Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

24 Ιουλίου: η μεγάλη παρέλαση των Μασόνων στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση μελών των μασονικών στοών την 24η Ιουλίου του 1908.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την σημερινή οδό Βενιζέλου (τότε Σαμπρί πασά) , σταμάτησε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ο Εμμανουέλ Καρασσό (εξέχον μέλος του Ιταλικού παραρτήματος της Εβραιο-Μασωνικής στοάς...
"Μπενάϊ Μπερίτ" και μεγάλος διδάσκαλος της σημαντικότερης μασωνικής στοάς στη Θεσσαλονίκη "Αναστημένη Μακεδονία"), εκφώνησε πανηγυρικό λόγο και συνέχισε στην Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει τον Λευκό Πύργο.

O Εμμανουέλ Καρασσό ήταν ένα από τα πρώτα και επιφανέστερα μέλη του κινήματος των Νεότουρκων. Ήταν ακόμη μέλος της Εταιρείας Οθωμανικής Ελευθερίας, η οποία αργότερα έγινε μέλος της Επιτροπής Ένωσης και Προόδου (ΕΕΠ). Έγινε αντιπρόεδρος των εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο και ήταν ένας από την τετραμελή επιτροπή που ανακοίνωσε στο σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίντ Β' την εκθρόνησή του την 27η Απριλίου του 1909.

Emmanuel Carasso
Ο Εμμανουέλ Καρασσό


Η αντιπροσωπεία του Τουρκικού Κοινοβουλίου στον Αμντούλ Χαμιντ Β'
Από αριστερά: Αριφ Χιχμέτ πασάς ο λεγόμενος "Λαζός", ο Εμμανουέλ Καρασσό εφέντης, ο Εσάτ Τοπκανί πασάς ο λεγόμενος "Αλβανός", ο Αρμένιος Αράμ εφέντης και ο υπέυθυνος ασφαλείας Αλή Γκαλίπ μπέης.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Και βέβαια γνώστες και συνυπεύθυνοι για τις γενονκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων.
    Βάρβαροι ανατολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υποψιαστώ ότι οι ομόθρησκοι και ομοεθνείς του κεμάλ «νεότουρκοι» ήταν στην ουσία παλιο*-εβραίοι, θα πεθάνω!

    * Με την χρονική έννοια.

    Υ/Γ 1: Από τότε μέχρι σήμερα, την Μακεδονία ονειρεύονται τα ρεμάλια.
    Υ/Γ 2: Αυτοί δεν ήταν υπέρ της απολυταρχίας του σουλτάνου, ήταν φωτισμένοι/μορφωμένοι μασώνοι δημοκράτες, άρα ήταν καλοί. Τί, ψέμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή