Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Too hard to die

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μετά την αποσκίρτηση και του βουλευτή Λαζαρίδη από τους ΣΑΝΕΛ η συμπολίτευση διαθέτει 152 κεφάλια. Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός σχετικώς απήντησε ότι.....
η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Ακόμη και με 150 να μείνει, θα κυβερνά, καθότι είναι δύσκολο να αφήσει κάποιος βουλευτής την καρέκλα σε οποιαδήποτε μικροπαράταξη και αν ανήκει. Αν διαπιστώσει πως η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει, θα δώσει την ψήφο του σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο, επειδή αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον.

Λες και αν πέσει η κυβέρνηση θα αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μάνδρα. Πνίγηκε τον Νοέμβριο με 24 νεκρούς. Πνίγηκε και χθες, ευτυχώς χωρίς νεκρούς. Τα αντιπλημμυρικά έργα που ήταν σχεδιασμένα από χρόνια, δεν άρχισαν καν να υλοποιούνται. Και οι κυβερνώντες διαθέτουν ένα επιχείρημα/δικαιολογία που σπάει κόκκαλα: «τόσες δεκαετίες δεν έκαναν τίποτε οι άλλοι, απαιτείτε από εμάς να τα κάνουμε όλα σε 3 χρόνια ή σε έξη μήνες;». Πάντως, ακόμη δεν εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων.

Εγώ δεν πάω πολύ μακρυά. Πάω στην είσοδο του κτηρίου του Εφετείου Αθηνών, η οποία ανατινάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της. Γίνονται εργασίες. Άλλες μέρες βλέπεις εργάτες να τοποθετούν π.χ. καλώδια, άλλες μέρες δεν βλέπεις να εργάζεται κανείς. Στη συνέχεια άλλοι εργάτες τοποθετούν σωληνώσεις κλιματισμού. Μερικές μέρες δεν εργάζεται κανείς και ξανά μετά από μέρες εργάζονται τζαμάδες κ.ο.κ. Μιλάμε για μία είσοδο εμβαδού 150 μ2. Έχουν περάσει 6,5 μήνες. Και περιμένεις σε 7,5 μήνες να υλοποιηθούν ολόκληρα αντιπλημμυρικά έργα στο Μάνδρα;

Καμμία κυβέρνηση δεν πέφτει, επειδή στηρίζεται από 151 βουλευτές μόνον. Διότι ουδείς των 151 θέλει να χάσει την καρέκλα. Διερωτώμαι, αν θα είχε αποσκιρτήσει ο Λαζαρίδης, σε περίπτωση που ήταν ο 151ος της συμπολίτευσης. Πάρτε παράδειγμα τον Ζουράρι. Πανεπιστημιακός, μορφωμένος, μακεδονομάχος. Όταν προ ετών είχε ερωτηθεί πώς θα πρέπει να ονομασθούν τα Σκόπια, είχε απαντήσει: «Παπάρια». Όταν η ΝΔ έθεσε θέμα δυσπιστίας ενόψει υπογραφής τής συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να θέσει προ των ευθυνών τους όλους αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση που θα χάριζε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και θα αναγνώριζε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους κατοίκους της, ο Ζουράρις έγραψε στα παπάρια του την προηγούμενη δήλωσή του.

Πάω τώρα να ετοιμασθώ, διότι έχω δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Εκεί, όπου, ακόμη εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση της βομβαρδισμένης προ 7μήνου περίπου εισόδου του. Θα εισέλθω και πάλι από τη διπλανή πρόχειρα κατασκευασμένη είσοδο.

Αυτό το Δημόσιο που αφήνουν ανέγγιχτο όλες οι κυβερνήσεις είναι έτσι δομημένο, ώστε να είναι too hard to die και οι κυβερνήσεις που το διοικούν. Έχει απόλυτο δίκηο ο Αλαίκσοις. Ξέρει τί λέει. Άσε τους τροϊκανούς να αφρίζουν που δεν βλέπουν πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις!

Σώτος