Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ποιος έκανε το μίσθωμα των 456 ευρώ 110.000 ευρώ για το Δημοτικό Ορφανοτροφείο “Άγιος Στυλιανός”;

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη και αυτοψία του Ιωάννη Νασιούλα στο δημοτικό ορφανοτροφείο "Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός" έβγαλε στην επιφάνεια ένα μείζον ηθικό ζήτημα. Ο Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" το δημοσιοποίησε γλαφυρά:

"Η συγκλονιστική πρώτη επαφή με τα ορφανά βρέφη και ...
νήπια του Ιδρύματος "Άγιος Στυλιανός" ήταν για όλους μας καθοριστική. Θα εργαστούμε για την ευόδωση του φιλάνθρωπου έργου του Δημοτικού μας Ιδρύματος.
Μείναμε άφωνοι από την επιβεβαίωση της άξιας Διοίκησης του Ιδρύματος ότι ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης ήταν τόσο απλόχερος προς την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ώστε να δεχθεί εξωφρενική αύξηση του καταβαλλόμενου ενοικίου από τα 456€ ετησίως στα 110.000€ ετησίως!
Αυτό το ηθικό σκάνδαλο τελειώνει εδώ. Ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του".
Τί απαντά ο κύριος Μπουτάρης; Τί προτίθεται να κάνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης; Πώς το αντιμετωπίζει ο νέος Δήμαρχος κύριος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας;

Ιωάννης Νασιούλας


8 σχόλια:

  1. Κακώς έχουν ιδιοκτησία εν μέση Θεσσαλονίκη οι επήλυδες - συνεργάτες των κατακτητών τούρκων σεφαραδίτες εβραίοι. Δήμευση εδώ και τώρα υπέρ του Ορφανοτροφείου! Και να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την παράνομη, εξωφρενική αύξηση μισθώματος. Ο μπουτάρης να δώσει εξηγήσεις και να πληρώσει την διαφορά από την τσέπη του. Και αν δεν έχει, να δημευθεί η περιουσία του. Και να πάει και φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο κ Νασιούλας ήταν ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου ,θα το νοίκιαζε με λιγότερο απο 40 ευρώ μηνιαίως ;
    Ακόμη και η νέα τιμή είναι χαριστική για το μέγεθος του ακινήτου δηλ κάτι λιγότερο απο 1.000 ευρώ μηνιαίως .Ο Δήμος έχει πολλά άλλα που πρέπει να διορθώσει και ο νέος δήμαρχος φαίνεται ανίκανος να το κάνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κομπιουτεράκι σου χρειάζεται αλλαγή.
      110.000:12=9.166 και κάτι ψιλά.
      Μάλλον δεν είναι και τόσο χαριστική.

      Διαγραφή
    2. Kατα λάθος δεν μπήκε το ένα μηδενικό .
      Αν είχες εσύ το ακίνητο μάλλον θα το νοίκιαζες 500 ευρώ το χρόνο .

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα το ακίνητο φίλε peet αυτό που ξέρω είναι ότι αν ισχύουν τα νούμερα και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρίν αρχίσουν και σχίζουν τα ρούχα τους οι ευαίσθητοι ,καλό θα ήταν να μάθουν τις πραγματικές τιμές των ενοικίων στην περιοχή .Οταν π.χ διαμέρισμα Α ορόφου ,100τμ ,πίσω απο Κύριλλο και Μεθόδιο έχει ενοίκιο 750 ευρώ και δεν βλέπει παρα μόνο την αλάνα ,όταν σε κατάστημα 650τμ στην Ε Αντιστάσεως ζητάνε ενοίκιο κάτι λιγότερο από 10.000 ευρώ ,το μήνα εννοείται ,και υπάρχουν αντίστοιχα πρόσφατα νοικιασμένα με παρόμοιες τιμές ,τότε καλό θα είναι να είμαστε πιό ήπιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή