Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

"Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ-ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ"

Το δημοφιλές αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο FoxNews κάνει ρεπορτάζ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε όσα μας λέει η σύγχρονη επιστήμη. Χωρίς να παίρνει σαφή θέση υπέρ ή κατά της μάσκας, καυτηριάζει το γεγονός ότι..... η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, (ειδικά στους υγιείς ή ασυμπτωματικούς)  σε πολλά κράτη παγκοσμίως αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διαφωνίας και δεν προηγήθηκε καμία δημόσια συζήτηση από τους ειδικούς πριν την καθολική εφαρμογή της. Το ρεπορτάζ παρουσιάζει συγκεκριμένες επιστημονικές εργασίες και αναφορές από οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ που παραθέτουμε παρακάτω.

 

Και το ερώτημα για εμάς τους Έλληνες πολίτες είναι: Αν στην Αμερική βγαίνουν τέτοια ρεπορτάζ στον αέρα επειδή υπάρχει αντιπολίτευση, στην Ελλάδα που δεν γίνονται τέτοια ρεπορτάζ μήπως δεν υπάρχει πραγματική καν αντιπολίτευση ...;

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=RBlyh96yL7Q&feature=youtu.be

-------

Οι σύνδεσμοι από τις επιστημονικές παραπομπές/αναφορές του ρεπορτάζ είναι παρακάτω:




«Η υφασμάτινη μάσκα επιτρέπει μεγαλύτερη μετάδοση ιών τύπου γρίπης από την ιατρική μάσκα» - μελέτη του 2015
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420971/


Από τις συστάσεις του ΠΟΥ για την χρήση μάσκας από υγιή άτομα λόγω κορωνοιού:
"Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας (ιατρικής ή άλλης μορφής) από υγιή άτομα στο περιβάλλον της ευρύτερης κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης καθολικής κοινότητας, μπορεί να τους αποτρέψει από μόλυνση με αναπνευστικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19." https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331693/WHO-2019-nCov-IPC_Masks-2020.3-eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y



Εργασία στο Nature που ενώ προτείνει την χρήση ιατρικής μάσκας στους συμπτωματικούς μας λέει ότι οι ασυμπτωματικοί με κορονοϊό δεν μετέδωσαν τον ιό:
"Μεταξύ των δειγμάτων που συλλέχθηκαν χωρίς μάσκα προσώπου, διαπιστώσαμε ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων με λοίμωξη από ιό γρίπης και κοροναϊό δεν έριξε ανιχνεύσιμο ιό σε αναπνευστικά σταγονίδια ή αεροζόλ,"
https://www.nature.com/articles/s41591-020-0843-2

 

. #FoxNews #IngrahamAngle #μασκα #covid



--
Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας
"'ελλήνων ευθύνη"

12 σχόλια:

  1. Στο κΥνοβούλιο όντως δεν υπάρχει αντιπολίτευση αυτήν την περίοδο. Το καθεστώς είναι συμπαγές, πακτωμένο, ενισχυμένο σκυρόδεμα (νομίζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειμώνα όλοι με αναπνευστικά προβλήματα υγείας θα είναι με όλο αυτό που ζούμε στο κατακαλόκαιρο και όποιος πουλά φιάλες οξυγόνου θα κάνει χρυσές δουλειές κάποια στιγμή..
    Το αστείο είναι πως μας βλέπουν τα άλλα ζώα στον πλανήτη και αν μπορούσαν να μιλήσουν θα λέγαν "πανε αυτοί οι άνθρωποι το έχουν χάσει τελείως"
    Και όποιος δεν συμφωνεί στον εισαγγελέα αγαπητό m/p που έκανες γαργάρα αυτή την είδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάσκα; Όχι βέβαια! Κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολίτη να μπορεί να μεταδώσει τον ιό! ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πριν την επιβάλουν την μάσκα δεν μπορούσε κανένας να μεταδώσει τον ιό ενώ τώρα που την επέβαλαν μπορεί; είναι ο Αρκάς γιατρός φίλε Χάρη;

      Διαγραφή
    2. Πόλυ τις απόψεις μου τις γνωρίζεις οπότε...

      Διαγραφή
  4. Why Do The Japanese Wear Masks In Public?
    https://www.youtube.com/watch?v=ZeBU6rFcAzA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να πείτε είστε λάθος, οι ψεκασμενοι ( τελικά υπάρχουν δύο πλευρές από δαύτους) αποφάσισαν, ότι το κράτος έχει δίκιο και η μάσκα που πριν ΔΕΝ σε προστάτευε τώρα σε προστατεύει απόλυτα, βέβαια να μην ξεχάσουν ότι υπάρχει και μια έρευνα που λέει ότι ο μαγικός ιός μεταδίδεται και από τα, μάτια και έτσι θα χρειαστεί να προστατέψουν και τα μάτια τους, εχθές πάντως από Γερμανία μέχρι Ελλάδα σχεδόν σε όλα τα σύνορα ελάχιστοι αστυνομικοί και Τελωνειακοι φορούσαν μάσκες. Πόσα τεστ είπαμε έγιναν εχθές στην Ελλάδα; ξέρουμε το συνολικό αριθμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα υπάρχει καί όπως βλέπεις τα κρούσματα αυξάνονται . Οι επιστήμονες εκτιμούν ,με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ότι το Χ μέτρο πρόληψης είναι αποτελεσματικό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το Ψ ή απο την μη λήψη μέτρων .
      Τα κρούσματα στη χώρα μας χθές φθάσανε στο 2ο μεγαλύτερο νούμερο από την αρχή του προβλήματος και πιθανόν θα ανεβούν και άλλο .
      Και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο
      δες τι γίνεται στις ΗΠΑ .
      https://www.newsit.gr/kosmos/ipa-pagoma-pano-apo-2-000-nekroi-apo-koronoio-to-teleytaio-24oro-rekor-triminou/3081176/
      Το πρόβλημα δεν λύνεται με τα τέστ .Αντε και να γίνουν 100.000 τέστ ,σου λέω 200.000 τέστ ,υπάρχουν άλλα 10 εκ άτομα ,που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να κάνουν όλοι τέστ .
      Βέβαια πέρα απο τα τέστ ,πρέπει να γίνονται και ψυχολογικά τέστ σε κάποιους που λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός και να πηγαίνουν για θεραπεία ,γιατί η διαθεσιμότητα δεν είναι αρκετή .

      Διαγραφή
    2. Τα κρούσματα να φανταστώ ότι απλά φυτρώνουν ε; το γεγονός ότι τα τεστ φανερώνουν το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού σε αφήνει παντελώς αδιάφορο; πόσα τεστ έγιναν στην καραντίνα και πόσα σήμερα; κοστίζουν ξέρεις αυτά τα τεστ και αν δεν σε απασχολεί αυτό τότε δεν είσαι και πολύ οκ πολίτης φίλε μου. Στα 12000 τεστ τα 125 θετικά κρούσματα με ΜΗΔΈΝ συμπτώματα τα λες και αστείο, έτσι λένε και οι σοφοί στην επιτροπή που τους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Πάψε να ζεις με τον πανικό φίλε γιατί ΔΕΝ είναι καλός σύμβουλος ο ΠΑΝΙΚΟΣ που σας έχει πιάσει ορισμένους. Δυστυχώς όπως υπάρχουν οι ψεκασμενοι που λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός έτσι υπάρχετε και εσείς που νομίζετε ότι κάθε θετικός είναι και νεκρός και ότι αν δεν βγει το εμβόλιο άμεσα θα πεθαίνουμε όλοι 😂😂😂😂. Χαλαρά φίλε και του χρόνου θα λέτε τ; ίδια ξανά με τον επόμενο ιό που θα βγει.

      Διαγραφή
    3. Yπάρχει μια πραγματικότητα δηλ ο αριθμός των ασθενών που μπορούν να δεχθούν τα νοσοκομεία .
      Οσο εξαπλώνεται ο ιός και αυξάνονται τα κρουσματα τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να χρειαστούν νοσοκομειακά κρεβάτια .
      Κανένας πανικός και κανένας εφησυχασμός .
      Εγώ δεν παριστάνω τον γιατρό ,ούτε όσοι είναι υπεύθυνοι είναι άσχετοι ή απλά είναι όργανα της ΝΤΠ και θέλουν να υποτάξουν και να φιμώσουν τον λαό και να πλήξουν την θρησκεία.
      Τι να κάνουμε κάποιοι άνθρωποι έχουν σπουδάσει και ξέρουν κάτι παραπάνω από μένα και από σένα και δεν νομίζω ότι θέλουν το κακό μας ή να βλάψουν την χώρα και την οικονομία της .
      Δεν ξέρω τι θα λεμε του χρόνου ,αλλά καλό θα είναι να αφήσουμε τις υπερβολές και να πάμε πρός το κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδορογύρευε .

      Διαγραφή