Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Πανηγύρια στην αριστερά και δυό νέοι ήρωες- Αθωώθηκαν Ηριάννα και Περικλής

Το εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, που τους καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως που....
ζήτησε την ενοχή τους και απέρριψε το DNA, ως απλό πληροφοριακό στοιχείο ! Κι έτσι οι δύο κατηγορούμενοι, έγιναν δυό νέοι ήρωες της αριστεράς, γνωστοί μόνο με τα μικρά τους ονόματα. Μια ακόμη προσφορά της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης στην μακρά ιστορία ηρώων αυτού του τόπου.


Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση των μελών του ακροατηρίου, ιδίως όταν υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι έχουν σφικτό εναγκαλισμό με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς παρότι οι ίδιοι το αρνούνται
- Πανηγυρική απόφαση μετά την εισήγηση
- Αφέθηκαν ελεύθεροι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα

Ενθουσιασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, πληροφορούμενος την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό που διάβασε ο πρόεδρος:
"Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ' οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα παράνομων δραστηριοτήτων.

Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πποινικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Άρα δεν μπορεί να προκύψει από αυτό επαφή των κατηγορουμένων με τα όπλα. Ακόμα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα".

Στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή βρέθηκαν νωρίτερα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες. Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους.

Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν έγκλειστοι αναμένοντας την τελική απόφαση.

Η αγόρευση της εισαγγελέως ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την ίδια να προτείνει την ενοχή τους, στηρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η πρόταση της εισαγγελέως
Η πρόταση της, προκάλεσε αρκετές φορές την αντίδραση των μελών του ακροατηρίου, ιδίως όταν υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι έχουν σφικτό εναγκαλισμό με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της υποστήριξε ότι η πραγματογνωμοσύνη του dna που έγινε από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα ενώ η μέθοδος που ακολουθήθηκε είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Κατά την εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργανωσης.