Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Τ. Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: «Δείξαμε τι γίνεται όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Σε έμμεσες απειλές προχώρησε ο Τ. Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο από τα 46 χρόνια του «Αττίλα» στην Κύπρο, με τον Τούρκο πρόεδρο να χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή, η οποία «έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τι μπορεί να γίνει όταν....
παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όταν απειλείται η ελευθερία τους»

Σε γραπτό του μήνυμα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η ειρηνευτική επιχείρηση καταδεικνύει την αναβίωση ενός λαού, τον οποίο ήθελαν να διαγράψουν από την Ιστορία».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «δίκαιη, μόνιμη λύση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο με αποδοχή ισότιμου καθεστώτος για τους Τουρκοκύπριους», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού χωρίς καθυστέρηση».

Οι δηλώσεις του Τ. Ερντογάν έγιναν με αφορμή τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Στην Κύπρο, σήμερα, ξύπνησαν τραγικές μνήμες καθώς ήχησαν οι σειρήνες στις 05:30 το πρωί, ώρα έναρξης της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής.

Δένδιας για τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Ουδέποτε πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις συνέπειες

«Ουδέποτε πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για την 46η επέτειο της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, που οδήγησε στην κατοχή πλέον του ενός τρίτου του νησιού.

«Μόνο η κάθαρση της λύσης θα μπορέσει να ξεπλύνει την ύβριν της Μεγάλης Τραγωδίας», αναφέρει ο κ. Δένδιας, ενώ επισημαίνει πως απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και παρανομία, Ελλάδα και Κύπρος, αντιτάσσουν την προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα και στο Διεθνές Δίκαιο.

«Σαράντα έξι χρόνια ο Ελληνισμός συνεχίζει να βιώνει το δράμα των οικογενειών των Αγνοουμένων, τον ξεριζωμό χιλιάδων από τις αρχέγονες εστίες τους, τη σύληση και καταστροφή της ελληνικής και ορθόδοξης κληρονομιάς, το σφετερισμό περιουσιών των Ελλήνων της Κύπρου» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

4 σχόλια:

  1. Υπόδειγμα σωστού ηγέτη και ακραιφνούς πατριώτη ο Έντυ, έτσι; Πες και συ καλέ...

    Μια μαύρη και ντροπιαστική ημέρα στην πρόσφατη ιστορία της Πατρίδας μας. Και ακόμα λυπηρότερο το γεγονός ότι κάποιοι-ες εξυμνούν με περηφάνια τους προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ειρηνευτική επιχείρηση» ονομάζουν τον αττίλα Ι και ΙΙ από την εποχή του φίλου του σημίτου σοσιαλιστή, κοσμικού ετσεβίτ (1974) οι τούρκοι.

    Όσο για τον ερντογάν, δυστυχώς έχει δίκαιο. Η δημοκρατία πρόδωσε ΚΑΙ την Μεγαλόνησο. Οι τούρκοι τανκς, αεροπλάνα, ντουφέκια και κανόνια, οι δημοκράτες συναυλίες του γυφτονταλάρα και συνομιλίες με... «τουρκοκύπριους» «ηγέτες». Και μόνο ότι εξελέγη πρόεδρος της εξαρτημένης Κυπριακής Δημοκρατίας ένας προδότης α(υ)νανανιστής δείχνει το μέγεθος της κατάντιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις τόσες γενοκτονίες των Ελλήνων από τους τούρκους και Βουλγάρους,
    όλοι οι << Ελληνες >> Πρωθυπουργοί και πολιτικοί γενικά, ήταν απλοί θεατές.
    Αδιάφοροι και απαθείς, ποτέ δεν τόλμησαν να επειχειρήσουν να σταματήσουν τον βάρβαρο τούρκο για τους προστατέψουν.
    Ειδικά στις σφαγές του Πόντου, Της Πόλης και της Κύπρου, αδιαφόρησαν πλήρως, για να μην πω στον Πόντο έγιναν με την ανοχή του Βενιζέλου.
    Καλά είχε πει ο πανηλίθιος Γάπας και ένα σωστό.
    Οτι στην Ελληνικη Βουλή δεν υπάρχου πολλοί Ελληνες πολιτικοί.
    Κάτι θα ξέρει ο μαμελούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως δεν έγραψες τίποτα για τους τυπάκους που εξυμνείς ως μέγιστους πατριώτες. Αναφέρομαι σε αυτούς που άφησαν γυμνή την Κύπρο στο έλεος των Τούρκων...

      Διαγραφή