Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Τρέλα σου λέω !

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Εισάγονται σε ΑΕΙ [που έχουν ενσωματώσει και ΤΕΙ] μαθητές με βαθμό 1/20 στις πανελλαδικές. Συντηρούμε ΑΕΙ-ΤΕΙ με το γνωστό καθηγητικό/οικογενειακό/κολληταριτικό κ.λπ. κατεστημένο, για να σπουδάζουν και οι ....ανεπίδεκτοι επί μία 10ετία, μήπως και πάρουν πτυχίο. 50 χρόνια μεταρρυθμίζεται αυτή η ταλαίπωρη Παιδεία. Επί τα χείρω, εξ ου και ακούσαμε από τη μαμά τής 24χρονης, περί ης κατωτέρω, ότι «είμαστε αμφίβολοι για την ύπαρξη του ιού».

Έπρεπε ο λαός να ενημερωθεί από τον υπουργό Υγείας, ότι περιμένει να γίνει μπαμπάς. Ανακουφίστηκα!

Η άλλη influencer συγκλονισμένη από τον θάνατο του τάδε. Και να ο δείνα τηλεμαϊντανός με το γιο του ή τη τζιπάρα του.

Η 24χρονη με covid-19 αψήφησε τους πάντας και τα πάντα και μπήκε σε τραίνο και σε πλοίο, για να πάει διακοπές. Η μαμά της μας ενημέρωσε, ότι θα υποστούν αγόγγυστα τις συνέπειες, αλλά το κορίτσι ήθελε να ξεσκάσει. Κι’ αν μετέδιδε τον ιό σε καμμιά εικοσαριά νοματαίους; Ας τον μετέδιδε, και τί έγινε να ΄ουμ;

Το ίδιο κι’ ένας δικηγόρος, λέει. Ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα ως επανακάμψας από το εξωτερικό, την κοπάνησε για Μύκονο. Ισχυρίζεται, ότι κανείς δεν του είπε ότι τελεί σε καραντίνα.

Πλημμυρισμένο το διαδίκτυο, αλλά και τα ΜΜΕ, με το πώς μητέρες θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα ή πώς θα τα καταφέρουμε όλοι να συνταξιοδοτηθούμε στα 62 και όχι στα 67. Και ποιός θα πληρώνει τις συντάξεις, όταν η ανεργία καλπάζει, οι δε μισθοί κυμαίνονται στα € 500/μήνα; Με τίνων ασφαλιστικές εισφορές, όταν είναι γνωστό ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις των σημερινών απόμαχων;

Το 2010 μας έβαλε ο ΓΑΠ στο ΔΝΤ με [το αμφισβητούμενο 115% του ΑΕΠ] εξωτερικό χρέος ύψους € 270 δισ. Με το PSI του Ντέπιουτη μειώθηκε το χρέος κατά € 120 δισ. και, έτσι, το 2015 είχαμε φθάσει αισίως το χρέος στο 180% του ΑΕΠ και οι οικονομολόγοι, αναλυτές, αναλήτες κ.λπ. εκτιμούσαν ότι το 2020 το εξωτερικό χρέος θα έπεφτε 120% του ΑΕΠ. Δυστυχώς εκτοξεύθηκε στο 210% του ΑΕΠ [αναριθμητισμός προφανώς], αφού το χρέος είναι σήμερα € 362 δισ. και το ΑΕΠ είναι στα Τάρταρα. Χωρίς το PSI πόσο θα ήταν; Δηλαδή πληρώνουμε επί 10 χρόνια τα κέρατά μας για εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά αυτό δεν λέει να μειωθεί. Διότι δανειζόμαστε συνεχώς, επειδή μας εμπιστεύονται οι αγορές, για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και να επιδαψιλεύουμε τα δανεικά στους κολλητούς.

Και θ’ αγοράσουμε γαλλικές φρεγάτες και αεροσκάφη, για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ μας. Οπότε ανακύπτει το απλό ερώτημα: αφού οι Ευρωπέη εταίροι μας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας απέναντι στον βάρβαρο γείτονα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θέλει να γίνει και μέλος της ΕΕ, αλλά απειλεί τα ευρωπαϊκά σύνορα και όχι απλώς τα ελληνικά, γιατί κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ δεν χρηματοδοτεί ένα από τα αεροσκάφη και μισή φρεγάτα από αυτές που θα αγοράσουμε, ώστε να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη του στην προάσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων; Ο Μακρόν δεν είπε ότι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνον από πράξεις και όχι από λόγια;

Άραγε θα φύγει ο Μέσι από τη Μπαρτσελόνα; Θα με φάει η αγωνία.

Ο Μαγκουάιρ αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικούς ή όχι; Αιωρείται ακόμη το βασανιστικό ερώτημα. Εκείνος το αρνείται, όπως και ο δικηγόρος που δεν ήξερε, λέει, ότι είναι σε καραντίνα, αν και επανακάμψας από Πορτογαλία.

Το νέο γκομενάκι του Μπραντ Πητ σε διακοπές με τον Πητ στη βίλα του Μπραντ στη Γαλλία. Βίδεο διάρκειας 2’ στα κανάλια, για να ενημερωθώ πλήρως. Το πόσο χάρηκα, όταν μου επεσήμαναν πως το γκομενάκι μοιάζει της Αντζελίνας, δεν λέγεται.

Η μία κυβέρνηση καλλίτερη από την άλλη σκαρφαλώνοντας στον πίνακα των ανίκανων πωλητικών.

Τούτο ΄δω ποιο κανάλι και πόσες φορές το προέβαλε; 





Άσταδιάλα ρε!

Σώτος



2 σχόλια:

  1. Κύριε Καλαμίτση πιστεύετε ότι αυτός που εισήχθη με 1/20 σε κάποιο ΑΕΙ θα τα έκανε πολύ χειρότερα από τους πωλητικούς με τα «μάστερ» που όπως γράφετε [...Το 2015 είχαμε φθάσει αισίως το χρέος στο 180% του ΑΕΠ και οι οικονομολόγοι, αναλυτές, αναλήτες κ.λπ. εκτιμούσαν ότι το 2020 το εξωτερικό χρέος θα έπεφτε 120% του ΑΕΠ. Δυστυχώς εκτοξεύθηκε στο 210% του ΑΕΠ [αναριθμητισμός προφανώς], αφού το χρέος είναι σήμερα € 362 δισ. και το ΑΕΠ είναι στα Τάρταρα...].
    Πόσο χειρότερα ;;
    Είναι όμως καλοί στο να τρομοκρατούν τον κοσμάκη με τα λοκνταουν αδιαφορώντας πόσοι θα πεθάνουν βιολογικώς και ψυχικώς από αυτή τη τρέλα την στιγμή που το 8χίλιαρο συνεχίζει να μπαίνει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως και όχι Πολλοί με χαμηλούς βαθμούς έχουν περισσότερα προσόντα από τους πωλητικούς μας, αλλά τους λείπει η διασύνδεση. Έχουν επιτύχει με την αξία τους και όχι με το σπρώξιμο. Αλλά αυτό το 1/20 βγάζει μάτι.

      Διαγραφή