Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ "έκραζαν" τη ΝΔ γιατί στήριζε Μπουτάρη !

Τον Μάρτιο του 2014 το blog taxalia απεκάλυπτε ότι ο Γ.Μπουτάρης, δεν θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, γιατί είχε ένα ανυπέρβλητο κώλυμα. Τελικά, όπως ξέρετε, η ....
συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ("Σαμαροβενιζέλοι"), κατέθεσε τη φωτογραφική "τροπολογία Μιχελάκη", μια αληθινά εξευτελιστική για τη δημοκρατία φωτογραφική διάταξη, που αφορούσε μόνο τον Μπουτάρη και του επέτρεπε να είναι ξανά υποψήφιος. Λίγο πολύ ξέρετε γιατί και πώς έγινε αυτό. Γιατί ο Σαμαράς, παρότι δεσμεύθηκε ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί", κατάπιε τελικά κάθε του αξιοπρέπεια επειδή πιέστηκε αφόρητα, από δύο παράγοντες: τον David Harris, εκτελεστικό διευθυντή του AJC, που "παρακάλεσε" τον Σαμαρά να "μεριμνήσει για τον φίλο Γιάννη" και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που είπε ξεκάθαρα στον Σαμαρά, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν δεν φέρει την τροπολογία. Και θα το έκανε. Όχι βέβαια επειδή αγαπούσε τόσο  τον Μπουτάρη, αλλά επειδή εκείνη την περίοδο αγωνιούσε να αποδείξει στα αφεντικά ότι "συμμορφώθηκε" με τις υποδείξεις. Τέλος πάντων, βαριά θέματα αυτά, ας μην τα αναλύσουμε....

Αυτή ήταν εν ολίγοις η ιστορία, την οποία κάποια μέρα θα σας διηγηθούμε ολόκληρη, αφού εμείς την αποκαλύψαμε . Θα σας αποκαλύψουμε όλο το παρασκήνιο και όλους τους διαλόγους μας με τους πρωταγωνιστές (από Σαμαρά και Μιχελάκη, μέχρι Χατζηνικολάου, Τράγκα, Τριανταφυλλόπουλο (και ποιός δεν μας πήρε τηλέφωνο εκείνη την εποχή!), αλλά ...να περάσει μια δεκαετία και μετά (Θεού θέλοντος). Έχουν δει πολλά τα μάτια μας και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μας, για την υπόθεση αυτή, που μπορούμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο - αστυνομικό θρίλερ.  Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε από τώρα, έτσι για την ιστορία, είναι ότι ο Μιχελάκης που πέρασε την τροπολογία, έκλαιγε από τα νεύρα του (κυριολεκτικά και επί πολύ ώρα), που αναγκάστηκε (με το "πιστόλι στον κρόταφο", που λέει ο λόγος), να καταθέσει την σκανδαλώδη τροπολογία. Είναι ο μόνος που δεν φταίει. Το λέμε για τις ...αντιμνημονιακές μπούρδες του Μηταφίδη που θα διαβάσετε παρακάτω) και χάριν της ιστορικής αλήθειας.




ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΌΤΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 
http://typosthes.gr/gr/ekloges2014/lythike-to-kolyma-me-tin-ypopsifiotita-mpoytari/


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, πλέον, με την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, για μια ακόμη θητεία στο δήμο, καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον Καλλικράτη πέρασε, τελικά, μια διόρθωση (σ.σ. προσέξτε τι γλυκά πασάρουν την τροπολογία!) με την οποία παύει να υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης δημάρχου ή υποψηφίου δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.
Το παρασκήνιο που παίχτηκε, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Θέλετε να εξαιρέσετε τον εκλεκτό ορισμένων κομμάτων... αντί να τηρηθεί ο νόμος, φέρατε ως κυβέρνηση αλλαγές και πάτε την εξαίρεση παρακάτω φωτογραφικά για να μην εξαιρεθεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη. Λυπάμαι πάρα πολύ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Τέρενς Κουίκ, είπε πως «έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη».

και το κορυφαίο
Τρ. Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ντροπολογία» της τελευταίας στιγμής
Καυστικό ήταν το σχόλιο της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη του Τρ. Μηταφίδη, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται ότι «ο‘εναλλακτικός’ και ‘αντισυμβατικός’ δήμαρχος Μπουτάρης κατόρθωσε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να μπολιαστεί τη μέγιστη δυνατή αναξιοπρέπεια ώστε να… καταδέχεται να είναι υποψήφιος και πάλι χάρη σε ντροπολογία της τελευταίας στιγμής που εισήγαγε ο υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης Γιάννης Μιχελάκης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «με τον ίδιο τρόπο που διοικεί το δήμο, ξεχνώντας, δηλαδή τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, ο κ. Μπουτάρης ‘ξέχασε’ να παραιτηθεί εγκαίρως. Τώρα, τον επαναφέρει στη ‘νομιμότητα’ ο δεύτερος μετά τον κ. Βενιζέλο, μέντοράς του, ο κ. Μιχελάκης! Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι λειτουργοί, δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης τους, λόγω ασυμβιβάστων που θέσπισαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις της γαλαζοπράσινης δεξιάς. Εμείς σαφώς και δεν επιθυμούμε να κερδίσουμε τον αγώνα με στημένο διαιτητή. Όμως, με αυτή τη φωτογραφική διάταξη της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ. Μπουτάρης αποδεικνύει ότι ήταν και παραμένει ο… ‘δήμαρχος της καρδιάς τους’».

(σ.σ. σε αυτόν τον δήμαρχο έδωσε ο Τσίπρας χρίσμα πριν από ένα μήνα, αυτόν τον δήμαρχο θα ψηφίσει ο Μηταφίδης. Ακόμη κι εδώ έκαναν μια επική κωλοτούμπα και τελικά, ο Μπουτάρης έγινε ο Δήμαρχος της καρδιάς ...των συριζαίων, που τον κατηγορούσαν!)