Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΑΣ ΤΗΣ Ά ΜΚ ΤΟ 1974

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος 

Ένιωσα την περισσή ανάγκη να σας ενθυμίσω εν τάχει, εκτός των πολλαπλών Ηρώων της μπαρουτοκαπνισμένης ΕΛΔΎΚ του 1974, εν συνόλω τους 105, που βρίσκονται κοιμώμενοι ομαδικώς στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Λακατάμιας πέριξ της ....

Λευκωσίας. Εν αντιθέσει κανείς όμως, νεόκοπος και προκλητικά μονομερώς προβεβλημένος πολιτικάντης, υποτίθεται δια της υπερβάλλων όλων δημοκρατίας τους. Άρα ανεκτικότητας τους στο διαφορετικό πολιτικό, μόνο που ότι λάμπει δεν σημαίνει πως πρόκειται και περί καθάριου χρυσού, δεν τολμάει να τους πλησιάσει, ώστε να τους ανάψει το καντήλι της αιωνίου εσαεί ευγνωμοσύνης, δια των ιδιοτελέστατων ως είθισται, πολιτικών τους σκοπιμοτήτων τοις πάσι. Επιπροσθέτως καθώς σε προηγούμενο κείμενο μου, σας τους ενθύμισα θέλοντας και μη, γράφοντας τον τίτλο, ΈΦΤΑΣΕ Η ΏΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΎΜΕ. Εν συνεχεία, αλλά και τους 29 ακραιφνώς Ελλαδίτες Καταδρομείς, αδικοχαμένους εν πολλοίς Ήρωες της Α Μοίρας Καταδρομών, που έδρευαν στο Μάλεμε της Κρήτης, την τραγική εκείνη εμπόλεμη περίοδο. Αφενός μεν, σαφώς και αυτούς εντελώς λησμονημένους και συνάμα περιθωριοποιημένους, απομονωμένους και αφετέρου δε, πλήρως κατασυκοφαντημένους αφρόνως, μονομερώς δημαγωγικώς προπαγανδιστικά, κατά την συμφέρουσα ιδιοτελώς κινούμενη, στείρα δημοκρατική ρητορεία της ορολογίας. Επιπροσθέτως αποκαλώντας τους, ως απομεινάρια της στρατιωτικής χούντας των Αθηνών, καθώς εκείνη την προφανώς ανώμαλη πολιτική περίοδο, την Ελλάδα την Κυβερνούσε κάκιστα, η Στρατιωτική δικτατορία και μη επανάσταση εμφανώς, του Ταξιάρχου και Διοικητή της ΕΣΑ Δημητρίου Ιωαννίδη, του λεγόμενου αόρατου δικτάτορα. Παράλληλα σκοτώθηκαν αγρίως βαναύσως δυστυχώς, θέλοντας και μη, και το Τετραμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, που κατέπεσε αλγεινώς, δια μέσω του μεταγωγικού τους αεροπλάνου τύπου Noratlas, λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, την βραδιά στις 22 Ιουλίου του 1974 στις 2,30 τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, από υποτιθέμενα καταλάθος, λόγω προφανής ασυνεννοησίας φίλιων πυρών, δια της εμφανής τους περαιτέρω συγχύσεως. Εν αντιθέσει όμως, παρακολούθησα την συνέντευξη που παραχώρησε ο αδερφός του αδικοσκοτωμένου Πιλότου, του Επισμηναγού Βασίλη Παναγόπουλου από το Αγρίνιο, πριν δύο χρόνια περίπου, ασφαλώς χωρίς να τον συνοδεύουν, σκόπιμες ιδιοτελέστατες μεροληπτικές πολιτικές αποκρύψεις επιδιώξεων, εάν δεν κάνω λάθος εν έτη 2018.

