Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

"Συγνώμη" Γερμανού Ευρωβουλευτή στους Σκοπιανούς, επειδή τους αποκάλεσε "Βορειομακεδόνες" κι όχι "Μακεδόνες"

Ο ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν σε ....
συνέντευξή στη σλαβική τηλεόραση Νόβα των
Σκοπίων, είπε ότι έκανε λάθος στην επιστολή του προς τους Σκοπιανούς που του αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και αυτό έγινε λόγω έλλειψης γνώσης του ιδίου για τους πολίτες της πΓΔΜ.

Ο Φλεκενστάιν που εκλέχθηκε με το γερμανικό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Λόγω του ότι αποκάλεσε τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων ως «βορειομακεδόνες» δημιουργήθηκε ισχυρή αντίδραση από τους Σλάβους των Σκοπίων, οι οποίοι απαίτησαν να διορθώσει τις δηλώσεις του.


«Παραδέχομαι το λάθος μου. Ο στόχος μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν, αλλά για αυτήν (τη δήλωσή μου) αιτία είναι η ανεπαρκής γνώση μου για το λαό σας. Τώρα, όμως, στο υπόλοιπο της ζωής μου, ξέρω ότι είστε Μακεδόνες. Μακεδόνες και όχι νότιοι, ανατολικοί ή δυτικοί Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες, είπε ο Φλεκενστάιν.

Τόνισε ότι είναι λίγο απογοητευμένος από την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων που προσδιορίστηκε για το επόμενο έτος, αλλά επεσήμανε ότι οι προετοιμασίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων διαρκούν συνήθως μισό χρόνο.

(Στοιχεία από infomax.mk)

--
The Hellenic Information Team