Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ξέρετε τι είναι το VMRO ;

Γράφει ο Χρήστος Λαμπρούδης Ιστορικός- Συγγραφέας

Είναι ειλικρινά απορίας άξιον, το γιατί επιθυμείτε διακαώς να καταπιαστείτε με ένα τόσο δύσκολο, πολύπλοκο κι εθνικό θέμα όπως το ¨Σκοπιανό¨ χωρίς από ότι φαίνεται να έχετε κάποια στοιχειώδη ......
προετοιμασία, εθνική συναίνεση, αφουγκρασμό της λαϊκής βούλησης, αλλά και σοβαρότητα ως προς την επίλυση του θέματος.
Μία άλλη σοβαρή απορία που δημιουργείται βλέποντας τον τρόπο που χειρίζεστε το θέμα αυτό, είναι για ποιόν πραγματικά δουλεύετε; Ποιανού στα αλήθεια τα συμφέροντα εκπροσωπείτε;
Γιατί το λέω αυτό; Καταρχήν υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη αυτή της Ιστορίας με τις καταγραφές της, η οποία είναι σαφέστατη! Υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο γενικά σε κάθε έκφανσή του όπως και μέθοδοι για την πετυχημένη διεκδίκησή του. Υπάρχει το αίσθημα του λαού που με τα συλλαλητήρια αλλά και με ποσοστό του 70% η θέληση του είναι πάλι σαφέστατη. Αντ’ αυτού εσείς αγνοείτε την Ιστορία, αγνοείτε το εθνικό μας δίκαιο, αγνοείτε ακόμη και την βούληση του Ελληνικού λαού.

Έγιναν δύο πολύ μεγάλα συλλαλητήρια στα οποία ο Ελληνικός λαός διατράνωσε, το ότι δεν δέχεται να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας μας σε κανέναν. Εσείς αντί αυτό να το χρησιμοποιήσετε διπλωματικά, προσπαθήσατε να τα υποβαθμίσετε σαν γεγονός, ακόμη και να παρουσιάσετε νούμερα πολύ μικρότερα των πραγματικών κατηγορώντας μάλιστα τους συμμετέχοντες σαν ¨ακροδεξιούς¨, ¨φασίστες¨, ¨νεοναζί¨ κλπ.
Εάν όντως εκπροσωπούσατε τον Ελληνικό λαό, το λογικό δεν θα ήταν να παρουσιάζατε τα νούμερα των συλλαλητηρίων ακόμη μεγαλύτερα και να το χρησιμοποιούσατε και διπλωματικά; Το λογικό δεν θα ήταν να είχατε επικαλεστεί την Ιστορία την ίδια, χρησιμοποιώντας και την θέση της Ελλάδος στους διεθνείς κι Ευρωπαϊκούς θεσμούς, αντί να είστε αποφασισμένοι προς πείσμα του δικαίου, της Ιστορίας και των Ελλήνων να εκχωρήσετε (έστω και σαν σύνθετη ονομασία) το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς;
Αλήθεια ξέρετε τι κάνετε; Ξέρετε έστω και στοιχειωδώς ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα;
Εγώ προσωπικά σαν Ιστορικός ειλικρινά απαξιώ να συζητήσω για το εάν οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Έχω 500 σελίδες μόνο σε παραπομπές για το θέμα αυτό (φανταστείτε δηλαδή μαζί με τα κείμενα), το θεωρώ τουλάχιστον αστείο. Ούτε πιστεύω ότι χρειάζεται να μιλήσω προς το παρόν για την επανάσταση του Έιντεν (που Σκοπιανοί και Βούλγαροι την έχουν γιορτάσει και από κοινού), αλλά ούτε και για την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, μπορεί ο καθένας άλλωστε να κάνει και την προσωπική του έρευνα. Εγώ αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι: «ξέρετε το VMRO; γνωρίζετε τι είναι αυτό;»