 

Εν γένει κατόπιν πολλαπλών χρονίως ταλαιπωριών τους, κατάφεραν επιτέλους και έφτασαν τα οστά του, έστω και πάρα πολύ αργοπορημένα, στον τόπο της γενέτειρας του το Αγρίνιο, ώστε να αναπαυθούνε εν ειρήνη στην τελευταία του κατοικία. Εν ολίγοις ομολόγησε ο χαροκαμένος αδερφός του, εμφανώς αυθορμήτως, ειλικρινώς κυνικώς ευθαρσώς, προς την τοπική δημοσιογράφο της περιοχής του Αγρινίου, καθώς τον ρώτησε, το πως έγινε το θλιβερό περιστατικό; Εν προκειμένω της απάντησε λέγοντας την, λόγω της εμπειρίας του σαφώς, ότι ένας Κύπριος Ανθυπολοχαγός, επικεφαλής ενός Στρατιωτικού Φυλακίου περίπου στα 2 χιλιόμετρα έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, την εμπόλεμη βραδιά τις 21 Ιουλίου με 22 Ιουλίου του 1974, διέταξε προς τα Αντιαεροπορικά του πληρώματα, πως ότι Αεροπλάνα κινούνται, καθώς θα πετάξουνε από πάνω τους, με κατεύθυνση προορισμού, ώστε να προσγειωθούνε μετέπειτα, στο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, για να το καταλάβουνε. Εν τω μεταξύ, να τα καταρρίψουνε επειγόντως ακατάπαυστα κατευθείαν, ακαριαίως αγρίως βαναύσως, χωρίς καμία απολύτως χρονοτριβή, και κανέναν ενδοιασμό να τους συνοδεύει, είτε πρόκειται περί Τουρκικών, αλλά είτε και της χούντας των Αθηνών. Σας προτρέπω ανεπιφύλακτα προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου, να αναγράψετε στο διαδικτυακό κανάλι του youtbe, M Παναγόπουλος μιλά για τον αδελφό του Βασίλη Παναγόπουλο. Επιπροσθέτως, πρόκειται για μία συνέντευξη που παραχώρησε, σε μία τοπική δημοσιογράφο της γενέτειρας του, του Αγρινίου των 14 λεπτών, και συγκεκριμένα περίπου στα 5,30 λεπτά, αναφέρει αυτή την βραδυφλεγή στιχομυθία βόμβας αποκαλύψεως μεγατόνων. Ως εκ τούτου, την πάρα πολύ φαρμακερή και απαγορευμένη αλήθεια, καθώς καταρρίπτει και ανατρέπει ολοσχερώς, όλη την υπόλοιπη προφανώς ευφάνταστη και σχεδιασμένη ως είθισται, δια των πολλαπλών τους, ιδιοτελέστατων πολιτικών τους σκοπιμοτήτων, της δημαγωγίας τους, μυθευμάτων στοιχείων. Εν τούτοις, προπαγανδιστικά τόσα χρόνια μας ενημέρωναν, ότι καταλάθος, άθελα τους, δίχως να το γνωρίζουν, οι Κύπριοι Εθνοφρουροί, που επάνδρωναν τα Αντιαεροπορικά πέριξ του Αεροδρομίου της Λευκωσίας, δεν τους είχε έρθει σήμα διαταγής και ειδοποίησης, παύσης αντιαεροπορικών πυρών, άρα δικαιολογούνται σαφώς, το ότι έκαναν πράττοντας λόγω άγνοιας, δεν ήξεραν ότι τα Αεροπλάνα ήταν Ελληνικά εν πολλοίς, και τα θεώρησαν ως Τουρκικά, εχθρικά, και επομένως τα κατέρριπταν φυσιολογικώς.

 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες του εμφανώς [απαγορευμένου blog tamystikatoubaltou.blogspot] αλλά θα ήθελα περαιτέρω, να ευχαριστήσω και τα υπόλοιπα ιστολόγια, που τα αναδημοσιεύουνε πολλαπλώς εγκαρδίως, καθώς αφενός μεν, προβάλει προωθώντας εν πολλοίς, τις απαγορευμένες ιστορικές αλήθειες. Εν ολίγοις τα μικρά γράμματα, που όμως ανέκαθεν μετέπειτα, έκαναν τη μεγάλη διαφορά, αρκεί βεβαίως να γνωρίζουμε και να βλέπουμε, της εκάστοτε καθάριας συνειδήσεως, δια του εύλογου φόβου του Θεού. Εν δυνάμει, και αφετέρου δε, προσωπικώς δεν με ικανοποιούσε ποτέ, ως κατεξοχήν ανήσυχη προσωπικότητα που είμαι, να συντάσσομαι εμφανώς φοβικά δουλικά, υποτονικά αδρανώς αδιαφόρως, πίσω από τους καθεστωτικούς δυνατούς, τους συμφεροντολογικά βολεμένους ταγούς των πολιτικών προυχόντων. Εν προκειμένω, αυτούς που δεν επιθυμούνε διόλου, να αλλάξουνε απολύτως τίποτα περαιτέρω άρδην, εις την πολιτική σκηνή, βρίσκοντάς τα όλα αρμονικά πλασμένα, στην κοινή πολιτική ζωή μας, πλήρως σαπισμένους συμβιβασμένους αδρανώς, στα βέβαια πόστα, τα ασφαλή, καθώς όλα μα όλα τα βρίσκουν όπως πρέπει, και πάντοτε καθώς πρέπει. Αρκεί βεβαίως να αμείβονται αδρά, και αδρανώς ησυχαστικώς να περιφέρονται ασκόπως αφρόνως, δια της προκλητικής τους μεροληπτικής αδιαφορίας, που ανέκαθεν επιδείκνυαν δια του θεαθήναι των στείρων εντυπώσεων. Εν μέρει, απολαμβάνοντας τις πλουσιοπάροχες θέσεις, πέριξ των καθεστωτικών ισχυρών πάντοτε και δυνατών, τις λεγόμενες βαριές μεγάλες σκιές, ακολουθώντας μετέπειτα, προς συμβιβασμό των εκατέρωθεν παθών, τα σίγουρα και ασφαλή βέβαια πόστα. Εν συνεχεία αυτά που δεν θα τολμήσει να τα αμφισβητήσει κανένας απολύτως, ποτέ των ποτών, έναντι των αδυνάτων και ανίσχυρων. Εν προκειμένω μετέπειτα από όλες αυτές τις απαραίτητες προφυλάξεις τους και καλύψεις εν πολλοίς, των σιγουρατζήδων, θα αναρτήσουνε και μία Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του φανταχτερού σπιτιού τους, δια του θεαθήναι των κατεξοχήν στείρων ματαιόδοξων εντυπώσεων, ως κατεξοχήν μωροφιλόδοξοι πατριδοκάπηλοι. Παράλληλα όπως επίσης, θα φορέσουνε υποτίθεται προκλητικά προβεβλημένα, και τον μανδύα του θεοσεβούμενου θρησκευόμενου Ορθοδόξου Χριστιανού, με τις πρέπουσες τιμές που τους συνοδεύουνε θέλοντας και μη, μιλώντας συνεχώς και ακατάπαυστα, βλέποντας παντού και πάντοτε αντιχρίστους και μασωνικές στοές, της κάθε Κυριακής στην Εκκλησία, με τον Πνευματικό τους Πατέρα ως εξομολόγο, σε όλες τους τις περαιτέρω κινήσεις, δείγμα προφανέστατης στείρας κοσμικής θρησκοληψίας.

