Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Στη «φόρα» τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Απολύτως γελοία η λίστα, αφού το 90% των χρημάτων που απαιτεί το δημόσιο από αυτούς τους οφειλέτες, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδύνατο να εισπραχθεί. Σχεδόν όλοι είναι πλέον νεκροί, φυλακισμένοι, άστεγοι, ....
φυγάδες κ.λ.π. 
Στα Νομικά Πρόσωπα δε, ακόμη χειρότερα. Όλες οι οφειλές ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες ...αναπαύονται στα κοιμητήρια.
Η εισπραξιμότητα αυτών των λιστών ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι μεγαλύτερη του 1-2% των ποσών που εμφανίζονται. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, να εισπράξει το κράτος, στον αιώνα τον άπαντα, πάνω από το 3% αυτών που εμφανίζονται εδώ:Στη δημοσιότητα έδωσε τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο www.aade.gr τα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής


Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με: