοβαρά τον οργανισμό. ΩΣΤΟΣΟ, σε μία ήπια ή μέση κατάσταση, πριν δηλαδή διασωληνωθεί ο ασθενής, βοηθούν (λεπτομέρειες ΕΔΩ). Έχει πάρει και ο Καναδάς, παρά τις ειρωνείες του κ. Μόσιαλου!!!

Πώς χορηγείται το φάρμακο σύμφωνα με τον κ. Κούβελα; Με την διαδικασία της αργής ενδοφλέβιας έγχυσης διάρκειας μίας ώρας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες; Ήπιες, κυρίως στο σημείο της ένεσης.

Κόστος; Γνωρίζουμε ότι στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 1.200 δολάρια.

Είναι ακριβό; Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται. Δημοσιευμένες μελέτες, εξάλλου, δείχνουν ότι το κόστος ενός κρεβατιού ΜΕΘ την ημέρα είναι 500 ευρώ, ενώ η νοσηλεία για τον Covid-19 είναι 10-15 μέρες.


---------------------

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Η «θεραπεία Τραμπ» πήρε έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Φαίνεται πως το μυστικό για την καταπολέμηση της νόσου είναι τα θαυματουργά μονοκλωνικά αντισώματα.
Και ενώ τα εμβόλια είναι προ των πυλών, ενισχύεται.... η φαρέτρα των γιατρών σε επίπεδο θεραπείας του νέου κορονοϊού.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το Σάββατο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά του Covid-19 από την εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα» δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA,
Στίβεν Χαν.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δημιουργούνται για να λειτουργούν σαν ανοσοκύτταρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν ο Αμερικανός πρόεδρος εμφάνισε εντυπωσιακή βελτίωση, μετά τη λήψη τους, και τα χαρακτήρισε «θεραπεία».

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δρ Λέοναρντ Σλέιφερ, τονίζει ότι απαιτείται και άλλη μελέτη.

Η αδειοδότηση του Regeneron από τη FDA έρχεται μετά την αδειοδότηση της θεραπείας αντισωμάτων της Eli Lilly, του bamlanivimab, που χορηγείται σε ανθρώπους με τον νέο κορονοϊό σε πολύ αρχικό στάδιο οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι αυτή η θεραπεία δεν πρέπει να δίνεται σε ασθενείς που είναι ήδη στο νοσοκομείο, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το φάρμακο βοηθάει σε τέτοιο στάδιο.

16 σχόλια:

  1. Πάλι πιάστηκε να λέει α̶ν̶α̶κ̶ρ̶ί̶β̶ε̶ι̶ε̶ς̶ ψέμματα ο ελληνόφωνος εβραίος, πρώην κνίτης, πρώην σημιτοπασόκος, νυν κουλικός μόσιαλος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο θράσος και δύναμη έχουν οι παγκόσμιοι Νεοταξίτες του συστήματος που μας κυβερνούν, ώστε να μας επιβάλλουν τα προδοτικά τσιράκια τους, τα οποία ενώ ανήκουν
      στο Πασόκ, τα επιβάλλουν και στην Ν.Δ. σε άσχετα πόστα από το αντικείμενό τους,
      για να κάνουν την προπαγάνδα τους, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία.
      Εκτός από αυτό το Μογγολοειδές, έχουν χώσει στην Ν.Δ. και το άλλο υποψήφιο με το Πασόκ Μογγολοειδές αυτό το ανέκφραστο κρυόπλασμα με τα σχιστά μογγολικά μάτια,
      την ασχημομούρα Γλινού, την οποία το σύστημα είχε τοποθετήσει πάλι επί Ν.Δού υπεύθυνη για τα Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού για να τα κλείσει, λέγοντας στους γονείς που διαμαρτύρονταν για το ύπουλο κλείσιμο, << να στείλετε τα παιδιά σας σε Γερμανικά σχολεία, ώστε να αφομοιωθούν >>!! ώστε να αποκοπούν από την Ελλάδα, διότι αυτό γίνεται, όταν τα Ελληνόπουλα πηγαίνουν στα ξένα σχολεία.
      Πουλημένοι του συστήματος όλη η οικογένεια.
      Τι προκοπή να δει η Ελλάδα, όταν την κυβερνούν τέτοια προδοτικά καθάρματα που αποφασίζουν για το κακό μας;

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά, τέτοιους μισέλληνες δεν είχαμε ποτέ στα πράγματα όσο τώρα με την κυβέρνηση της νουΔΟΥΛΑΣ του κούλη. Τρισχειρότεροι από το τσύριζα. Φωτιά να τους κάψει!

      Διαγραφή
    3. Κυβερνάνε την Ελλάδα και αποφασίζουν για το κακό σας εκεί στην Γερμανία; Τα έχασες για τα καλά μου φαίνεται..

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα....Γελάσαμε πάλι...

      Διαγραφή
  2. Δείτε τι λέει ο Ευαγγελάτος στο τέλος αφού τον έστησε στον τοίχο ο πολίτης.
    Σε άλλο δελτίο έλεγε ότι όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό θα πρέπει να μένουν εσώκλειστοι.
    https://youtu.be/pdNowevGzAQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον το εμβόλιο θα έχει καλύτερη απόδοση στα κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχέση έχει η θεραπεία με το εμβόλιο ;
    Πολύ καλά κάνουν και έχουν δραστική θεραπεία ,αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν εμβόλια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προέχει η θεραπεία, για να σωθούν άνθρωποι που υποφέρουν ή πεθαίνουν σήμερα.
      Το εμβόλιο αφορά το μέλλον, όχι το σήμερα. Πότε θα έρθει το εμβόλιο, μετά από πόσο χρονικό διάστημα αρχίζει να προστατεύει, πόσο χρόνο θα πάρει να εμβολιασθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού;
      Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Καμία αντίρρηση ,γιατί είναι δυο διαφορετικά πράγματα .
      Αλλο η πρόληψη και άλλο η θεραπεία .
      Μακάρι αυτός ο συνδυασμός των φαρμάκων να βοηθά όσους νοσούν ,ποιός δεν το εύχεται αυτό ;
      Το εμβόλιο είναι πρόληψη .
      Και τα δυο είναι πρός την σωστή κατεύθυνση .

      Διαγραφή
    3. Βλέπεις κανένα ενδιαφέρον για τα φάρμακα που θεραπεύουν τον ιό;
      Τα παρήγγειλαν;

      Διαγραφή
    4. Στους ασθενείς που θεραπεύονται μάλλον χορηγούνται κάποια φάρμακα και για αυτό θεραπεύονται .
      Πιθανόν η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δεν έχει πεισθεί ότι αυτός ο συνδυασμός για τον οποίο μιλά ο κ Κούβελας δεν προσφέρει κάτι παραπάνω απο τα υπόλοιπα .Και επισημαίνει ότι η δράση του είναι πρίν οξυνθεί η κατάσταση του ασθενούς .
      Επειδή δεν είμαι γιατρός ,δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο .
      Αλλά καλό είναι να μην μπερδεύουμε την πρόληψη με την θεραπεία

      Διαγραφή
  5. Ναι αλλά εμάς ο Χαρίλαος μας είπε ότι ο Κούβελας δεν είναι με τους πολλούς και εμείς θα πάθουμε του κεφαλιού μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομπλεξικός δούλος του συστήματος κι αυτός...

      Διαγραφή
  6. Και κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου!!
    Γιατί άραγε ; Κι αυτοί επιστήμονες δεν είναι ;
    Ανησυχητικά είναι τα συντριπτικά ποσοστά άρνησης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, υπάρχουν νοσοκομεία της χώρας που εκείνοι που αρνούνται τον εμβολιασμό υπερβαίνουν αυτούς που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν. Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε στοιχεία από 12 νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού» και τα ποσοστά είναι ενδεικτικά:
    -Νοσοκομείο Λειβαδιάς θετικά 36, 42% – 61,85% αρνητικά (σχεδόν διπλάσια)
    -Νοσοκομείο Καρδίτσας θετικά 41.59 % – 58,41% αρνητικά
    -Μόνο στο νοσοκομείο Αμφισσας επιθυμία εμβολιασμού εκφράζει το 100%
    -Το χαμηλότερο αρνητικό ποσοστό για εμβολιασμό είναι 22,93 % στο νοσοκομείο Λάρισας, η οποία μάλιστα είναι από τις περιοχές που εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκονται στο κόκκινο από πλευράς κρουσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή