Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

O Giannis Antetokumbo δεν είναι πια Greek freak...

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, τράβηξε για μια ακόμα φορά τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.Όχι για τις αθλητικές επιδόσεις του, αλλά για δηλώσεις που έκανε.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και .....
καταδικαστέα, η αντίδραση του καθηγητή του ΕΚΠΑ, Κ.Καλέμη, με εκφράσεις του τύπου μαϊμού.Και θα πρέπει ασφαλώς να υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις.
Όμως τι είπε ο Γιάννης; Αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως χώρα λευκών. Δεν ανακάλυψε την Αμερική με αυτό τον τρόπο και είναι περίεργη αυτή η διαπίστωση.Η Νιγηρία απ'όπου προέρχεται είναι χώρα μαύρων, η Κίνα και η Ιαπωνία χώρες της κίτρινης φυλής, η Αίγυπτος χώρα των έγχρωμων της Αραβικής φυλής.Τι το πρωτότυπο είπε, με αυτή την ατάκα;
Είπε και αυτός και ο αδελφός του,ότι οι γονείς τους ήταν παράνομοι και κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή με απέλαση. Πιθανότατα, όμως πως συνάδει κάτι τέτοιο με το γεγονός πως ο Γιάννης και τα αδέλφια του πήγαν κανονικά σε Ελληνικό σχολείο, ο Γιάννης έπαιζε μπάσκετ από μικρός και οι γονείς του τον παρακολουθούσαν χωρίς να κρύβονται;
Μίλησαν τα αδέλφια για τους μετανάστες που δεν μπορούν να βρούν δουλειά. Αυτό ήταν καθαρή μπηχτή για όποιον διαβάζει πίσω από τις λέξεις.Φυσικά αυτοί που τους συμβούλεψαν να τα πουν αυτά, δεν τους είπαν πως στην Ελλάδα, οι γηγενείς πρώτιστα έχουν πρόβλημα εύρεσης δουλειάς.
Και κυρίως, ο Γιάννης μίλησε για ρατσισμό στην Ελλάδα.Δήλωση που αναιρεί παλαιότερες, περί μη ύπαρξης ρατσισμού στην χώρα μας.Ο νέος αυτός , παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ.Εκεί που η ρατσιστική βία, είναι καθημερινότητα και αυτή με την σειρά της γεννά μια αντίρροπη εγκληματικότητα, σε μια διελκυστίνδα χωρίς τέλος.
Και επειδή ο αντιρατσισμός πουλάει, μίλησε έξω απ τα δόντια, χτίζοντας ένα προφίλ κατατρεγμένου. O ''greek freak'' που στην Ελλάδα κυνηγιόταν λόγω χρώματος.Λίγη υπερβολή και λίγος μαξιμαλισμός, στα όρια του επιτρεπτού.
Δεν είπε στην πραγματικότητα κάτι το καταδικαστέο.Απλά τα είπε με τρόπο μαρκετίστικο ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το προσωπικό του image.Δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη.Είναι αθλητής και μάλιστα εξαιρετικός.Καλό είναι να προσέχει τους συμβούλους του.Γιατί χωρίς να κάνει κάτι το πραγματικά αξιοκατάκριτο , έκανε πολύ κόσμο να παγώσει.
Μου βγάζει την εικόνα ενός πολύ καλού παιδιού.Και δεν νομίζω ότι θα το συνεχίσει και θα αρχίσει να μιλά για τους απαίσιους Έλληνες.Δεν πιστεύω ότι είναι σαν κι αυτούς που και την μάνα τους θα έλεγαν π.....α για μια χούφτα δολάρια.
Απλά στο NBA , πούλησε πολύ το παραμυθάκι του ''greek freak '' Giannis Antetokumbo''.Σιγά σιγά το ''greek freak '' ξεθωριάζει, το Giannis παραμερίζεται και ήρθε η ώρα να ξανασυστηθεί : My name is Antetokumbo, just Antetokumbo....

Περικλής Δανόπουλος στο facebook

6 σχόλια:

  1. Ορθότατα. Πάντως, το ΕΚΠΑ διέψευσε, ότι ο Καλέμης είναι καθηγητής του. Μεγάλε Τσαρούχη "στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αμερική μπορούσε να πάει ΜΟΝΟ με Ελληνικό διαβατήριο, γι'αυτό το ήθελε, διότι δεν μπορούσε να πάει λαθραία, όπως λαθραία ήρθαν στην Ελλάδα οι γονείς του.
    Διότι στα αεροδρόμια της Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας, μόνο που δεν σε ξεβρακώνουν και σου κάνουν κανονική ανάκριση για τον λόγο που έρχεσαι, που, σε ποιον, πόσο θα μείνεις κλπ.
    Αυτά σε σοβαρά κράτη.
    Και αν δεν τους κάνει η μούρη σου, σε στέλνουν πίσω με το ίδιο αεροπλάνο.
    Και όλο αυτό το πέτυχε, στην Συριζοπροπαγανδιστική εκπομπή του Χαζόπουλου, με την βοήθεια των κουμμουνισταράδων της Σταλινοφρένειας, όπου άρχισαν να κατηγορούν το Ελληνικό κράτος
    για αναλγησία, επειδή δεν έδινε Ελληνική Ιθαγένεια σε έναν Νιγηριανό, του οποίου οι γονείς μπήκαν παράνομα στην Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε που καταπατούν την ελευθερία σου απαγορεύοντας σου αν πάρεις στην καμπίνα του α/φ τον πεντάλιτρο τενεκέ με το λάδι. Μέχρι και τους Δίδυμους Πύργους έριξαν για να το πετύχουν...

      Διαγραφή
    2. Αχ πόσο γρήγορα ξεχνάμε! Ο Σαμαράς έσπευσε να τόν κάνει "Ελληνα" προτού
      προλάβουν αλλοι, δηλ. οι Αμερικάνοι. Τον υποδέχθηκε και τόν συνεχάρη ο Σαμαράς στο Μαξίμου! Εχει κανείς αντίρρηση;

      Διαγραφή
  3. Η υπηκοότητα αποκτάται με την διαδικασία της πολιτογράφησης.
    Ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει μια ή και περισσότερες υπηκοότητες.
    Δεν μπορεί όμως να έχει παραπάνω απο μια ιθαγένεια ταυτόχρονα γιατί απλούστατα η λέξη προέρχεται από το ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι) και αφορά το γένος και όχι την εντοπιότητα - τόπο γέννησης / διαβίωσης κάποιου.
    Νομίζω πως η ετυμολογία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρανόηση της λέξης ιθαγένειας και χρήση αντί της λέξης υπηκοότητας.
    Ιθαγένεια και Εθνικότητα έχουν ταυτόσημες έννοιες και όχι Ιθαγένεια και Υπηκοότητα. Το έθνος αναφέρεται στο γένος (άτομα με κοινά χαρακτηριστικά και στοιχεία) και όχι με το κράτος (νομική έννοια και οντότητα). Συνεπώς, οι Βορειοηπειρώτες ως μέλη εθνικής ελληνικής μειονότητας είναι Έλληνες ιθαγενείς και Αλβανοί Υπήκοοι.
    Η ιθαγένεια αναφέρεται στο γένος η υπηκοότητα στην πολιτογράφηση υπηκοότητα μπορείς να αλλάξεις όσες φορές θέλεις ιθαγένεια όμως ποτέ
    Η ιθαγένεια δεν είναι συνώνυμο με την υπηκοότητα. Είναι συνώνυμο του έθνους.
    Η υπηκοότητα αντίστοιχα μπορεί να αποτελέσει χαρακτηριστικό που απορρέει από τον τόπο γέννησης ή διαβίωσης κάποιου. Μπορεί για παράδειγμα ένα παιδί να γεννηθεί στην Γερμανία από Έλληνες ( στο γένος ) γονείς και να αποκτήσει την γερμανική υπηκοότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος είπε το adétòkunbò μαϊμού ν' αγιάσει το στόμα του. μαϊμού στην όψι, μαϊμού ξεβράκωτη στην ψυχή ο αχάριστος ψεύτης νιγηριανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή