Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Θεσμικό ατόπημα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συμμετείχε στην προχθεσινή δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Στην εύλογη ερώτηση δημοσιογράφου , για το "..πώς πήρε πρόσκληση για τη δεξίωση, παρότι δεν είναι πλέον εν ενεργεία δήμαρχος..", ο Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε ότι .....
"..με την πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωρίζονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ο ίδιος παρέστη στο παρελθόν αρκετές φορές, είτε για την υπόθεση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, είτε παλιότερα για υποθέσεις του Αρκτούρου..".
Με λίγα λόγια, με βάση τα λεγόμενα του πρώην δημάρχου, παραβρέθηκε ως...γνώριμος και φίλος της ΠτΔ και όχι ως φέρων κάποια θεσμική ιδιότητα!!
Μάλιστα!
Μα η...δεξίωση δεν αφορούσε την επέτειο γάμου της κας Σακελλαροπούλου, ούτε λάμβανε χώρα στο κτήμα της. Ήταν η δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας και γινόταν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου..
Εκτός κι αν συμβαίνουν άλλα τινά. Για παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος να συμμετείχε με κάποια θεσμική του ιδιότητα, που αγνοεί τόσο ο δημοσιογράφος, όσο κι εμείς, αλλά ούτε και ο ίδιος επικαλέστηκε ή βρέθηκε στον χώρο...ακάλεστος!
Ό,τι και να ισχύει το συμβάν συνιστά υποτίμηση και ευτελισμό αυτής καθ'αυτής της δημοκρατίας, που προστίθενται στην ούτως ή άλλως παράταιρη, αναχρονιστική και προκλητική μεθοδολογία υπενθύμισης της αποκατάστασής της(Δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου)...

Πηγή:https://www.voria.gr/

5 σχόλια:

  1. Μα η...δεξίωση δεν αφορούσε την επέτειο γάμου της κας Σακελλαροπούλου...
    Πολύ καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοινό στοιχείο τους είναι το μίσος τους για την Ελλάδα και κάθε τι Ελληνικό.
    Αυτό τους δένει και είναι ο λόγος που τον κάλεσε.
    Επιπλέον, η έννοια της δημοκρατίας έτσι όπως την κατάντησαν με το δικό τους σκεπτικό,
    δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με την πραγματική Δημοκρατία και γιορτάζουν την δική τους γιαλαντζί μέσα στην ρεμούλα, τις εθνοπροδοσίες, τις μίζες, ρουσφέτια, βρωμιά και καταλήστευση όλου του δημόσιου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον αυτοί κρατάνε τα προσχήματα και δεν αποκαλούν από το εξωτερικό όπου ζουν ''ελεεινέλληνες'' συλλήβδειν τους Έλληνες...

      Διαγραφή
  3. Για να κράζουν το πιθηκοειδές μέχρι και οι σκοπιανοτσολιάδες του вориа.гр καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή