Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο Στέλιος Παπαθεμελής για τη συμφωνία των Πρεσπών

Του Στ. Παπαθεμελή*

Η συμφωνία – έκτρωμα των Πρεσπών που χαρίζει το αδιαπραγμάτευτο ελληνικόν όνομα Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων, δια μόνης της υπογραφής Κοτζιά, χωρίς καν ....
εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου, πολύ περισσότερο της Βουλής και ακόμη αρμοδιότερα του Ελληνικού Λαού, έχει ήδη επωάσει και συσσωρεύει μύρια προβλήματα στην πατρίδα μας. Αλλά και στις όμορες με το κρατίδιο χώρες.

Αυτό το νομικό εξάμβλωμα δεν μπορεί να έχει «δικαστική ασυλία». Θίγει καίρια ζητήματα της εθνικής μας ταυτότητας κόντρα στην πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου που έχει απορρίψει κάθε εκδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ταυτότητας».

Η συμφωνία των Πρεσπών όπως μετά λόγου γνώσεως υπογραμμίζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης: «είναι άκυρη νομικά και κατά το Διεθνές Δίκαιο και κατά το Σύνταγμά μας. Όλα τα στοιχεία που περιέχει είναι αντικειμενικά, επιστημονικά και πολιτικά αναληθή. Δεν επιτρέπεται να συνάπτεται μία συμφωνία σε οποιοδήποτε επίπεδο με εντελώς αναληθή στοιχεία».

Συντρέχουν κατά συρροήν λόγοι ακυρότητας της συμφωνίας κατά της οποίας ελπίζουμε όταν δημοσιευθούν αυτές οι γραμμές να έχει ασκηθεί προσφυγή προς ακύρωσή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρέπει παντί σθένει να αποτραπεί το ενδεχόμενο ισχύος της υπογραφής του απίθανου Κοτζιά. Ο περί ου, που φαίνεται τα μυαλά του πήραν αέρα, ετοιμάζεται με την ίδια επιπολαιότητα να ξεπουλήσει τώρα τα απαράγραπτα δικαιώματα του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Κλείστε του έγκαιρα το δρόμο!

Τότε που η Ελλάδα διέθετε ηγέτες του διαμετρήματος του Ελευθερίου Βενιζέλου (Σεπτέμβριος 1924) οι συνεργάτες του ανδρός διακεκριμένοι κατά τα άλλα επιστήμονες Νικόλαος Πολίτης και Ανδρέας Ανδρεάδης απεδέχτησαν επιπολαίως το υπονομευτικό των εθνικών μας συμφερόντων «Πρωτόκολλο Πολίτη – Καλφώφ» με το οποίο ανεγνωρίζετο η ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας στη Μακεδονία μας!

Ο Βενιζέλος τους έπαυσε πάραυτα και τους ανεκάλεσε καταλογίζοντάς τους: ότι «ενήργησαν αφελώς και μετά πλήρους περιφρονήσεως προς τας πραγματικότητας της ζωής»!

Τον Κοτζιά ποιος θα τον σταματήσει; Αυτός που καταρχήν νομιμοποιείται, ο πρωθυπουργός κατά τον όντως αριστερό Μανόλη Αναγνωστάκη (Το περιθώριο ‘68-’69) κινείται:

«Κάπου ανάμεσα στο αξιοπρεπές μελό και στο φθηνό πάθος./Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε»!!!

Εδώ δια της εις άτοπον απαγωγής ανακύπτουν οι αναγκαίες δράσεις (με ή χωρίς αρμοδιότητες) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόεδρε μη διστάζεις άλλο! Κάνε «κάτι»! Και «ο! ποιείς ποίησον τάχιον»!

Ο Κυριάκος ξεκαθάρισε και ναι και όχι το τοπίο από πλευράς ΝΔ. Είπε: «Ούτε θα ψηφίσουμε, ούτε θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία»! Αλλά εσιώπησε στην περίπτωση που η συμφωνία, όπως είναι σφόδρα πιθανόν ψηφισθεί και κυρωθεί από τους αντιπάλους του. Αυτός θα την ακυρώσει; Αν κρίνουμε από το παρακάτω περιστατικό ό,τι έχει κάνει ο Τσίπρας καλώς καμωμένο είναι, η κατά τη βυζαντινή παροιμία «μη κινείν κακόν ευ κείμενον»: Οι κύριοι Γκιουλέκας και Κυρανάκης βουλευτές ΝΔ φέρονται δηλώσαντες ότι: «Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί ως κυβέρνηση για να ακυρώσει τη συμφωνία για τα Σκόπια». Όμως αμφότεροι έλαβαν το μήνυμα της ηγεσίας «να περιορίζονται μόνο στο ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση»! Όποιος δεν κατάλαβε τι σημαίνει αυτό, είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Στη ΝΔ θέλουν και την πίτα (= το εκλογικό τους σώμα) σωστή και τον (γερμανοαμερικανό) σκύλο χορτάτο!

Αντιστάσεως μη ούσης, σοβαρής τουλάχιστον, από τη Διοικούσα Εκκλησία η κυβέρνηση γυροφέρνει και ολοκληρώνει την κατεδάφιση των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού. Μεθοδεύει τώρα τον διαβόητο χωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας, καταστατική επιδίωξή της.

Οι ζωντανοί πιστοί εξαιτίας της ερημοδικίας της εκκλησιαστικής διοικήσεως χρεώνονται το καθήκον να αποτρέψουν το βέβηλο έγκλημα.

Το «Τρελλοβάπορο» του Ελύτη προσωποποιεί την πολυκύμαντη αγωνιστική ιστορία των Ελλήνων.

«Κατακλυσμούς ποτέ δεν λογαριάσαμε

μπήκαμε μέσ’ τα όλα και περάσαμε.

Και έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα

παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα»

Πρόκειται ασφαλώς για τον Ήλιο της Δικαιοσύνης της εκκλησιαστικής υμνογραφίας που εύστοχα χρησιμοποιεί συχνά ο ποιητής.-





*Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Email: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com