Το VMRO με το οποίο συνομιλούσε η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση και το οποίο ήταν μέχρι πρότινος το κυβερνόν κόμμα των Σκοπίων (τώρα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση), ιδρύθηκε στην Βουλγαρία κατά την περίοδο της Οθωμανικής επικράτειας στα Βαλκάνια προσβλέποντας στην Μακεδονία και την Θράκη (για λογαριασμό της Βουλγαρίας) και μετά το 1913 (πάλι για λογαριασμό της Βουλγαρίας) στα εδάφη της Μακεδονίας που ήταν μοιρασμένα σε Ελλάδα και Σερβία.
VMRO (στα αγγλικά IMRO) σημαίνει Internal Macedonian Revolutionary Organization και είναι ο Βουλγαρικός πολιτικός επαναστατικός οργανισμός για την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία (Vatreshna Makedonska Revoliucionna Organizacia).
Αργότερα κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου η Βουλγαρία ήταν σύμμαχος των Ναζί και με την υποστήριξη τους ξαναέβαλαν σε εφαρμογή προσάρτησης της Μακεδονίας στην Βουλγαρία όπου είχαμε και την κατοχή από τα Βουλγαρικά στρατεύματα μεγάλου τμήματος της Βορείου Ελλάδος. Οι Σκοπιανοί εκείνη την περίοδο σαν Βουλγαρικής εθνότητας καταγωγή, υποστήριξαν θερμά όλο αυτό το σχέδιο το οποίο όπως βλέπετε προϋπήρχε του Τίτο και δεν ήταν αυτός ο πρώτος εμπνευστής του. (Στις φωτογραφίες 1 και 2 βλέπετε καθαρά τους Σκοπιανούς σαν δήθεν ¨Μακεδόνες¨ να υποδέχονται τα Χιτλερικά και τα Βουλγαρικά στρατεύματα).

Πολύ αργότερα το 1990 ιδρύθηκε στα Σκόπια πολιτικό κόμμα με την ονομασία VMRO–DPMNE και ιδρυτής του ήταν ο Ljubo Georgievski, που υπηρέτησε σαν πρωθυπουργός του κρατιδίου από το 1998 έως το 2002, ενώ ο παρών αρχηγός του κόμματος αυτού είναι ο Nikola Gruevski.

Ο κύριος Ljubčo Georgievski (φωτογραφία 3) στις 16-07-2006 έλαβε Βουλγαρικό διαβατήριο κι από τότε ζει στην Βουλγαρία δηλώνοντας βούλγαρος στην καταγωγή για αυτό και ζήτησε την βουλγαρική υπηκοότητα στο Blagoevrad (φωτογραφία 4).

Στις 08-08-2007 άρχισε να μπαίνει στην πολιτική ζωή της Βουλγαρίας και στις 13-08-2007 έδωσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Blagoevrad. Λίγο αργότερα προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2007 κυκλοφόρησε στην Βουλγαρία το βιβλίο του "С лице към истината" ("Facing the truth δηλαδή Αντιμετωπίζοντας την Αλήθεια"), όπου κάνει λόγο για την Βουλγαρική καταγωγή του και για το ότι το αίσθημα της Μακεδονικής ταυτότητας του λαού των Σκοπίων προέρχεται από το Εξαρχάτο της Βουλγαρίας και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτεί ο λαός των Σκοπίων.
Δείτε την ερμηνεία και την γραφή του VMRO στην Βουλγαρική γλώσσα: Vatreshna Makedonska Revoliucionna Organizacia, Вътрешна македонска революционна организация, BMRO.
Δείτε τώρα την ερμηνεία και την γραφή του VMRO στην γλώσσα των Σκοπίων: Vnatrešna Makedonska Revolucionerna Organizacija, Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, BMRO.
ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΙΔΙΟ ΝΟΗΜΑ!!! Παρατηρήσατε και την κυριλλική γλώσσα και στα δύο;
Δείτε στις φωτογραφίες 5 α, 5 β, 5 γ, Το έμβλημα του VMRO της Βουλγαρίας, την Βουλγαρική σημαία του VMRO και το έμβλημα του VMRO στην σημαία της Βουλγαρίας.




Δείτε στις φωτογραφίες 6 α και 6 β, Το έμβλημα του VMRO των Σκοπίων, όπως και την σημαία του.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!


Δείτε τώρα στην φωτογραφία 7 μία προεκλογική αφίσα του κυρίου Georgievski με το VMRO και στην φωτογραφία 8 ένα κομμάτι της αφίσας αυτής μεγεθυμένο που παραπέμπει σε ένα γνωστό σύμβολο (ουροβόρος όφις -φίδι που τρώει την ουρά του και τα συμπεράσματα δικά σας…).


