Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κοζάνη: Μαινόμενος πολίτης τραυμάτισε εφοριακούς με τσεκούρι

Το χρονικό της άγριας επίθεσης


Σκηνές ταινίας τρόμου εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στην Εφορία Κοζάνης, όταν άνδρας που έφερε στην τσάντα του ένα τσεκούρι, κάποια στιγμή το έβγαλε και φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι κυνηγούσε τους υπαλλήλους με αυτό!

Στους διαδρόμους και τα γραφεία της Εφορίας Κοζάνης προκλήθηκε πανικός, με τον άνδρα να καταφέρνει να τραυματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις υπαλλήλους, δύο γυναίκες και ένας άνδρα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κοζάνης! Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και τέταρτος ελαφρά τραυματισμένη, πιθανώς όχι όμως από την επίθεση από το τσεκούρι.

Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ άγνωστα περιμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα κίνητρά του.

Επίσης, δεν υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα πληροφορίες, για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων.




*****************
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, σε σχέση με το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη πριν από λίγο στην Εφορία Κοζάνης, όταν άνδρας επιτέθηκε κατά υπαλλήλων με τσεκούρι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρείς υπάλληλους και μια ακόμη να χτυπήσει ελαφρά στο πόδι στην προσπάθειά της να προστατευθεί, το συμβάν σημειώθηκε στον 2ο όροφο της Εφορίας στο Τμήμα Εσόδων.

Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας -που συνελήφθη- μπήκε αρχικά σε κάποια γραφεία, όταν ξαφνικά έβγαλε το τσεκούρι και άρχισε να επιτίθεται κατά υπαλλήλων, τραυματίζοντας τρεις, ενώ φαίνεται πως τον σταμάτησε ο διευθυντής της εφορίας και υπάλληλοι, ο οποίος μάλιστα γέμισε με αίματα στα ρούχα του όπως μεταφέρουν οι πληροφορίες.

Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε άμεσα στο συμβάν, ενώ στην εφορία βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας και της ασφάλειας, παίρνοντας καταθέσεις από στελέχη της εφορίας για το συμβάν, με όλους τους υπαλλήλους να περιγράφουν πανικόβλητοι τις σκηνές τρόμου που έζησαν.

Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, δεν είναι κάποιος που τους ήταν γνωστός ή να έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο παρελθόν από συναλλαγές.

***************
Στην Κοζάνη μεταβαίνει, σήμερα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά το σοκαριστικό και πρωτοφανές συμβάν με την επίθεση άνδρα με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης και τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες θέλουν τον διοικητή να έρχεται άμεσα στην περιοχή, αφού πρώτα φυσικά ενημερώθηκε υπηρεσιακά για το συμβάν και ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία.

******************

Σοκ προκάλεσε το συμβάν επίθεσης άνδρα με τσεκούρι, σήμερα το πρωί, στην Εφορία Κοζάνης και τον σοβαρό τραυματισμό τριών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», υπήρξε ήδη επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με συγγενείς των τραυματισμένων εργαζόμενων της ΔΟΥ, αλλά και με τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον διοικητή του Νοσοκομείου Στέργιο Γκανάτσιο, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματισμένων.

Όπως ήδη μεταδώσαμε, στην Κοζάνη μεταβαίνει και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.



****************

Πρόεδρος Εφοριακών Δ. Μακεδονίας: «Είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα – Ζητάμε μέτρα – Νοιώθουμε απροστάτευτοι – Βάζουμε τη ζωή μας μπροστά» -ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης λίγο μετά το σοκαριστικό και πρωτοφανές συμβάν που συνέβη στην Εφορία Κοζάνης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας Ζουμπούλης Ηλίας, δήλωσε πως οι εφοριακοί νοιώθουν απροστάτευτοι, είχαν πει στα συμβούλια πως θα θρηνήσουμε θύματα, ενώ ζήτησε άμεση λήψη μέτρων, τονίζοντας πως τουλάχιστον σίγουρα για αύριο οι εργαζόμενοι θα κάνουν αποχή από τα καθήκοντά τους.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Δυστυχώς, είμαστε ο ενδιάμεσος μεταξύ πολιτείας και πολίτη. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε όλοι μας η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και δύο – τρία χρόνια μιλάμε για προστασία εργαζομένων, αλλά απ΄ ότι είδαμε η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία δεν μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Στα γενικά συμβούλια θέσαμε το θέμα, ότι θα θρηνήσουμε θύματα και μετά θα ψαχνόμαστε. Να που φτάσαμε. Εύχομαι οι συνάδελφοι να είναι καλά. Είναι καταδικαστέο το συμβάν από όλους. Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός του δράστη και τι ήθελε. Οι πληροφορίες λένε ότι ήθελε να σκοτώσει. Εμείς σίγουρα θα πάρουμε τα μέτρα μας. Θα κάνουμε συμβούλιο, τοπικό και θα προχωρήσουμε σε αποχή για αύριο σίγουρα και δεν ξέρω και για τις υπόλοιπες ημέρες. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τον διοικητή, που θα έρθει. Είναι ευκαιρία, μέσα στο κακό, να λάβει σοβαρά η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια. Ο καθένας βγάζει πάνω μας τα απωθημένα, πρέπει να φροντίσουν την προστασία των εργαζομένων. Νοιώθουμε απροστάτευτοι. Βάζουμε τη ζωή μας για να πετύχουμε τους στόχους. Όχι με τη ζωή μας, όμως. Βάζουμε τον εαυτό μας μπροστά αλλά πρέπει να κοιτάξουν πρώτα την ασφάλειά μας».

Διευκρινιστικά, απάντησε πως δεν φαίνεται ο δράστης να είχε οφειλές ή άλλες διαφωνίες με την εφορία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.




***********************
Τι δηλώνει στον «Π» ο διοικητής του Μαμάτσειου Κοζάνης – Στα χειρουργεία –ΤΩΡΑ- και τα τρία σοβαρά περιστατικά – Όλο το προσωπικό στο «πόδι» – Ψυχολογική υποστήριξη σε συγγενείς – κοντινά πρόσωπα

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρέθηκε άμεσα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά περιστατικά ασθενών που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο, μετά την επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν από άνδρα, νωρίτερα στην εφορία Κοζάνης.


Όπως δήλωσε στον «Π» ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος και τα τρία περιστατικά είναι σοβαρά, ένα από τα οποία βαρύτερα. Άμεσα έγινε ό,τι ήταν απαραίτητο και οι τρεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χειρουργία για τα σοβαρά τραύματα που δέχθηκαν. Η κατάσταση του ενός –σ.σ. του άνδρα- κρίνεται πιο σοβαρή και θεωρείται κατά πληροφορίες κρίσιμη.

Οι νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών μετά την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης

Όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό είναι πάνω από τους ασθενείς, ιατροί, νοσηλευτές κλπ, τόνισε ο κ. Γκανάτσιος, επισημαίνοντας ότι επίσης στο νοσοκομείο κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν άμεσα ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και ψυχίατροι προκειμένου να ελαφρύνουν το σοκ των συγγενών και φίλων που βρίσκονται σοκαρισμένοι στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η μια εκ των γυναικών που είναι και σε πιο καλή κατάσταση, θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προληπτικά.


****************************

Γνωστός στην Αστυνομία ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης- Είχε συλληφθεί το 2017 για φθορές σε παρκόμετρα

Γνωστός στην Αστυνομία φέρεται να είναι ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για φθορές σε παρκόμετρα της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, μόλις συνελήφθη από τους άντρες της Αστυνομίας επαναλάμβανε τη φράση “Σας άρεσε έ;”, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα, υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης ανέφερε στο Kozanimedia πως ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζόμενους, τους οποίους και ενοχλούσε .

*******************

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/

2 σχόλια:

  1. Υπάρχουν και άλλες 2 παράμετροι:

    α) Το ενδεχόμενο να τον έπνιξε το δίκιο. Ο κατάφωρα αδικούμενος δεν θέλει πολύ για να τρελλαθεί και να προβεί σε αυτοδικία. Πάντοτε πρέπει να διερωτώμεθα γιατί άραγε ο μανιακός με το τσεκούρι να πάει στην (συγκεκριμένη) Εφορία και να μην πάει π.χ. στην... καφετερία; Η διοίκηση της «ανεξάρτητης» αρχής δημοσίων εσόδων - ααδε (άλλη μάστιγα και αυτή η «ανεξαρτητοποίηση»!) και η οι ανακριτικές αρχές έχουν χρέος να διερευνήσουν το ερώτημα αυτό. Σίγουρα είναι απλώς φρενοβλαβής ο δράστης και όλα είναι όμορφα κι ωραία στην Εφορία Κοζάνης ή κάτι τον εξώθησε στο απονενοημένο;

    β) Υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι τα βρίσκει στο τομάρι. Πολλές φορές σε άλλους χρωστάμε και άλλους πληρώνουμε. Οι ανεξομολόγητες αμαρτίες φέρνουν την θεόθεν παιδαγωγία με απίθανους τρόπους. Οι δοκιμασίες είναι πρόσκληση σε μετάνοια. Μακάρι ν' ανταποκρινόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι τα βρίσκει στο τομάρι.

    Αν το πιστεύεις πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή