Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Νόμος 4682 / 20 : Αλήθεια, μπορούν να παίρνουν τα παιδιά μας από το σχολείο και να κλείνουν με το ζόρι σε ιδρύματα, για τον κορωνοϊό;

Πολλή συζήτηση έγινε για το Ν.4682/20, σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού. Ακροάτριες τηλεφωνούσαν λέγοντας ότι υπάρχει νόμος , που επιτρέπει στο κράτος να αρπάζει τα παιδιά απ΄το σχολείο, να τα υποχρεώνει να εξεταστούν, να εμβολιαστούν, να πάρουν φάρμακα, χωρίς την έγκριση του γονέα κ.α. Ποιά είναι η αλήθεια:

Η αλήθεια είναι .....ακόμη εφιαλτικότερη.

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος 4682, είναι πιο εφιαλτικός κι από το 1984 (Big Brother) του George Orwell. Ο νόμος δημοσιεύθηκε στις 3-4-2020, στο ΦΕΚ Α' 76,  καθώς κυρώνει (νομιμοποιεί μέσω Κοινοβουλίου) την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 25-2-2020. Ναι, στις 25-2-2020, όταν εσείς δεν ξέρατε τι θα πει "κορωνοϊός", νομοθετήθηκαν τα εξής:

"μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται:
(α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο,"

Αυτά. Είναι σαφέστατο λοιπόν, ότι η Βουλή εξουσιοδότησε την εκτελεστική εξουσία, να κάνει όλα αυτά τα ωραία της παρ.α', δηλαδή τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ έλεγχο, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ φαρμακευτική αγωγή (!) και νοσηλεία, σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ υπάρχουν (υπάρχουν! ποιός θα το κρίνει;) εύλογες ΥΠΟΝΟΙΕΣ ότι ΜΠΟΡΕΙ (!) να μεταδώσει άμεσα ή ΕΜΜΕΣΑ τη νόσο.

Μην το ψάχνετε νομικά, θα μπορούσε αντί για πολλά λόγια να μείνετε στο βασικό:
το κράτος μπορεί να σας κάνει Ο,ΤΙ θέλει. Ό,τι πιο εφιαλτικό μπορείτε να σκεφτείτε, ΝΑΙ, μπορεί το κράτος να το επιβάλει.
Για αυτό και γράψαμε πολλές φορές, ότι είναι πολύ ηλίθιος, κάποιος, που το 2020, αναρωτιέται -μετά από τόσα που έχει δει- "έλα μωρέ, πώς θα μας βάλουν να φοράμε μάσκα και μέσα στο σπίτι μας;". Αν ακόμη έχεις αμφιβολίες, ότι μπορούν να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ, είσαι βαθιά νυχτωμένος αγόρι μου. Δεν υπάρχουν ούτε δικαιώματα, ούτε ελευθερίες, ούτε συνταγματικές εγγυήσεις, ούτε προσωπικά δεδομένα, ούτε άλλες τέτοιες τρίχες. Το μόνο που υπάρχει είναι το "ΜΠΟΡΟΥΝ". Μπορούν να σου τα κάνουν όλα. Και το παιδί μπορούν να σου πάρουν με βάση τις "εύλογες υπόνοιες" και να το σου το στείλουν υποχρεωτικά για νοσηλεία, για εμβολιασμό κι ό,τι άλλο φαντάζεσαι. ΟΛΑ είναι υποχρεωτικά και ΟΛΑ είναι νόμιμα.

Και γιατί μπορούν να σου τα κάνουν όλα αυτά;
Επειδή ΕΣΥ φροντίζεις να πέφτεις θύμα της τεχνογνωσίας του συστήματος.
Επειδή ΕΣΥ βαριέσαι να διαβάζεις τεκμηριωμένα κείμενα, όπως αυτό, που βασίζονται στο νόμο και σου τον παρουσιάζουν ακριβώς και τεκμηριωμένα και πέφτεις θύμα του "πονηρού". 

Τι είναι ο "πονηρός";

Ο πονηρός είναι αυτός που ξέρει ότι θα προκύψουν ΕΥΛΟΓΕΣ αντιδράσεις. Οπότε φροντίζει, για να αποδομήσει την ΕΥΛΟΓΗ κριτική, να αποδομήσει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ την κριτική αυτή. Έτσι, δεν περιμένει εμένα να σου παρουσιάσω, τι ακριβώς  λέει ο νόμος και να αφήσω να σκεφτείς μόνος σου με καθαρό μυαλό. Φροντίζει να παρουσιαστεί ως "αρνητής" , αλλά τερατολογεί σκόπιμα, μεγεθύνει τις αρνητικές συνέπειες , για να κατατάξει τη ΣΟΒΑΡΗ και ΕΥΛΟΓΗ κριτική , στις "συνωμοσιολογίες".
Ο πονηρός είναι υπάλληλος κάποιας "υπηρεσίας", που θα φτιάξει στο facebook, πολύ έγκαιρα, την αφίσα με τις κατάλληλες λέξεις που θα τον κατατάσσουν έπειτα, στους συνωμοσιολόγους. Γράφει επίτηδες χοντράδες, γράφει επίτηδες συνθήματα του τύπου "κανένα παιδί με μάσκα", ώστε να προλάβει εσένα. "Καρφώνεται" επίτηδες, ώστε να τον εκοφοβίσουν, να τον συλλάβουν, ενώ στην ουσία είναι ο χαφιές του συστήματος. Παριστάνει τον "αρνητή", για να προλάβει εσένα, να μη γίνεις αρνητής, επειδή "είδες τι παθαίνουν οι αρνητές". Το facebook γέμισε με τέτοιους χαφιέδες, που παριστάνουν τους θιγμένους από την περιστολή βασικών ελευθεριών, που βρίσκονται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα να αρνηθείς να πάρεις ένα φάρμακο, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. ΔΕΝ μπορείς να πεις "εντάξει, αφήστε με να πεθάνω, για να μη μολύνω άλλους", ώστε να αφαιρέσεις το πρόσχημα της προστασίας των άλλων. ΟΧΙ, θα το πάρεις το φάρμακο!
 
Αυτό ισχύει νομοθετικά, επειδή ΕΣΥ βαριέσαι να διαβάζεις συγκεντρωμένος, κάποιον που σου λέει τι ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει και προτιμάς να κάνεις Like στον χαφιέ, που παριστάνει τον θιγμένο και σου ανεβάζει στο facebook ένα τρανταχτό κείμενο με ηλιθιότητες, που λένε "θα κάνουν περιπολίες και θα αρπάζουν τα παιδιά μας και θα τα κλειδώνουν σε μπουντρούμια, χωρίς να το μάθουμε".
Είπαμε, ότι αυτές οι χοντράδες είναι ΣΤΗΜΕΝΕΣ!
Είπαμε ότι το κάνουν επίτηδες, για να ταυτίζουν κάθε υγιή αντίδραση ως "συνωμοσιολογική", γραφική κ.λ.π.
Κι ενώ ΕΣΥ δεν πήρες χαμπάρι, το Ν.4682, που αντικειμενικά και απολύτως εύλογα, είναι εφιαλτικός, έρχονται τα άλλα δεκανίκια του συστήματος, να εκμεταλλευτούν τη δουλειά που έκαναν οι "πονηροί", για να κατατάξουν τις αντιδράσεις στις συνωμοσιολογίες στρεψοδικώντας
O "ιεροεξεταστής αλήθειας" στρεψοδικεί, κάνοντας ...φιλότιμη, αλλά αναποτελεσματική προσπάθεια, να ερμηνεύσει τη διάταξη συσταλτικά, ενώ η ίδια η διάταξη είναι τόσο οριζόντια, που περιλαμβάνει τα πάντα. Δίνει στην εκτελεστική εξουσία τη δυνατότητα να κάνει τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται η "περισταλτική ερμηνεία", που αναφέρεται στη νομική επιστήμη. O ιεροεξεταστής, ερμηνεύει αυθαίρετα τη βούληση του νομοθέτη, αναφερόμενος π.χ. στα κρουαζιερόπλοια, για να καθησυχάσει για τα σχολεία. Από πού όμως προκύπτει ότι υπάρχει κάποια δυνατότητα να μην γίνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλει το κράτος ΚΑΙ στα σχολεία; Αυτό είναι το απλό ερώτημα, στο οποίο φυσικά δεν υπάρχει αντίλογος. Η διάταξη είναι τόσο οριζόντια, που δεν αποκλείει Κ-Α-Μ-Ι-Α καταλυτική παρέμβαση του κράτους, ακόμη και στον πυρήνα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αυτοδιάθεση του σώματος κ.α. πάντα με την "ευκαιρία" του κορωνοϊού.

Να το πώ με μια φράση: το πρόβλημα με τη διάταξη αυτή, είναι ότι είναι τόσο γενική, που εξουσιοδοτεί το κράτος να κάνει Ο,ΤΙ θέλει. Και ξανά: δεν είπαμε ότι έκανε, ή ότι θα κάνει κάτι παρανοϊκό, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ κι αυτό είναι το επίμαχο σημείο.

Όμως, κανείς δεν αναρωτιέται, πώς στις 25 Φεβρουαρίου, που ψηφίστηκαν αυτά, είχαν οι πολιτικοί την τεχνογνωσία να περάσουν τέτοιες Οργουλεϊκές διατάξεις;

Κανείς δε λέει στον fact checker, το απλό και λογικό:

"βρε φίλε, εμείς δεν αντιδρούμε επειδή "το κράτος θα αρπάζει τα παιδιά μας, στα καλά καθούμενα, OYTE ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ", αλλά επειδή του δόθηκε νομοθετικά αυτή τη δυνατότητα". Και μόνο ότι "μπορεί" αρκεί για μια κριτική, πως πρόκειται για ένα μέτρο Γκεμπελικής έμπνευσης, που ούτε ο Χίτλερ δεν θα νομοθετούσε. Και μόνο ότι το κράτος, ΜΠΟΡΕΙ πλέον να σου ΕΠΙΒΑΛΕΙ φαρμακευτική αγωγή -έστω, υπό τις πιο εφιαλτικές συνθήκες- αρκεί ! Αυτό είναι η δημοκρατία ! Να ασκείς κριτική σε τέτοιες μεθοδεύσεις, ΑΚΟΜΗ και υπό το βάρος μια πανδημίας.

ΕΣΥ, λοιπόν φταις για όλα, που διαβάζεις με ευκολία ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ, που στήνουν οι πονηροί, για να τις παρουσιάσουν στη συνέχεια (με το δίκιο τους) ως συνωμοσιολογίες και ΒΑΡΙΕΣΑΙ να διαβάσεις και να κατανοήσεις, μια παράγραφο, που τα λέει όλα:

2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται:
(α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο,"

Μην πέφτεις θύμα των πονηρών, για να μη σε λένε μετά συνωμοσιολόγο. Κούρασε και λίγο το μυαλουδάκι σου, μη διαβάζεις μόνο τις πομφόλυγες και τις τερατολογίες. Μη δίνεις τη χαρά στους πονηρούς να σε κατατάσσουν στους συνωμοσιολόγους. Ρώτησέ τους απλά και ψύχραιμα, χωρίς υπερβολές αν βρίσκουν λογικό, να σε υποχρεώνει το κράτος να παρεις φάρμακα, έστω για το καλό σου, έστω και εν μέσω πανδημίας.

Όχι, λοιπόν, δεν "θα αρπάζουν τα παιδιά μας από το σχολείο και θα τα βάζουν σε κοντέηνερ". Αυτό είναι μια στημένη υπερβολή, ναι, είναι fake news, για να αποδομήσουν όσους αντιδρούν -ορθότατα, με επιχειρήματα και ψυχραιμία- σε πρακτικές νομοθέτησης, που βιάζουν τις συνταγματικές ελευθερίες, 

ΦΩΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

13 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά καίτοι εν πολλοίς άδικη η κριτική στους αντιδρώντες και ο χαρακτηρισμός τους τσουβαληδόν ως γραφικών, χαφιέδων του συστήματος κ.τ.ό.. Με τέτοιο σκεπτικό καχυποψίας στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και το παρόν δημοσίευμα, που προειδοποιεί ακριβώς για τό τί ήδη θεσπίστικε και τί μπορεί να συμβεί στην δημοκρατία «μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την κριτική αυτή την έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στο makrpress, όχι μόνο εγώ.
      Απευθύνεται στα θύματα του facebook. Σε αυτούς που διαβάζουν ΜΟΝΟ τερατολογίες, δίνοντας στους λογοκριτές την αφορμή να κατατάσσουν κάθε αντίρρηση στο χώρο της "συνωμοσιολογίας". Που δίνουν αφορμή με τις υπερβολές, να πέφτει η λογοκρισία σύννεφο.

      Διαγραφή
    2. Κατανοητόν, ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

      Διαγραφή
  2. Όλα τα μέτρα του Μαρτίου και του Απριλίου βάσει αυτού του νόμου πάρθηκαν.
    Πως αλλιώς π.χ θα έβαζε σε καραντίνα ένα χωριό;
    Ή πως θα υποχρέωνε σε καραντίνα 14 ημερών όποιον επιστρέφει από κάπου με πολλά κρούσματα;
    Ή πως θα υποχρέωνε κάποιον να παρουσιάσει εξετάσεις που να δείχνουν αν έχει ή όχι προσβληθεί;
    Εφιαλτικό θα ήταν να τα έκαναν όλα αυτά χωρίς νόμο.
    Τα υπόλοιπα είναι όντως υπερβολές.
    Υ.Γ.
    Δεν είναι δηλαδή υποχρεωτικός -και σωστά- εδώ και δεκαετίες ο εμβολιασμός των νηπίων;
    Πάει κανένας να τα αρπάξει από τα μαιευτήρια ή τα σπίτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Χάρη,
    εξηγώ ότι το εφιαλτικό της υπόθεσης, είναι η γενίκευση. Η απόλυτη οριζοντίωση των πιθανών αναγκών σε μέτρα. Με αυτή τη διάταξη δίνεται η δυνατότητα (προσοχή: δίνεται η δυνατότητα, δεν το έκανε ή θα το κάνει, ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, λέω), στο κράτος, να κάνει χειρότερα απ΄αυτά που έκανε ο Χίτλερ και να είναι και νόμιμα.
    Αν ήθελε να έχει το δικαίωμα να βάζει σε καραντίνα ένα χωριό, θα νομοθετούσε ακριβώς αυτό: "έχει το δικαίωμα να θέτει σε καραντίνα έως 14 ημερών ... " κλπ.

    Η φράση :
    υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο

    είναι αυτόκλητα εφιαλτική, φασιστική, οργουελική. Και ξαναλέω, επειδή δεν μου αρέσει να παρερμηνεύουν τα λόγια μου, ότι τίποτε απ΄αυτά μπορεί να μην κάνει το κράτος. Αλλά και μόνο η παροχή νομοθετικής εξουσιοδότησης στο "κράτος" να σε υποβάλει σε "υποχρεωτική φαρμακευτική αγωγή" ΧΩΡΙΣ να απαιτείται η συγκατάθεσή σου, είναι ο ορισμός του εφιάλτη.
    Δεν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, για παρόμοιες ρυθμίσεις με πρόσχημα κάτι που το κράτος ορίζει ως φοβερό, άνοιξε ήδη τις πύλες της Κόλασης.
    Το εφιαλτικό είναι η γενίκευση, το τόσο οριζόντιο, αν γίνομαι αντιληπτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα από την αρχή τι εννοείς, Φώτη.
      Απλά η δική μου οπτική είναι πως αυτό που μοιάζει γενικόλογο είναι που κάνει και τον νόμο λειτουργικό. Σκέψου να έπρεπε να προβλέψουν σαφή αναφορά σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις. Ακόμη θα έγραφαν παραγράφους στο άρθρο.
      Στη δική μου ανάλυση δεν το βλέπω να ξεφεύγει από το άρθρο του Συντάγματος στο οποίο γίνεται αναφορά, επίσης γίνεται και ειδική αναφορά στην αναλογικότητα και στα συνταγματικά δικαιώματα, έτσι όποιος θεωρεί πως κάτι δεν γίνεται σωστά όσον αφορά τη χρήση αυτού του νόμου από το κράτος μπορεί να φτάσει μέχρι το ΣτΕ.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Φώτη,
    Είναι, άραγε, τόσο εφιαλτικό αυτό; Τα Μνημόνια που φάγαμε στην κεφάλα δεν ήταν εφιαλτικά;
    Θυμίζω ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έσωσε την ανθρωπότητα από την πολυομυελίτιδα, τη φυματίωση, την ελονοσία, την ιλαρά, την ευλογιά κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Eπειδή ήταν και άλλα πράγματα όντως εφιαλτικά, πρέπει να υποστούμε και αυτό, το απείρως εφιαλτικότερο;
      2) ΑΝ ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παραπάνω νοσήματα, προς τι ο καινούργιος νόμος περί καταναγκασμού/υποχρεωτικότητος και μάλιστα εισαχθείς δια της πλαγίας οδού (Π.Ν.Π.);
      3) Άλλο το ήθος επιστημόνων, φαρμακευτικών εταιρειών και κυβερνήσεων τότε, άλλο τώρα. Για τα λαμόγια του π.ό.υ. και τα εγχώρια τσιράκια τους που είχαν βγάλει πανδημία τον άλλο κολοκυθοϊό, την γρίππη των χοίρων (Η1Ν1) μιλάμε! Τα εμπιστεύεστε;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Σωτήριε,
      δεν είμαι εναντίον του εμβολιασμού, τα έχω κάνει ολα κι εγώ και τα παιδιά μου.
      Είμαι εναντίον της νομοθετικής εξουσιοδότησης της εκτελεστικής εξουσίας να κάνει τα πάντα (ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!) μόνο με "εύλογες υπόνοιες" κι επιμένω στην "υποχρεωτική φαρμακευτική αγωγή".
      Όσα για τα Μνημόνια: θα πρόσεξες υποθέτω ότι μεταξύ των διατάξεων /νόμων κλπ των Μνημονίων και της Πανδημίας, υπάρχει ένα τρομερό κοινό:
      όλη η νομοθεσία ήταν έτοιμη σε ανύποπτο χρονικό διάστημα!

      Διαγραφή
  5. Ο γενικευμένος εμβολιασμός. Η υποχρεωτικότητα δεν νομιζω ότι ωθούσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους αλλά η κατανόηση ότι μια υπαρκτή, αντιληπτή Και όντως επικίνδυνη ασθένεια καταπολεμείται με το εκάστοτε εμβόλιο. Ποιος εμβολιάζει τα παιδιά του για ην κοινή γρίπη; Ποιος για την πολυομυελίτιδα; Οι διάφορες είναι σαφείς. Επίσης η υποχρεωτικότητα που ήδη υφίσταται για τον εμβολιασμό και κατά άλλων ασθενειών πότε εμπόδισε τους αντιεμβολιαστές; Εδώ όμως μιλάμε για ένα εντελώς νέο επίπεδο κρατικής επιβολής και επίσης εντελώς νέων συνθηκών. Τέλος καλή τύχη σε αυτόν που θα τον έχουν μπαγλαρώσει σε κάποιο νοσοκομείο για υποχρεωτική θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή όταν προσπαθήσει να διεκδικήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα. Επιπλέον Όποιος είναι σχετικός με το αντικείμενο ας μας πει τι έτσι αναδρομικό ακυρωτικό αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης όταν θα έχεις ήδη δεχθεί φαρμακευτική αγωγή δια της βιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μας είπατε με ποιον τρόπο πρεπει να αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίσταση μέχρις εσχάτων! Θα χρησιμοποιήσουν βία; Είναι γραμμένο το πώς πρέπει ν' αντιδράσουμε στις 9 λωρίδες της Γαλανόλευκης: ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ή θάνατος.

      Διαγραφή
  7. Από το Φατσοβιβλίο:
    Εχουν ξοφλήσει...Προσπαθούν να τρομοκρατούν τον κόσμο.
    Δεν είναι μά σκα, αλλά φίμωτρο και έχει σκοπό την κοινωνική διάλυση
    προς μία κοινωνία μούγκας και υποταγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή