Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κατέρρευσε η Airtickets, "κατέβασαν" τα τηλέφωνα !

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο ταξιδιωτικών πρακτορείων αδυνατεί να εξυπηρετήσει οφειλές της που ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Καταρρέει ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ελλάδα, το Airtickets, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Tripsta αδυνατεί να εξυπηρετήσει οφειλές της.

Η Tripsta ανακοίνωσε πως τα ταμειακά αποθέματά της έχουν «αποστραγγιστεί» λόγω της συμπεριφοράς των διεθνών συστημάτων κράτησης εισιτηρίων, και συνεπώς είναι υποχρεωμένη να προβεί σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας της και να αναστείλει την έκδοση μελλοντικών εισιτηρίων.

Η εταιρεία δεν αναφέρεται ευθέως σε απολύσεις, όμως παραδέχεται πως πρώτο μέλημά της ήταν η εξασφάλιση των δεδουλευμένων και των νόμιμων αποζημιώσεων των υπαλλήλων.

Το διαφαινόμενο «κανόνι» επηρεάζει 180 εργαζόμενους οι οποίοι φέρεται να έχουν ήδη ειδοποιηθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεών τους, σύμφωνα με πληροφορίες των ιστότοπων Capital και Euro2day.

Η Tripsta επισημαίνει πάντως πως οι ιστότοποί της θα παραμείνουν σε λειτουργία και οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει παραμένουν σε ισχύ και θα διεκπεραιωθούν κανονικά.

Η υπόθεση δεν αιφνιδίασε την εγχώρια ταξιδιωτική αγορά, καθώς οι οφειλές της Tripsta προς αεροπορικές εταιρείες όπου κρατούσε εισιτήρια ήταν ήδη γνωστές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η είδηση έρχεται ενώ οδεύουμε πως το αποκορύφωμα της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε πως η συνολική έκθεση της στα εν λόγω ταξιδιωτικά πρακτορεία εκτιμάται σήμερα σε ποσό που δεν ξεπερνά τα 400.000 ευρώ.