Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Γιατί ο Τσίπρας, μας δουλεύει με τη συμφωνία

Η συμφωνία απ ότι λέγεται γράφει ότι μετά την υπογραφή της η Ελλάδα θα στείλει γράμμα στο ΝΑΤΟ ότι εφ όσον τα Σκόπια ....
εφαρμόσουν όσα λέει, αίρει τις αντιρρήσεις της για την είσοδο στο ΝΑΤΟ.
Επομένως μόνο τα Σκόπια έχουν να κάνουν κινήσεις (κύρωση,δημοψήφισμα κλπ).
Μόλις αυτά γίνουν και μπουν στο ΝΑΤΟ πλέον δεν συμφέρει την Ελλάδα να ακυρώσει τη συμφωνία διότι θα χάσει και τη σύνθετη ονομασία και θα έχουν μπει στο ΝΑΤΟ.
Είναι πιθανόν ο Τσίπρας να μη φέρει τη συμφωνία στη βουλή για να μην πληρώσει κόστος ή να αργήσει τόσο ώστε να έλθουν οι εκλογές.
Σε μια παρόμοια περίπτωση δεν συμφέρει την επόμενη κυβέρνηση να καταγγείλει τη συμφωνία διότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα αλλά να χάσει και το σύνθετο όνομα με τα Σκόπια ήδη στο ΝΑΤΟ.
Η πράξη που παράγει έννομα αποτελέσματα δεν είναι η συμφωνία αλλά η πρόσκληση για το ΝΑΤΟ που ακυρώνει το βέτο του Βουκουρεστίου εν ονόματι μιας συμφωνίας που δεν θα την έχει ψηφίσει κανείς.

(από σχόλιο στο antinews)

Συμφωνούμε απολύτως. Ο καημός του Τσίπρα δεν ήταν να δώσει το όνομα στους Σκοπιανούς. Ο καημός του ήταν να ξεπεραστεί το βέτο για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, ώστε να έχει την εύνοια των αμερικανονατοϊκών. Οι Σκοπιανοί θα μπουν στο ΝΑΤΟ και μετά ο Τσίπρας θα φέρει (αν φέρει) για κύρωση, τη συμφωνία στη Βουλή. Οι Σκοπιανοί θα ΄χουν κάνει τη δουλειά τους στο μεταξύ και μετά, δεν πα΄ να μην εγκρίνει η ελληνική Βουλή!
Πραγματικά δαιμόνιο σχέδιο, που μόνοι οι αμερικανοί θα μπορούσαν να συλλάβουν και μόνο μια αριστερή κυβέρνηση (δηλαδή πλήρως υποταγμένη στους ιμπεριαλιστές, όπως όλες οι αριστερές κυβερνήσεις στη δύση), θα μπορούσε να υλοποιήσει. Άξιος ο μισθός τους !