Οι ίδιοι οι Βούλγαροι σήμερα αντιτίθενται στο δημιούργημά τους, το οποίο τους αποκήρυξε και στράφηκαν και εναντίον του, ενώ είναι απορίας άξιον γιατί δεν το εκμεταλλεύτηκε και αξιοποίησε αυτό ποτέ πολιτικά και διπλωματικά η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση!!!
Ο κύριος Dimitar Stoyanov Βούλγαρος Ευρωβουλευτής στις 09-07-2007 δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι ο λαός των Σκοπίων είναι θύμα μίας διεθνούς συνωμοσίας που κυβερνάται από εμπόρους ναρκωτικών. Ο λαός αυτό πρέπει να μάθει καλύτερα Ιστορία και η γλώσσα που μιλάει δεν είναι σε καμία περίπτωση Μακεδονική!
Η Βουλγαρική κυβέρνηση επίσης πρόσφατα δήλωσε πως αντιτίθεται στην δημιουργία ενός κράτους, το οποίο θα έχει σαν ονομασία την ονομασία ενός μέρους της επικράτειάς τους (εννοώντας τον όρο Μακεδονία).
Για να ανακεφαλαιώσουμε και να ολοκληρώσουμε.
Η δημιουργία ενός κράτους με το όνομα Μακεδονία στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος ξεκίνησε από την Βουλγαρία με το VMRO το οποίο προκάλεσε τον Μακεδονικό αγώνα (με το Εξαρχάτο και τα κομιτάτα) και αργότερα στον Β΄Π.Π. παραλίγο να υλοποιηθεί με την βοήθεια του συμμάχου τους Χίτλερ και των ναζιστικών στρατευμάτων.
Καταλάβατε κύριε Νίμιτς μου; Κυρία Μέρκελ μου; Όποιος ανά την υφήλιο αποκαλεί τους Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες και όποιος εντός και εκτός Ελλάδος είναι τόσο πρόθυμος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας σε οποιονδήποτε άσχετο χάριν της δήθεν φιλίας των λαών και του δήθεν δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού; Όποιος το κάνει αυτό και συνομιλεί με τους Σκοπιανούς επιτρέποντας τους να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία και δήθεν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, συνομιλούν με ανθρώπους που χρησιμοποιούν σαν συνέχεια ένα απομεινάρι των ναζί και των Βουλγάρων τότε συμμάχων τους!! Συμβάλλει και συμμετέχει σε μία πολιτική της Ναζιστικής Γερμανίας και της συμμάχου της, όπου εξαιτίας της ΑΘΩΟ ΧΥΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ!!!
Να μην μιλήσω και για την γελοιότητα του θέματος, διότι αυτοί οι άνθρωποι εκτός από Μακεδόνες απόγονοι του Αλεξάνδρου, έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν ότι ο Αδάμ της Βίβλου ήταν ο πρώτος άνθρωπος και Μακεδών με καταγωγή από τα Σκόπια, ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας έχει μακεδονικές ρίζες από τα Σκόπια (τα ξέρατε αυτά; Για… ψάξτε τα).
Κάποιοι πολιτικοί φορείς και κύκλοι εδώ στην Ελλάδα που δηλώνουν τόσο ευαίσθητοι εναντίον σε ότι θυμίζει ναζισμό και φασισμό να προσέξουν πολύ, διότι δηλώνοντας αλληλεγγύη στους Σκοπιανούς και αναγνωρίζοντάς τους οποιοδήποτε δικαίωμα στον όρο Μακεδονία, μετατρέπονται έμπρακτα σε αυτό που οι ίδιοι κατηγορούνε, συμπράττουν δηλαδή με την Ναζιστική Γερμανία!!! Προσέξτε ξανά και προσεκτικά τις φωτογραφίες 1 και 2!!!


Κακώς δεν ελέχθησαν όλα αυτά στα συλλαλητήρια και πολύ κακώς δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά πολιτικά και διπλωματικά. Εγώ καλοπροαίρετα θα θεωρήσω ότι μέχρι τώρα δεν ξέρατε. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; Θα συμπράξετε με την πολιτική του Χίτλερ;
Εάν τώρα θέλετε την δική μου ταπεινή γνώμη σαν Ιστορικός, η ονομασία που πρέπει να δοθεί σε αυτό το κράτος βάσει γεωγραφικού προσδιορισμού είναι Vardarska. Εάν τώρα θέλουν σώνει και καλά γεωγραφικό προσδιορισμό δανεισμένο από την Ελληνική ιστορία, η σωστή ονομασία βάσει της θέσης τους θα πρέπει να είναι Δαρδανία. Έτσι λεγόταν η περιοχή στα αρχαία χρόνια εκεί που βρίσκεται σήμερα το κράτος των Σκοπίων. Στην περιοχή της Δαρδανίας τότε ζούσαν οι δάρδανοι ένα θρακικό φύλο και πρωτεύουσα της Δαρδανίας ήταν οι Σκούποι (το όνομα Σκόπια από πού να προέρχεται άραγε;)…

ΠΗΓΕΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

VMRO (in English IMRO) is the Internal Macedonian Revolutionary Organization (in Bulgarian: Vatreshna Makedonska Revoliucionna Organizacia, Вътрешна македонска революционна организация (see the Cyrilic language?), ВМРО, in Fyrom: Vnatrešna Makedonska Revolucionerna Organizacija, Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, ВМРО), commonly known in English as IMRO, was the name of a revolutionary political organization in the Macedonia and Thrace regions of the Ottoman Empire, as well as in Bulgaria, and after 1913 in the Macedonian regions of Greece and Serbia (later Yugoslavia). The organization has changed its name on several occasions (see below).
In Fyrom and Bulgaria a right-wing party carrying the prefix "VMRO" was established in the 1990s.

The first leader and founder of the VMRO–DPMNE in fyrom was Ljubčo Georgievski, who served as prime minister from 1998 to 2002, and the current is Nikola Gruevski.

See what are the real believes of Georgievski!

-- Агенция за българите в чужбина. Издаване на удостоверение за български произход. ^ "Former Fyrom Prime Minister received a Bulgarian passport", Trud, 2006-07-16. Retrieved on 2006-07-16. (Bulgarian )

-- "Former Prime Minister of Fyrom became Bulgarian", Monitor, 2006-07-16. Retrieved on 2006-07-16. (Bulgarian )

-- "Expremier-deputy of Fyrom Ljubcho Georgievski declared: "I'm Bulgarian" and received citizenship, passport and registration in Blagoevgrad, pulling down the pyramid of historical falsifications of Skopje", Struma, 2006-07-14. Retrieved on 2006-07-16. (Bulgarian )

-- "Ljubčo Georgievski has activated himself in the Bulgarian politics", Fyrom A1 Television, 2007-08-08. Retrieved on 2007-08-08.

-- "Kiril Pendev is GERB's candidature for mayor of Blagoevgrad", FOCUS Information Agency, 2007-08-13. Retrieved on 2007-08-13. (Bulgarian )

-- "Защо се срамуваме и бягаме от факта, че всичко това, което е позитивна македонска революционна традиция, произлиза тъкмо от екзархийския дял на македонския народ. Няма да кажем някаква нова истина, ако споменем факта, че и Гоце Делчев, и Даме Груев, и Гьорче Петров, и Пере Тошев - трябва ли да редя и броя всички - са били учители на Българската екзархия в Македония." "Lyubcho Georgievski seeks the spirit of Gotse Delchev", Standart News, 2007-08-28. Retrieved on 2007-08-29. (Bulgarian )


-- In late summer of 2007 Georgievski published his book "С лице към истината" ("Facing the truth") in Bulgaria. In it he reveals his attitude to makedonian identity and Bulgarian past in Fyrom: "Why are we ashamed and flee from the truth that whole positive Macedonian revolutionary tradition comes exactly from exarchist part of Macedonian people. We shall not say a new truth if we mention the fact that everyone, Gotse Delchev, Dame Gruev, Gjorche Petrov, Pere Toshev - must I list and count all of them - were teachers of the Bulgarian Exarchate in Macedonia."[7]



-- Look what said Mr Dimitar Stoyanov ( from Bulgary) in the European council!!!
That FYROM is a victim of [B]an international conspiracy[/B], and this country is under the rule of a team of [B]Drug Sellers [/B]. He says also that there's nowhere else in the world a regin like this in FYROM. He calls the people of FYROM [B]to learn better history[/B] and that [B]the language they speak is not Macedonian!!![/B].
Here is the prototype:
Димитър Стоянов, от името на групата ITS . – Първо към г-н комисаря, искам да кажа, че Македония отдавна не е унитарна държава.
Македония стана жертва на една терористична банда, на един международен заговор срещу нея, на една банда от наркотрафиканти, подкрепени от международната общност, които веят знамето на великоалбанския шовинизъм и на радикалния ислям.
На Македония с т.нар. Охридско рамково споразумение й беше наложен един диктат, който не съществува никъде другаде в момента в никоя демократична държава, нито в този парламент, нито никъде, слава Богу. Диктат на една малка общност над волята на многото в тази държава.
Освен това искам да обърна една забележка към господин докладчика. За съжаление, трябва да се постараете малко повече да се запознаете с историята, защото в Македония, получили сте някаква представа, но в Македония не се говори македонски език.
И това ще го обясня с факта, който споменахте, че през 1878 г. 85 % от населението се е определяло като българи. Македония трябва да дойде в Европейския съюз. Аз подкрепям нейното присъединяване, за да получи някаква справедливост в крайна сметка.