Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά σε δασική έκταση στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά σε κατοικίες στην περιοχή της Γαλήνης.
Στο σημείο όπου ...
εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού από αέρος.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με εντολή του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στο έργο της Πυροσβεστικής με ένα υδροφόρο όχημα και με μηχανήματα έργου, ενώ οι γειτονικοί δήμοι Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου ανταποκρίθηκαν σε αίτημα να συνδράμουν κι αυτοί εφόσον υπήρχε ανάγκη.
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, περιορίστηκε και έσβησε χωρίς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.
Στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου μας, που έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά και τους γειτονικούς δήμους Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, που προθυμοποιήθηκαν αμέσως για να συνδράμουν κι αυτοί εφόσον χρειαζόταν. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες όλων η φωτιά έσβησε ευτυχώς γρήγορα χωρίς να πάρει διαστάσεις».
Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Δαμιανός Ιωσηφίδης, Διοικητικών Υπηρεσιών - Οικονομικών και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου