Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κασσετοφόνος Δημοκρατία

[Θέλω να πιστεύω πως η ανωτέρω φωτογραφία είναι στημένη. Είναι, όμως, τόσο παραστατική τής ιδιοφυίας του Έλληνος μασκοφόρου εκλογέως. Se non e vero e ben trovato].

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Χθες το μεσημέρι στο Star [της οικογενείας Βαρδινογιάννη βεβαίως βεβαίως] πρώτη είδηση διάρκειας 4΄ ήταν η βράβευση της κ. Μαριάννας μας. Η ανεξάρτητη και ...
αδέσμευτη δημοσιογραφία που λέγαμε!

Άκουσα τον ΥπΕξ να κάνει λόγο για τον «πιο διεθνή οργανισμό» [πιο διεθνής δεν γίνεται], ήτοι τον ΟΗΕ, που απένειμε το βραβείο, και στη συνέχεια να με ενημερώνει υπευθύνως ότι εισηγήθηκε στην κυρία Κατερίνα μας, να απονείμει στην κ. Μαριάννα μας κάποιον Μεγαλόσταυρο. Άθελά μου αμάρτησα αναφωνώντας «γ.. το μεγαλόσταυρό μου».

Σε δεύτερη μοίρα η είδηση ότι ήγγικεν η ώρα για το εμβόλιο κατά του κορωναϊού με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα: τον Δρα Μενέλαο Πάγκαλο. Δευτερόλεπτα και τέρμα. «Πιο διεθνής» η επιτυχία τής κ. Μαριάννας μας.

Στο τέλος του δελτίου κάτι για νέες παλιοκασέτες που αποδεικνύουν πόσο σάπια είναι η κοινωνία μας και η Δημοκρατία τού πρωκτού που βιώνουμε. Πόσο πιο ανατριχιαστικά μπορεί να είναι αυτά που ακούγονται με κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απειλεί ή να νουθετεί τον πραγματογνώμονα που ήταν επιφορτισμένος με την καταγραφή των συμβάντων στο Μάτι τον Αύγουστο του 2018; Πόσο ανάλγητος μπορεί να είναι ο νουθετών/απειλών; Πόσο αναίσθητοι μπορεί να είναι αυτοί που έπαιξαν με τις ζωές και τις περιουσίες συμπατριωτών μας μη στέλνοντας τα αναγκαία πυροσβεστικά μέσα, προκειμένου να αμαυρώσουν τη σταδιοδρομία κάποιου συναδέλφου τους; Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Παπαχελά που τους αποκάλεσε «κυνικά κτήνη».
Αν είμαι αναγκασμένος να πάρω θέση στο δίλημμα «υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος ή αδιαφορία για τη ζωή συμπατριωτών», διαλέγω το πρώτο. Αφού η εγκληματική φύση των δημοσίων λειτουργών δεν τους επιτρέπει να μη διαπράττουν κακουργήματα, ας βάζουν το χέρι στον μόχθο μας όλα τα δοχεία νυκτός που μας κυβερνούν με τα δικά τους διορισμένα αρπακτικά, αλλά ας σώζουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας οι ορκοπάτες.

Η κ. Όλγα μας απείλησε Θεούς και Δαίμονες για όσα αναληθή, υποτίθεται, αναπαρήγαγε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καθότι αυτά προσβάλλουν το «αξιακό της σύστημα». Αν είναι δυνατόν να έδωσε εντολή η κ. Όλγα στον Αρχηγό τής ΠΥ να πει στον πραγματογνώμονα να …. Ναι, η κ. Όλγα που όταν το ΣτΕ κήρυξε άκυρο τον παππατζίδικο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αισθάνθηκε τόσο προσβεβλημένες τις αξίες της και την αδήριτη ανάγκη να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο μέσω Καλογρίτσα [if you know what I mean], αλλά και του «λαγού» Ιβάν [για να μην ξεχνιόμαστε*] που δήλωσε ότι εξ αιτίας του ΣτΕ 15.000 παιδάκια δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς.

Ναι, η κ. Όλγα που, αφού έφερε με την παρέα της το 3ο και μακρύτερο Μνημόνιο με ένα νόμο και πολλά άρθρα, εκσφενδόνισε ως κυβερνητική εκπρόσωπος τον πολύτομο αξιακό κώδικά της κατά του ΣτΕ της κ. Κατερίνας μας τον Οκτώβριο του 2016 λέγοντας:
«Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια**, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία….. Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί: Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα την Υγεία …».
http://makpress.blogspot.com/2016/10/blog-post_825.html

Αυτό είναι το αξιακό σύστημα της κ. Όλγας.

Βάζω στοίχημα ότι στη Βουλή την έστειλε ο μοτοσυκλετιστής τής φωτογραφίας.

Σώτος


*Με την ολοκλήρωση του «διαγωνισμού» ο Ιβάν είχε δηλώσει δημοσία: «Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου».
** Απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ 668/2012 με την κ. Κατερίνα μας στο πλευρό της πλειοψηφίας. Παρεμπιπτόντως, ας θυμηθούμε και τον γίγαντα Γιωργάκη, τον ισόβιο [;] Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όταν ρωτήθηκε τί θα συνέβαινε, αν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το Μνημόνιο που ανεκοίνωσε την 23.04.2010 από το Καστελλόριζο και ψήφισε την 06.05.2010, απάντησε αφοπλιστικά «Αυτή θα είναι μία νομική άποψη». Κάτι σαν το «Οι νομικές απόψεις είναι όπως οι κώλοι. Όλοι έχουμε». Δήλωση εφάμιλλη της «Προσωπικά πιστεύω, ότι είναι καλλίτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδυα ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας» [Συνέντευξη Τύπου ως ΥπΕξ– Τορόντο 1999].




2 σχόλια:

  1. Να μή βρίζετε τα Θεία, και ειδικά τον Τίμιο Σταυρό, ούτε για αστείο. Ισοδυναμεί με επίκληση δαιμονίων, και δεν θα σας βγει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνον ψόφους να εύχεστε, αυτό μάλιστα επιβάλλεται και βγαίνει σε καλό!

      Διαγραφή