 

Ει το δια ταύτα, αδιαφορώντας πλήρως για τον συνάνθρωπο τους, τον πλησίον τους, που θεωρείται εις την Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία ως κατ΄είκόνα και καθ΄ομοίωση, ξεχνώντας προφανώς οι επιφανείς και επιδερμικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, των αφειδώλευτων λόγων μόνο, και μη έργων, της δήθεν Ορθοδοξίας αλλά μη Ορθοπραξίας. Εν ταύτα, ότι Ορθόδοξος Χριστιανός, σημαίνει να συντάσσεται πάντοτε, με την θέση του αδυνάτου, του ανίσχυρου, αυτού που δεν του γεμίζει το μάτι στην απλή καθομιλουμένη, δια της καταναλωτικής προσκυνήσεως μας, στο επιλεκτικώς μονομερώς θεό χρήμα. Εν κατακλείδι, έναντι του βολεμένου καθεστωτικού δυνατού και ισχυρού προύχοντα ταγού, εναργώς όπως έπραξε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός ο Αναστημένος, καθώς οικειοθελώς σκοπίμως, ανέβηκε στον Σταυρό του Γολγοθά, συντασσόμενος πάντοτε με τους αδυνάτους, τους ανίσχυρους, τους υποτιθέμενους αγράμματους προβληματικούς. Παράλληλα πηγαίνοντας κόντρα, στο συμφεροντολογικά καθεστωτικό ρεύμα της εποχής του, για αυτό και κάλεσε ως Αποστόλους του, τους άσημους Ψαράδες, μη δεχόμενους τους επιφανείς γραμματιζούμενους Ιουδαίους Γραμματείς και Φαρισαίων και ο νοών νοείτω. Εν τέλει σταματώ εδώ, δεν απευθύνομαι ούτε σε συντηρητικούς στείρους στενούς θρησκόληπτους, ούτε σε έμπορους κέρδους, πουλώντας πατριωτισμό ανέξοδο, επιπρόσθετο με εκ του απόμακρου ασφαλούς κινουμένους, τους λεγόμενους πατριδοκάπηλους, αλλά σε ανθρώπους που ψάχνουν την αλήθεια, ένθεν εκείθεν, με ανοιχτά τα μάτια της διακριτικής ψυχής τους, με όλη την σημασία των λέξεων. Είναι πολύ εύκολο να πλατειάζω ανέξοδα, για το λεγόμενο θεαθήναι των κατεξοχήν στείρων εντυπώσεων, και να αρχίσω να περιγράφω τις σκηνές του μαρτυρίου τους. Εν ολίγοις το πώς κατέπεσε το μαρτυρικό αεροπλάνο του τύπου Νοράτλας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, άλλωστε ευκόλως μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο πολλαπλώς, δεν τα περιμένετε από εμένα, τον εντελώς άσημο, ώστε να ενημερωθείτε. Εν αντιθέσει όμως, γνωρίζουμε την ιστορία, κανείς δεν αντιλέγει, ότι όλη την ίδια βλέπουμε, αλλά ο καθείς την ερμηνεύει και εξιστορεί κατά το δοκούν, το πάντοτε συμφεροντολογικό κινούμενο. Παράλληλα από την μεριά που αυτόν τον εξυπηρετεί και βολεύει, φορώντας τα πολιτικά ή θρησκευτικά του γυαλιά, των σκοπιμοτήτων του, ώστε να ικανοποιήσει την ιδιοτελέστατη πολιτική του υστεροφημία. Ενώ πάντοτε παίρνει την θέσει του υποτιθέμενου κατά την κοσμική ορολογία, του δυνατού και ισχυρού, έναντι του αδυνάτου. Παράλληλα εκ του διαχρονικού γίγνεσθαι, μόνο ένας κατάφερε και επέζησε βαριά τραυματισμένος πολλαπλώς χρονίως, μετά πολλών κόπων και βασάνων, Καταδρομέας που σώθηκε έλκοντας την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη, ο μάχιμος Θανάσης Ζαφειρίου.

 

Καθώς τυλίχθηκε όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους στη φωτιά, από τα αναρίθμητα βλήματα των τροχιοδεικτικών που δέχονταν, να σας κάνω το χατίρι, ότι ήταν καταλάθος δια της ασυνεννοησίας της περαιτέρω συγχύσεως, υπακούοντας στην υποτιθέμενη Ορθόδοξη Πατερική εντολή, ότι θέλουν οι πολλοί, οι συμβιβασμένοι, αναπαύοντας τις συνειδήσεις σας, συν τα επιπρόσθετα πυρομαχικά που κουβαλούσαν και τινάχθηκαν στον αέρα, ως φυσικό επακόλουθο. Ως εκ τούτου, τότε αυτός, άνοιξε την πόρτα βιαίως, ακαριαίως θέλοντας και μη, και κατέπεσε στο κενό, ως απονενοημένο διάβημα, αποστολής αυτοκτονίας εν πολλοίς. Εν δυνάμει, ενώ για την προφανή αυτήν παράτολμη κίνηση του, ο Παντοδύναμος και Πολυέλαιος οικτίρμων Θεός της αγάπης, τον αντάμειψε να ζήσει επί πολλά έτη, ώστε να περιγράφει μετέπειτα εξιστορώντας εναργέστατα, απευθυνόμενος όμως, στην εντελώς ανενημέρωτη και προφανώς ανιστόρητη κοινή γνώμη, ή στην καλύτερη περίπτωση ημιμαθής, τις δραματικές στιγμές που έζησαν. Άρα μην περιμένετε από εμένα να ακούσετε τα ίδια και τα ίδια, τα γνώριμα τετριμμένα, όχι ως στείρα προφανώς μισαλλοδοξία αντίδρασης, αλλά ως μη δεχόμενος να ακούω τους καθ΄αυτού βολεμένους, που ανέκαθεν ομιλούν εκ του απόμακρου ασφαλούς. Εν ολίγοις το πώς μετέπειτα η Α Μοίρα Καταδρομών, που την αποτελούσαν 319 Καταδρομείς, συν τους 25 τις Γ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, υπερασπίστηκαν αξιοπρεπώς σθεναρώς μαχητικώς, στις 23 Ιουλίου του 1974, επί ένα αιματηρό ολόκληρο δίωρο, εξαιτίας του πολέμου με τους Τούρκους που αναμείχθηκαν ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν πυρών, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, και την σήμερον βρίσκεται δυστυχώς, παρόλη την επιτυχία τους, σε ουδέτερη ζώνη, και το κατέχουν οι ΟΗΕΔΕΣ της ειρηνευτικής δυνάμεως. Εκ του διαχρονικού γίγνεσθαι, 15 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Noratlas, απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο της Σούδας, με προορισμό την εμπόλεμη Λευκωσία, την βραδιά τις 21 Ιουλίου προς 22 Ιουλίου του 1974, ενώ θα έπρεπε να απογειωθούνε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ώστε στην επιστροφή να μην τους έπιανε η ημέρα, και εντοπίζονταν από τα Τουρκικά και Αγγλικά αεροσκάφη. Εν συνεχεία από τα 15 που απογειώθηκαν με προορισμό το εμπόλεμο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, τα 12 προσγειώθηκαν κακής κακώς βιαίως, αλλά 2 δεν έφτασαν στον προορισμό τους το Νίκη 13 και Νίκη 14, και προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο της Ρόδου.

 

Εν αντιθέσει το Νίκη 4 κατέπεσε από, ας το πούμε άγνωστα φίλια πυρά, στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ άλλα τρία μετέπειτα της προσγείωσης τους, το Νίκη 3, το Νίκη 6 και το Νίκη 12, δεν κατάφεραν  να απογειωθούνε από το εμπόλεμο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, λόγω πολλαπλών βλαβών που υπέστησαν, εξαιτίας των πυρών που δέχθηκαν στην προσγείωση τους, και τα έκαψαν δια του παρανάλωμα του πυρός, στον αεροδιάδρομο της Λευκωσίας. Εν τούτοις, ώστε να μην φανεί πως επενέβη έμπρακτα η Ελλάδα στον πόλεμο, παράλληλα στο Νίκη 6, σκοτώθηκαν δύο καταδρομείς και 11 τραυματίσθηκαν, ενώ την αποστολή τους αυτή την ονόμασαν οι ριψοκίνδυνοι καταδρομείς της Α Μοίρας Καταδρομών και της Γ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών ως, Νίκη. Προτείνω εμφανώς ανεπιφύλακτα, στην γενέτειρα μου τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, ως αιωνίου Φάρου φωτοδότης ευγνωμοσύνης, εσαεί παρακαταθήκης, ώστε να ενθυμούνται οι παλαιότεροι αλλά και να μαθαίνουνε οι νεότεροι, άλλωστε δεν με τρομάζει το λείψανο της Ελλάδος που φεύγει, αλλά το έκτρωμα που θα γεννηθεί. Εν προκειμένω να Ονομασθεί, το δασύλλιο των χιλίων πεύκων, ως Ηρωικού Επισμηναγού Βασίλη Παναγόπουλου εκ Αγρινίου, του ηρωικού πιλότου του Νοράτλας, προς τιμήν του τιμής ένεκεν. Εν συνεχεία, όπως επίσης και πέριξ του δασυλίου των χιλίων πεύκων, του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, να Ονομασθεί ως Δόκιμου Καταδρομέα Δημητρίου Τσαμκιράνη 22 ετών, από της Ελευθερές Καβάλας, καθώς υπήρξε ο επικεφαλής της ηρωικής Διμοιρίας, που μετέβαιναν στου μοιραίου μεταβατικού Αεροπλάνου Τύπου Noratlas, και κατέπεσε από άγνωστα πυρά, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Εν ολίγοις στο πρόσωπο του τιμούμε καθολικώς, όλους τους 29 ήρωες Καταδρομείς της Α Μοίρας Καταδρομών, που σκοτώθηκαν και θυσιάστηκαν, για να υπερασπιστούνε την ακεραιότητα της Ελληνικής νήσου Κύπρο μας, στην άνανδρη Τουρκική εισβολή του καλοκαιριού του 1974. Εν γένει, για την ιστορία απολυόταν εκείνες τις ημέρες από τον στρατό, και όμως εσκεμμένως προτίμησε να πάει στον Πόλεμο της Κύπρου, ώστε να υπερασπισθεί δια της αυταπαρνήσεως του, το Ελληνικό Νησί, όπως επίσης ήταν σπουδαγμένο παιδί, με μεταπτυχιακά στην Αμερική.

 

ΦΟΝΕΥΘΈΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΉΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ NORATLAS ΝΊΚΗ 4

ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΌΣ ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ

ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΌΣ ΣΥΜΕΩΝΊΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ

ΕΠΙΣΜΗΝΊΑΣ ΆΝΘΙΜΟΣ ΗΛΊΑΣ

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΉΣ ΔΆΒΑΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ

 

ΦΟΝΕΥΘΈΝΤΕΣ Α ΜΟΊΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΏΝ-ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΝΊΚΗ.

ΔΌΚΙΜΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΤΣΑΚΜΙΡΆΝΗΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

ΛΟΧΊΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΚΑΒΡΑΧΩΡΙΑΝΌΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ

ΛΟΧΊΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΤΖΙΛΙΒΆΚΗΣ ΣΤΈΦΑΝΟΣ

ΔΕΚΑΝΈΑΣ ΤΣΆΚΩΝΑΣ ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ

ΔΕΚΑΝΈΑΣ ΧΡΙΣΤΌΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΈΑΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΆΚΗΣ ΚΟΣΜΆΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΓΙΑΝΝΆΚΟΣ ΣΤΈΦΑΝΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΔΑΛΑΜΆΓΚΑΣ ΗΛΊΑΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΖΗΣΙΜΌΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΏΝΗΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΗΛΊΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΚΑΣΙΜΆΚΗΣ ΣΩΤΉΡΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΚΑΤΈΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΚΟΥΡΟΎΝΗΣ ΣΩΤΉΡΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΛΊΓΔΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΔΟΙΤΣΊΔΗΣ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΜΑΝΙΆΤΗΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΜΟΝΙΆΣ ΑΙΜΊΛΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΜΠΑΡΏΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΝΆΚΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΠΡΙΝΙΑΤΆΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΌΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ, ΣΙΟΡΏΚΟΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΣΚΙΑΔΑΡΈΣΗΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΤΖΟΥΡΆΣ ΣΩΤΉΡΙΟΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΤΟΎΛΗΣ ΗΛΊΑΣ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΆΣ ΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟΣ ΧΡΉΣΤΟΣ

 

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΈΝΤΕΣ Α ΜΟΊΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΏΝ

ΚΑΤΑΔΡΟΜΈΑΣ ΖΑΦΕΙΡΊΟΥ ΘΑΝΆΣΗΣ

ΚΑΙ ΥΠΌΛΟΙΠΑ 9 ΆΤΟΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΊΣΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΜΕ ΔΙΑΦΕΎΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΊΣΩ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΈΣΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΡΆΦΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΈΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΒΛΕΨΊΑ ΜΟΥ ΑΥΤΉ, ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΟΔΊΦΗΣ ΕΊΜΑΙ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΚΌΠΙΜΗ ΕΙΛΗΚΡΙΝΏΣ, ΤΟΥΣ ΣΈΒΟΜΑΙ ΌΛΟΥΣ ΜΗΔΕΝΌΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΈΝΟΥ.

ΑΙΩΝΊΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΉΜΗ, ΑΘΆΝΑΤΟΙ.

ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΆΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΆ, ΣΕ ΞΈΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΕΙΣ. ΠΆΡΤΗΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΊΣ, ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΊΖΕΙΣ.

ΛΈΜΕ ΔΥΝΑΤΆ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΨΙΘΥΡΊΖΟΥΝ.

ΠΈΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΆ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΦΈΝΤΗ ΠΙΆΣΟΥ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΣΕ ΦΤΎΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΆΘΕΣΑΙ ΣΚΥΦΤΌΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΕΊΑ ΣΤΗΝ ΣΆΠΙΑ ΠΟΛΙΤΕΊΑ-ΚΟΙΝΩΝΊΑ.

Ο ΛΆΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ Ο ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ ΕΚ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ, TAMYSTIKATOUBALTOU.BLOGSPOT.        

 


4 σχόλια:

  1. << ενώ θα έπρεπε να απογειωθούνε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα,
    ώστε στην επιστροφή να μην τους έπιανε η ημέρα, και εντοπίζονταν
    από τα Τουρκικά και Αγγλικά αεροσκάφη.>>

    << Εν τούτοις, ώστε να μην φανεί πως επενέβη έμπρακτα η Ελλάδα στον πόλεμο,>>

    Και Αγγλικά αεροσκάφη κυνηγούσαν τα Ελληνικά!
    Και Αμερικάνικα φυσικά.
    Τον κωδικό τον άλλαξαν οι ΑγγλοΑμερικάνοι και είχαμε αυτήν την τραγωδία.
    Ερχονται 15 πορτοκάλια ήταν ο κωδικός για τα 15 αεροσκάφη, αλλά οι Κύπριοι δεν το έμαθαν ποτέ.
    Και είμαστε ακόμα στο ΝΑΤΟ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερά δυσανάγνωστο κείμενο, αλλά γεμάτο ουσία. Αιωνία η μνήμη των πεσόντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιωνία αυτών η μνήμη!

    Όσο για τους προδότες δημοκράτες που έδωσαν και εκτέλεσαν την εντολή καταρρίψεως του ελληνικού αεροσκάφους, αρμόζει αιώνιο ανάθεμα! Η δημοκρατία πρόδωσε ΚΑΙ την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή