Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Το σημαντικότερο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για την ΠΓΔΜ

Να θυμήσουμε στους παλιότερους και να μαθαίνουν οι νεώτεροι:


Όταν έφτιαξαν οι γείτονες το site για την Προεδρία της Δημοκρατίας τους (president.mk) κάπου στο 2000, ανέβασαν κι ένα σύντομο οδηγό για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Σε αυτόν, έγραφαν:

"Οι απαρχές του κράτους των Μακεδόνων Σλάβων, ανάγονται πίσω στα τέλη του 10ου (μετά Χριστόν) αιώνα και στις αρχές του 11ου, με τη δημιουργία του κράτους του (Τσάρου) Σαμουήλ".


Παραδέχονταν δηλαδή, μέχρι το 2011, ότι κατάγονται από τους Βούλγαρους του Τσάρου Σαμουήλ και καμία αναφορά δεν είχαν σε παλιότερες εποχές, Μεγαλέξανδρους και άλλες τρίχες.

Στη συνέχεια κατέβασαν από την Προεδρία το κείμενο αυτό και άρχισαν να ανακαλύπτουν (το 2012!) ότι τελικά δεν είναι Σλάβοι ούτε Βούλγαροι, αλλά απόγονοι του Μακεδόνα Αριστοτέλη, του Φιλίππου, του Μ.Αλεξάνδρου κ.λ.π.
Όσοι θέλουν να ειρωνευτούν τους "Μακεδονομάχους" σήμερα, συνδέουν κάθε αναφορά περί Μακεδόνων με τον στρατάρχη Μ.Αλέξανδρο, για να τους αποδώσουν ως "πολεμοκάπηλους". Αποκρύπτουν ότι οι Μακεδόνες είμαστε απόγονοι και του μέγιστου των φιλοσόφων Αριστοτέλη του Σταγειρίτη.