Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Σ. Αναστασιάδης: «Να προκαλέσουμε έναν Ομογενειακό συναγερμό για την Αγιά Σοφία »

Ο Σάββας Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: Να προκαλέσουμε έναν Ομογενειακό συναγερμό




«Να προκαλέσουμε έναν Ομογενειακό συναγερμό για την Αγιά Σοφία » όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

« Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε όλο τον Ελληνισμό, όλη την οικουμένη, τους εκλεγμένους συναδέλφους Ελληνικής καταγωγής σε ξένα κοινοβούλια και Δήμους , που είναι πάρα πολλοί , να φέρουν το θέμα στα κοινοβούλιά τους και να ζητήσουν να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας. Να προκαλέσουμε έναν Ομογενειακό συναγερμό. Να καλέσουμε και τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, την εκκλησία, τους φιλέλληνες που υπάρχουν πάρα πολλοί στον κόσμο, τους Ακαδημαϊκούς και τους διανοούμενους που είναι εναντίον αυτής της παρέμβασης» είπε χαρακτηριστικά.

« Η UNESCO θα έπρεπε να κινηθεί πιο επιθετικά, πέρα από τις δηλώσεις καταδίκης και η Διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. , κάτι που ζητάει μετ΄ επιτάσεως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το ζήτησε και στην τελευταία σύνοδο κορυφής να καταλήξει σε έναν ξεκάθαρο κατάλογο αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για όλες τις βέβηλες παρεμβάσεις στην Αγία Σοφία» πρόσθεσε



Αναφορικά με τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τόνισε:

« Στην Επιτροπή μας είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε μία συνεδρίαση για να καταδικάσουμε τη μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως σε ισλαμικό τέμενος. Παράλληλα είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα να έρθει το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου προς συζήτηση στην επιτροπή, να προωθηθεί η Διεθνής Αναγνώριση και να ενταχθεί στη διπλωματική ατζέντα της Ελληνικής Διπλωματίας . Κάτι που πιστεύω ότι θα είναι ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο στη φαρέτρα μας, αν δούμε τις αντιδράσεις της Τουρκίας κάθε φορά που έρχεται ένα τέτοιο θέμα…. Είδαμε ότι η Τουρκία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις, στη Γαλλία απέλασε διπλωμάτες, απειλεί, το ίδιο έκανε με τη Γερμανία, τις Η.Π.Α, τη Σουηδία , την Καταλονία και άλλες Χώρες. Άρα ενοχλείται κάθε φορά που έρχεται ένα τέτοιο θέμα, διότι δεν θέλει να χαρακτηριστεί Χώρα Γενοκτόνος»

« Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε για το θέμα της Γενοκτονίας δύο συνεδριάσεις, στις 28 Απριλίου 2020 και 5 Μαϊου 2020, όπου είχαμε προσκαλέσει Διεθνείς προσωπικότητες να μιλήσουν από την Αμερική τον κ. Γκας Μπιλιράκη κ.α. ,αλλά δυστυχώς λόγω της πανδημίας οι συνεδριάσεις αυτές δεν έγιναν. Τώρα με την ευκαιρία αποφασίσαμε να φέρουμε το θέμα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κάνουμε ως αντίποινα για την παρέμβαση που έκανε η Τουρκική κυβέρνηση και ο κ. Ερντογάν στην Αγία Σοφία. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει και συνέπεσε, άλλωστε εγώ τα τελευταία χρόνια ζήτησα, αρκετές φορές, να έρθει το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, όταν Πρόεδρος ήταν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης αλλά ποτέ δεν ήρθε. Το 2018 έστειλα επιστολή στον πρώην Πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε. Έλεγαν κάποιοι τότε ότι το κάνω για λόγους αντιπολιτευτικούς. Χθες λοιπόν με την παρέμβασή μου , με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, τους απαντώ ότι το θέμα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας δεν το βλέπω με διάθεση αντιπολιτευτική, για μένα είναι ένα θέμα συνειδησιακό και πατριωτικό και θα το προσπαθώ μέχρι να δοθεί λύση και με οποιαδήποτε κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης



https://www.youtube.com/watch?v=gkcCEdTWh9s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου