Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Απαλλαγή από αποζημιώσεις σε περίπτωση παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca

"… Στα συμβόλαια που κλείνουμε ζητάμε απαλλαγή από αστικές ευθύνες και αποζημιώσεις. Είναι εύλογο για τα περισσότερα κράτη να σηκώσουν αυτό το ρίσκο στις δικές τους πλάτες, αφού πρόκειται για.... το εθνικό τους συμφέρον… Κοιτάξτε, πρόκειται για μια ειδική περίπτωση όπου εμείς, σαν εταιρεία, απλά δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη αν … σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο αρχίσει να έχει παρενέργειες…"

 Αυτά δήλωσε πρόσφατα στο reuters ο Ruud Dobber, ceo της μεγάλης αγγλικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca…


Ερώτηση για ψάξιμο:

Η Ελλάδα προπαρήγγειλε ήδη το εμβόλιο. Υπάρχει ρήτρα απαλλαγής από ΚΑΘΕ αποζημίωση σε περίπτωση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ παρενέργειας και ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΑΣΗΣ παρενεργειών; Υπάρχει ρήτρα απαλλαγής από κάθε αστική και ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη, οτιδήποτε κι αν προκαλέσουν τα εμβόλια;
Απλή ερώτηση σου κάνω έγκριτε μεγαλοδημοσιογράφε: "Ανήκει η Ελλάδα, στις most countries που λέει το Reuters, που απαλλάσσουν την εταιρεία από κάθε ευθύνη, έναντι οποιασδήποτε βλάβης δύναται να προκαλέσει το εμβόλιό της;". Απλή, κατανοητή και σαφέστατη νομικά η ερώτηση.


Για να σας βοηθήσουμε , διαβάστε την υπόθεση Bruesewitz.

Αφού, λοιπόν ορκιστούμε ενώπιον Θεού και ανθρώπου, ότι τρέμουμε τον κορωνοϊό και αδημονούμε να εμβολιαστούμε, 
ας μας διαφωτίσει κάποιος έγκριτος δημοσιογράφος, ποιός ακριβώς θα αποζημιώνει, σε περίπτωση παρενεργειών  από το εμβόλιο και

ποιός θα έχει την ποινική ευθύνη, για τις παρενέργειες του (οποιουδήποτε) εμβολίου;

Φώτης Μακρίδης

7 σχόλια:

  1. Επιτέλους θα μπορέσουν τα ψεκασμενα που περιμένουν με τόση αγωνία το σούπερ αυτό εμβόλιο να τους σώσει από τον δολοφονικό ιό που απειλεί την ανθρωπότητα,δεν πιστεύω ότι αυτό θα τους εμποδίσει να τρέξουν πρώτοι να εμβολιαστούν ε; είπαμε ψεκασμενοι υπάρχουν και στις δύο πλευρές 😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω να υπάρχει χώρα που να μην υπογράψει παρόμοιο όρο στο συμβόλαιο, όπως δεν νομίζω να υπάρξει και καμία εταιρεία στον κόσμο που βγάζοντας εμβόλιο τόσο γρήγορα (ίσως να έχουμε και περισσότερα από πέντε εμβόλια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι) να αναλάβει αυτό το ρίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά, αλλά όπως ξέρεις, αγωνιζόμαστε (όλοι νομίζω) για τη σωστή, αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση του κόσμου. Γι αυτό γίναμε bloggers. Επειδή μας τη δίνει ρε αδερφέ, να πλασσάρουν στον κοσμάκη, μόνο ό,τι θέλουν. Όπως π.χ. εσένα σου τη βιδώνει να βομβαρδίζεται ο κόσμος με διαφημίσεις για κινητά με κάμερες με zoom 100.000X και με space zoom και σπεύδεις να ξεκαθαρίσεις "τα ψιλά γράμματα" στους αναγνώστες σου, το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ.
      Με εκνευρίζει η απόκρυψη σημαντικών πτυχών της παρούσας υγιεονομικής κρίσης και η μονοσήμαντη ενοχοποίηση του απλού κόσμου, το σύστημα Open δηλαδή που αναδείξαμε κι έγκειται στο μονότονο "απείθαρχοι οι έλληνες, κωλόπαιδα οι νέοι μας, όλο διασκεδάζουν και θα μας πεθάνουν" κι όλα αυτά τα γελοία που κάνουν τα κανάλια.
      Επειδή παρακολουθώ και γερμανικά Μ.Μ.Ε. και βρετανικά και γαλλικά, αυτή η πρεμούρα να αναφερόμαστε μόνο στις ευθύνες του λαού, δεν υπάρχει πουθενά.
      Εδώ, τα κανάλια, μας καθιστούν "ενόχους για ό,τι συμβεί στο μέλλον" κι αυτό το κάνουν επειδή μόνο και μόνο ΛΑΔΩΘΗΚΑΝ από την κυβέρνηση.
      Ε, κάποιοι πρέπει να κάνουν και ενημέρωση και πληροφόρηση έξω από το "κύκλωμα", χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με γνώση και συναίσθηση, ότι δεν έχουν (για μένα το λέω) ούτε το 0.000000000001% της δύναμης των συστημικών ΜΜΕ.
      Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η επιρροή μου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ασήμαντη (τα 1.000 άτομα που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν θα αλλάξουν τίποτε στο τοπίο της χυδαίας συστημικής προπαγάνδας), συνεχίζω να γράφω αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να μοιραστώ με άλλους, όχι για να αλλάξω τον κόσμο (δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις), αλλά για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να κοιμάμαι χωρίς τύψεις ότι κονόμησα αποκρύπτοντας πράγματα που θα έπρεπε να έχω φωνάξει, έστω και σε έναν ακόμη άνθρωπο.

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωματικό στο άρθρο σου ήταν το σχόλιο μου.
      Υ.Γ.
      Και έτσι πρέπει να κάνεις.
      Αλίμονο αν αρχίζαμε να γράφουμε κάνοντας πολιτική.

      Διαγραφή
  3. Μην ανησυχείς Φώτη υπάρχουν πολλά πειραματό-ζωα που θα τρέξουν να το κάνουν φοβούμενοι για τη μίζερη ζωούλα τους.
    Θα πω όμως μόνο τούτο! Επειδή μας τα έχουν πρήξει με εκείνο το δήθεν απειλητικό " εσείς που δεν πιστεύετε στην επικινδυνότητα του κορωνοϊού, αν προσβληθείτε ,μην ζητήσετε νοσηλεία σε ΜΕΘ" κι εσείς λοιπόν όταν κι αν κάνετε πρώτοι το εμβόλιο μην ζητήσετε ΜΕΘ αν σας βρουν οι παρενέργειες.
    Έτσι για να’μαστε σωστοί.

    Επίσης υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα Φώτη.
    Αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τυχόν συνέπειες της παρατεταμένης χρήσης της μάσκας και να πει με βεβαιότητα ότι είναι ακίνδυνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κνε οδηγητής γράφει κανονικά τα μέτρα της κυβέρνησης.
    Πριν μερικές μέρες είχα γράψει εδώ σε σχόλιο μου ότι ένα καλό που έκανε ο κοροϊδοιός είναι ότι δεν θα δούμε τα κόκκινα κουρελοπανα της κνε κατά μήκος της Λαγκαδά για την προβολή του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά.
    Είχα γράψει βέβαια ότι κρατάω και μικρό καλάθι να μην υπακούσουν.

    Ε λοιπόν δυστυχώς δικαιώθηκα.
    Είδα τις πρώτες αφίσες σήμερα που το επικοινωνούν.
    Τι έγινε κύριε Χαρδαλιά; Για αυτούς δεν έχει απαγορευτικό ;
    Εκτός βέβαια αν υπόκεινται στη διάταξη που λέει ότι επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι τρεις κι ο κούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το Reuters εκανε το δημοσιογραφικό καθήκον του και σκάλισε το δυσάρεστο θέμα. Ρώτησε τον CEO της AstraZeneca αν αναλαμβάνουν το ρίσκο. Ο CEO απάντησε ότι δεν το αναλαμβάνουν κι έτσι οι αναγνώστες καταλαβαίνουν, ότι η κάθε big farma μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το εμβόλιο, να το πουλήσει σε δισεκατομμύρια δόσεις, να οικονομήσει δισεκατομμύρια κι αν αποδειχθεί επικίνδυνο, αν σκοτώσει κόσμο, αν σακατέψει κόσμο, να μην έχει ευθύνη. Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν θα τολμήσουν ποτέ να ρωτήσουν αυτούς που το παρήγγειλαν: "κι αν αποδειχθεί αναποτελεσματικό κι ακόμη χειρότερα, επικίνδυνο, τι γίνεται κύριε Υπουργέ/Καθηγητά;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή