Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Πέθανε ο "γιατρός των φτωχών" Muhammad Mashali - Δεν πήρε ποτέ του αμοιβή

Ένας Αιγύπτιος γιατρός γνωστός για μια ολόκληρη ζωή για τη δωρεάν θεραπεία των ασθενών του, πέθανε, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποτίουν φόρο τιμής στη γενναιοδωρία του. 
Ο Δρ Mohamed Mashali ήταν ένας γνωστός γιατρός που είχε έδρα στην αιγυπτιακή πόλη Tanta, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος «Doctor of the Poor» από ....αξιωματούχους για τις υπηρεσίες του στην κοινότητα, για πάνω από 50 χρόνια. 
Ο Δρ Mashali χρέωνε μόνο 5-10 αιγυπτιακές λίρες (μισό ευρώ) ανά επίσκεψη και συχνά θεράπευε ανθρώπους στις τρεις κλινικές του χωρίς να χρεώνει τίποτε, σύμφωνα με το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cairo360. 
 Δούλευε 12 ώρες, ακόμη και όταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 εξυπηρετούσε 30-50 ασθενείς την ημέρα, σύμφωνα με μια συνέντευξή του στη DW. 
Ο Δρ Mashali ήταν επίσης γνωστό ότι έδινε δωρεάν εμβόλια σε άτομα που δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν.
Το αραβικό hashtag #Doctor_of_the_Poor (https://twitter.com/hashtag/%D8%A7%D9%84%D8%BA%D9%84%D8%A7%D8%A8%D9%87) έγινε εξαιρετικά δημοφιλές, καθώς οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μοιράστηκαν εικόνες και βίντεο του Δρ. Mashali και του απέτισαν φόρο τιμής.

4 σχόλια:

  1. Το Νόμπελ έπρεπε να του δώσουν,αλλά και αυτό το δίνουν πλέον όπου θέλουν
    και όχι σ'αυτούς που το αξίζουν.
    Ανθρωπος, που έκανε λειτούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΣΟΚ! ΤΡΟΜ(Π)ΑΚΤΙΚΟ! Μορφωμένος, πλούσιος άνθρωπος ο οποίος δεν επεδίωκε το κέρδος! Τί διεστραμμένος ήταν αυτός και χαλούσε έτσι την πιάτσα; Ευτυχώς πέθανε, και δεν θα τον θυμούνται σε λίγα χρόνια οι νεώτεροι, ώστε να τον μιμηθούν.»
    Υπογραφή: think tank A.ME.ΦΙΛ. (ακρο-κεντροαριστερή μετριποαθής φιλελέρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή