Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η Αλβανία δεν δέχεται στο έδαφος της καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών

κορόιδα σαν τους έλληνες είμαστε;
Η κυβέρνηση της Αλβανίας απορρίπτει την πρόταση η βαλκανική χώρα να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που.....
θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

„Wir werden niemals solche EU-Flüchtlingslager akzeptieren“

Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην ΕΕ, επιμένει ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild. (https://www.bild.de/politik/ausland/fluechtlinge/will-keine-asyl-lager-fuer-die-eu-56128578.bild.html)

Ο Ράμα εξηγεί ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων ως εάν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά φυσικά δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της.

Ο Ράμα κρίνει ότι η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος κυματοθραύστη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.

Την Τρίτη, οι κυβερνήσεις της ΕΕ έδωσαν διστακτικά το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την πΓΔΜ, όμως ταυτόχρονα συνέδεσαν την πρόοδό τους με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να βρίσκεται η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.