Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μαιγάλι οιγαίτε – S-400 vs Aghia Sofia 1-0

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί σε μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί σε ίσως 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. […] Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου… Πρέπει να .....
ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου […] Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας… Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτήν την κατεύθυνση». (Από την συνέντευξη του Γ. Παπαδόπουλου στην τουρκική ημερήσια εφημερίδα «Milliyet», που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαΐου 1971).



https://thecaller.gr/parapolitika/varoufakis-yper-tis-katargisis-synorwn/
Αυτά επ’ ευκαιρία της βεβήλωσης του εν Κωνσταντινουπόλει Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας από τους Σελτζούκους Τούρκους εν συνεχεία της εισβολής στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Κύπρο και των επεισοδίων το 1996 στα Ίμια, το 1964 στη Σμύρνη και το 1956 στην Κωνσταντινούπολη.
Η μεγάλη υπερατλαντική σύμμαχός μας εξέφρασε την απογοήτευσή της για το νέο ανοσιούργημα. Έχει ξεχάσει και αυτή όσα είπε αγορεύων ο επί κεφαλής τής κατηγορούσης Αρχής στη δίκη της Νυρεμβέργης ανώτατος δικαστής των ΗΠΑ Robert Jaskcson:
«Η θέση μας είναι ότι, οποιαδήποτε παράπονα μπορεί να έχει ένα έθνος, όσες αντιρρήσεις και αν έχει για την κατάσταση των πραγμάτων ως εισί και ευρίσκονται, ο επιθετικός πόλεμος αποτελεί παράνομο μέσο για την εξάλειψη αυτών των παραπόνων ή για την αλλαγή αυτής της κατάστασης….. Ξεκαθαρίζω, ότι αν και το δίκαιο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά κατά Γερμανών επιδρομέων, καταλαμβάνει και, αν πρόκειται να υπηρετήσει ένα χρήσιμο σκοπό, πρέπει να καταδικάζει την επίθεση από οποιοδήποτε άλλο έθνος, περιλαμβανομένων αυτών που συγκροτούν αυτό το δικαστήριο. ….. Η δίκη αυτή αντιπροσωπεύει την απέλπιδα προσπάθεια της ανθρωπότητος να πειθαναγκάσει σε συμμόρφωση προς τον νόμο τους πολιτικούς που έκαναν χρήση των πολιτειακών εξουσιών τους για να εφορμήσουν στα θεμέλια της παγκόσμιας ειρήνης και να διαπράξουν το αδίκημα της επίθεσης στα δικαιώματα των γειτόνων τους».
Εκτός αν οι πΗΠΑ ακολουθούν κατά γράμμα τη ρήση του και επιτίθενται στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.λπ., επειδή δεν είναι γείτονες. Τού ξέφυγε του μπαγάσα του Jakcson και καταδίκασε μόνον την επίθεση σε γείτονες.
Εντάξει, κι’ αν το άρθρο 2 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ ορίζει, ότι
«3. Όλα τα Μέλη θα ρυθμίζουν τις διεθνείς διαφορές τους με ειρηνικά μέσα, έτσι ώστε να μην μπαίνουν σε κίνδυνο η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και η δικαιοσύνη».
δεν έγινε και τίποτε να ‘ουμ.
Κι’ η άλλη μεγάλη ομόδοξη φίλη μας, το ξανθό γένος, εξέφρασε αφ’ ενός τη λύπη της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί αφ’ ετέρου τη χαρά της, διότι ο Ρώσσοι τουρίστες δεν θα πληρώνουν πλέον εισιτήριο, για να την επισκέπτονται. Εξαιρετικός ορισμός της χαρμολύπης. Σιγά μην επιστρέψουν στον Ταγίπ έστω και ένα γρόσι από όσα εισέπραξαν γα τους S-400. Θέλουνε και τα λένε ρε γαμώ το ή τους ξεφεύγουν;

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου