Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η άποψη του makpress για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία

Ε, να συνηθίζουμε το Βόρεια Μακεδονία, μέχρι να απαλειφθεί στην πράξη το Βόρεια.
Πριν από λίγο, στο κανάλι της Αμερικανικής πρεσβείας, ο Δήμος Βερύκιος θριαμβολόγησε αναφέροντας ότι ....
πρόκειται για μια "ιστορική επιτυχία" και έχει δίκιο. Από την αρχή, οι Αμερικανοί υπέδειξαν στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, να αναγάγουν ως μέγα θέμα και ως διακύβευμα την άνευ ουσίας "Συνταγματική Αναθεώρηση". Η οποία έγκειται στο ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν απλώς μια έτσι κι αλλιώς υπερφίαλη και ανεφάρμοστη διάταξη περί προστασίας της  "μακεδονικής μειονότητας εκτός συνόρων" , λες και το πρόβλημά μας ήταν η ...πολεμική απειλή των Σκοπιανών !

Aπό την άλλη, εμείς θα αναγνωρίσουμε εθνικότητα "Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia" στα διαβατήριά τους, με τη "ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό", λες και θα διαβάζει κανείς αυτή τη "ρητή αναφορά" ή θα την ξέρει κανείς στον κόσμο !!!

Και θα αναγνωρίσουμε με διεθνή συνθήκη ότι η γλώσσα τους είναι "Μακεδονική", με την υποσημείωση ότι είναι σλαβικής προέλευσης!!! Γιατί, υπήρχε καμιά άλλη άποψη δηλαδή ότι ήταν Νορβηγικής προέλευσης; Πού θα χρησιμοποιηθεί ο αστερίσκος και σε τι διασφαλίζει την Ελλάδα; Το θέμα των Σκοπιανών ήταν να αναγνωριστεί η γλώσσα τους ως "Μακεδονική" και το πέτυχαν. Ποιός θα ξέρει και πού θα γράφονται οι αστερίσκοι και ποιόν ενδιαφέρουν;

Το πρόβλημά μας δεν ήταν να διευκρινίσουμε αν η γλώσσα τους είναι σλαβικής προέλευσης, ούτε αν η εθνικότητά τους συνδέεται με τους αρχαίους έλληνες.  Ήταν ότι ΔΕΝ υπάρχει μακεδονική γλώσσα και ΔΕΝ υπάρχει έθνος Μακεδόνων.

Πανηγυρίζουμε που η ιστορική αλήθεια, μπήκε στη συμφωνία, ως ....αστερίσκοι και υποσημειώσεις, ενώ οι Σκοπιανοί θα λέγονται -και με την υπογραφή της Ελλάδας - Macedonians, νέτα σκέτα και με διεθνή συνθήκη !

Το κόλπο "πετάω τη μπάλα στην κερκίδα", δηλαδή μιλάω συνεχώς για τη "συνταγματική αναθεώρηση", που δεν λέει τίποτε στον Σκοπιανό πολίτη και αποδέχομαι να λέγονται "Μακεδόνες", πέτυχε και το αυτονόητο βαφτίστηκε ως "τεράστια επιτυχία" της Ελλάδος.



Β.Π. makpress

Υ.Γ. 1) Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία για το ότι θα πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ για την επιτυχία, ούτε έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα την αποδεχθεί το πολιτικό σύστημα. Ποιός θέλει να πάει κόντρα στη σφοδρή επιθυμία των Αμερικανών να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ώστε να κερδίσουν ένα πιόνι στη σκακιέρα του πολέμου με τη Ρωσία;

Υ.Γ. 2) Η πλάκα είναι ότι οι Αμερικανοί θα φροντίσουν να έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή με κυβέρνηση κεντροδεξιάς (ΝΔ κ.λ.π.), ώστε να δεσμευθεί και η "δεξιά" ιστορικά στην παραχώρηση !


Όλες οι ειδήσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια, με ένα κλικ ΕΔΩ>>