Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ο γιατρός των φτωχών, ο τραπεζίτης των φτωχών, η δεξιά πάμπλουτη φιλάνθρωπος και οι αριστεροί λούμπεν πλουτοκράτες

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Διάβασα προχθές στο αγαπητό Makpress την είδηση για τον θάνατο του Αιγύπτιου γιατρού των φτωχών. 50 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο αμισθί ή αντί μερικών λεπτών του ευρώ. Δεν πήρε το μάτι μου κάποια είδηση για την απονομή διεθνούς βραβείου στον πραγματικό αυτό .....άνθρωπο. http://makpress.blogspot.com/2020/07/muhammad-mashali.html 

Θυμήθηκα, όμως, και τον τραπεζίτη των φτωχών, στον οποίο απονεμήθηκε Νόμπελ το 2006. https://www.agronews.gr/apopseis/prosopografies/175373/o-trapezitis-ton-ftohon/ 

 Αλλά, αν αναλογισθεί κανείς ότι Νόμπελ, και μάλιστα Ειρήνης, έχει απονεμηθεί και στον Ομπάμα, ευθύς ως ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου των πΗΠΑ, χωρίς, δηλαδή, να έχει κάνει ακόμη κάτι που να αξίζει βράβευσης, δεν δίνει και μεγάλη αξία στο εν λόγω βραβείο. Άσε που στη συνέχεια ο τύπος αιματοκύλισε αρκετές χώρες με τις περίφημες αραβικές ανοίξεις κ.λπ. 

Να μην ξεχνάμε τί είπε το τσόκαρο που είχε για Υπουργό Εξωτερικών:


 Μοιραία ο νους μου πήγε στους γιατρούς που έπαιρναν προμήθεια από τη Novartis, για να συνταγογραφούν τα φάρμακά της και, φυσικά, να σε κοιτάζουν στα χέρια για να πάρουν αμοιβή, έστω και αν υπηρετούν σε δημόσιο νοσοκομείο. Οποία αντίθεση! Άσε μας και συ ρε Ιπποκράτη με τον όρκο σου! Στον φτωχό Αιγύπτιο γιατρό, λοιπόν, δεν απονεμήθηκε ούτε το βραβείο Νέλσον Μαντέλα. 

Απονεμήθηκε στην κ. Μαριάννα μας για το φιλανθρωπικό της έργο. Αυτήν που έχει άφθονα τα μέσα για φιλανθρωπίες και για τις οποίες θα πρέπει σίγουρα να ευγνωμονούμε τόσο αυτήν όσο και την οικογένειά της. Αλλά τα βραβεία πρέπει πρωτίστως να απονέμονται σε αυτούς που δεν έχουν ουδέ κατέχουν, αλλά αφιερώνουν τη ζωή τους στον πλησίον τους. Τότε και μόνον τότε αποκτούν αξία τα βραβεία. Και θυμήθηκα φυσικά και τους δικούς μας πολλά έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι δηλώνουν αριστεροί και πουλάνε ο,τιδήποτε εκτός από αριστεροσύνη. Τον Παπασπιτούλη, τον Γιάνη, τον Eucleides, τον Σταθάκη, τον Κόκκαλη και τ’ άλλα τα παιδιά. 

Σώτος Υ.Γ. 

Σχετικό άσχετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου