Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αγρότες Κρήτης και πορείες στην αθηναϊκή προμενάδα

[Εντάξει, κάπως υπερβολικό το ανωτέρω, αλλά δεν απέχει και πολύ από την τραγική αλήθεια]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Άκης, Αλαφούζος, Αντρέας, Αρφάνης-Χιόνης, Γιωργάκης, Καλογρίτσας, Καραμανλής, Κόκκαλης, Κοντομηνάς, Κοσκωτάς, Μαυρίκης, Μελισσανίδης, Μητσοτάκης, Μιωνής, Παπαγγελόπουλος, Παππάς, Σημίτης, Στουρνάρας, Τόμπρας, Τσίπρας και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός.
Τα τρωκτικά αφαιμάσσουν τον λαό καθημερινώς, αλλά ο πόνος μάς έπιασε τώρα που η κυβέρνηση θέλει να βάλει μια τάξη, ώστε εγώ που κατοικώ στην Αττική να μην παρεμποδίζομαι στις μετακινήσεις μου από καμμιά εκατοστή διαδηλωτές που θα κλείνουν την προμενάδα του Μπακογιάννη προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο λεκανοπέδιο. Και τότε βγήκε, μεταξύ πολλών άλλων, και η κυρία Τελιογλίδου να μας πει ότι οι αγρότες απανταχού της Ελλάδος αδιαφορούν για το αν θα προκαλείται έμφραγμα στην Αθήνα. Τους ενδιαφέρει το εισόδημά τους, για το οποίο αδιαφορεί ο Κούλης.
Άκουσα αρκετούς αντιπροσώπους του Έθνους [έθνους; Ποίου έθνους; Ρωτήσατε την Επιτροπή της κυρίας Γιάννας;] να διαβάζουν τις εκθεσούλες τους κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής που επιβάλλει την αγόρευση και απαγορεύει την ανάγνωση. Θυμήθηκαν το Σύνταγμα που επιτρέπει τις συναθροίσεις, τα ατομικά δικαιώματα, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα συλλογικά δικαιώματα κ.λπ. Το Σύνταγμα που κουρελιάζουν ακαταπαύστως.
Ούτε εγώ πιστεύω, ότι ο ψηφισθείς χθες νόμος θα εφαρμοσθεί. Όπως και τόσοι άλλοι νόμοι. Απλώς ασχολούμεθα με παρωνυχίδες, ενώ είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και Καστελλόριζο και Κρήτη και … και … και …. Διότι η Τουρκία είναι μεγάλη αγορά 100 εκατομμυρίων νοματαίων και οι Γερμανοί την προσέχουν. Οπότε, ας μπορώ να κινούμαι στην Αθήνα χωρίς να με παρεμποδίζει ο πάσα εις κι’ ας πάει και το Καστελλόριζο.
Άκουσα και τον Ευκλείδη να κλαυθμηρίζει και για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Θα χειροκροτούσα την κ. Τελιογλίδου, αν έλεγε «Τα μάτια σας στο Καστελλόριζο, αντί να ασχολείσθε με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας».
Τελικά ποιο είναι το σωστό ερώτημα; «Τί πίνουν και δεν μας δίνουν;» ή «Τί πίνουμε και τους εκλέγουμε;».
Σώτος
Υ.γ. Ανυπομονώ να δω πώς θα εφαρμοσθεί ο νόμος στο gay pride parade.

1 σχόλιο: